4 De Maan

Mysterie, je wilde kant, fysiek instinct en bevrijde vrouwelijke kracht.

Iedereen heeft een wilde kant die fysiek, sensueel, dierlijk en vrij wil zijn. Maar je angst voor het onbekende, de schaduwen die hier schuilhouden en waar die wilde kant je misschien heenbrengt of van je maakt, zorgt ervoor dat je maar half leeft.

We leven in een mensenwereld, veilig en vol comfort en bezittingen, maar gescheiden van de natuurlijke wereld, jouw lichaam en van de magie. De maan verlicht jouw eeuwenoude verlangen. Als de maan verschijnt in de nachthemel van jouw ziel, dan verandert die in de heilige graal binnen handbereik, een kopje wijn van het leven waarin jouw dromen drijven. Het is de maan die je trekt met eb en vloed, een mysterie dat vrouwenlichamen kennen. Diana, de godin van heksen en alle wilde dingen, houdt een spiegel van haar volle en felle maan vast, zodat we onze heilige zelf kunnen zien, die niet meer verborgen is of waaraan getwijfeld wordt.

De Pelgrim ziet haar reflectie. Ze treedt het donkere bos binnen en de wolven verschijnen. Ze duikt het diepe water in waar de otters spelen. Ze durft zelfs het hol van de draak te trotseren.

Alleen met jouw wilde kant vind je het pad naar de maan. Je hoeft niet bang te zijn voor de metgezellen die je leren hoe je van gedaante moet verwisselen; in een hoef en hoorn, poot en klauw, vacht en veren, vinnen en schubben, knopje en bloem. Plaats je voet op het zilveren pad. De maan verlicht de weg om je te begeleiden van je angst naar het felle verlangen van je wilde en natuurlijke kant.

Raad

Als de maan verschijnt en de wildernis je roept, wat kies jij dan? De denkbeeldige veiligheid van jouw stad? De schuilplaats van een heksenhuisje, te zien aan het kleine licht in het bos? Je kunt niet doen alsof dat de wildernis is. Huil naar de maan, ren met de wolven, zwem met de otters en vlieg met de uilen. Kijk terug in de verte en zie het licht branden in je huis. Voel een vlaag verdriet voor alles wat je achter hebt moeten laten. Draai je dan om naar de maan boven je en voel het geluk als je antwoord krijgt van je metgezellen. Kijk naar de maan, volg het ritme van de maan aan de hemel en voel de getijdenwerking van de maan. Voel de werking in jezelf, stijgend en dalend. Voel de maan in je lichaam, in je hart en in je geest. Als je ervoor kiest om terug naar huis te keren, naar je gemeenschap, dan keer je veranderd terug; vrij, heel en gezegend door de maan.