9 De Wedergeboorte

Keerpunt, nieuw begin, vreugde, herrijzenis, terugkeer, lente en hoop in vervulling laten gaan.

De zon is in het zaad gezakt. Het leven is uitgegroeid en de sikkel valt die ons verleden van ons doel scheidt. Als wijsheid wordt geteeld, is niets verspild. De Pelgrim leert een eeuwenoude vorm van magie: een stengel tarwe in de lucht is een teken dat alles wat valt, weer opstijgt. Haar zielenwerk gaat verder diep in de aarde, waar uit een enkel zaadje honderd meer ontstaan.

Dromen van een nieuw leven ontstaan. De Pelgrim, die de hoop niet opgeeft, is opnieuw geboren. Ze leert de magie van de groene god Osiris, voor eeuwig gesneuveld, begraven en teruggebracht met de incantaties van de liefde. Ze leert de magie van Dionysus, Inanna, Persephone en Moeder Aarde, die eeuwig zegenen in de vorm van wedergeboorte.

Het leven springt samen met haar naar voren; bloemen bloeien, vogels zingen, dieren spelen en geestenbondgenoten verschijnen terwijl de Pelgrim danst op het lied van de creatie, op het ritme van haar hart en van de wedergeboorte. Ze danst met één voet in het midden en op de grond en de ander op de rand van de cirkel die om haar heen draait. Ze danst, wetende dat de vorm van het leven verandert, maar de energie van haar geest voor eeuwig is.

Dit is het keerpunt in de reis van de Pelgrim. De Pelgrim wordt een wicce, een wijze. Ze ziet het bovennatuurlijke in haar en om haar heen. Ze ziet een eeuwige geest buiten de tijd en een belichaamde geest binnen de tijd. Ze is bij het einde aangekomen van het niets zijn. Uit het niets verandert ze weer in iets. Ze is klaar om haar leven, haar dromen en haar doel te creëren.

Wij bestaan uit sterrenstof die de wereld oplichten terwijl we lopen. We zijn belichaamde geesten terwijl we lopen. We zijn stof en lopend water, die het lied van het leven zingen.

Raad

Het kan lastig zijn om het verleden los te laten of om je te realiseren dat dromen niet zijn uitgekomen of de liefde zich niet meer in je leven bevindt. Maar het universum leert ons dat elk einde wordt gevolgd door een begin. Niets in het leven, hoe pijnlijk of uitdagend het ook is, wordt verspild als je de magie van scherpzinnigheid gebruikt. Vraag jezelf het volgende af: ‘Wat voor doel had deze gebeurtenis in mijn leven? Waarom heb ik de keuzes gemaakt die ik heb gemaakt? Wat kan ik leren van wat ik heb meegemaakt?’ Vind de antwoorden en alles verandert. Elke uitdaging, verlies of verdriet bevat iets betekenisvols en heeft een doel. Als je de betekenis ontdekt, ontdek je dat je wijzer, sterker en beter opnieuw kunt beginnen. De energie van het leven stroomt in jou en iets wat ooit onmogelijk leek, wordt mogelijk. Vertrouw erop dat je opstijgt en klaar bent als de tijd daar rijp voor is.