fbpx

Filters

Gaia, de Godin van de Aarde

Heel lang geleden, werd een verblindend licht ontstoken, dat de geboorte van ons Universum aankondigde. De Tijd begon zijn eindeloze reis door de steeds groter wordende ruimte.

Het eerdere Universum was slechts een zee van kleine, zwevende deeltjes. Het wiel van het leven was weliswaar onzichtbaar, maar volop in beweging. Na verloop van tijd ontsprong uit de zee van kleine deeltjes een zee van sterren. Deze gebeurtenis kondigde de geboorte aan van onze Aarde, die de naam Gaia draagt... Gaia wordt ook gespeld als Gaea, stamt uit het Grieks:’De Godin van de Aarde’.

Het woord ‘orakel’ betekent voorspelling, en komt uit het oude Griekenland en Rome. Een orakel was oorspronkelijk een soort heiligdom waar, via het medium van een priester of een priesteres, de goden en godinnen werden geraadpleegd, en om profetisch advies gevraagd. Elk mens, elke gebeurtenis waarvan men gelooft dat die verwijst naar iets wat in de toekomst staat te gebeuren, werd gezien als ‘het Orakel’. De oude Grieken en Romeinen hadden een heel sterk geloof, en gingen vaak eerst voor advies naar het Orakel, voordat zij iets belangrijks ondernamen. Door de eeuwen heen heeft het Orakel vele vormen gekend, en tegenwoordig verschijnt het onder andere in de vorm van kaarten, zoals deze.

Ik krijg vaak feedback van mensen die mijn orakelkaarten hebben gebruikt, en die me vertellen dat de boodschap van de kaarten zo raak was voor hen. Zij concluderen dan vaak, dat ik een of andere magische kracht of macht heb, die de antwoorden heeft op hun vragen. Hoe vleiend dit ook is, dat is gewoon niet het geval. Niet de maker van de orakelkaarten heeft profetische gaven, maar de individuele gebruiker. Elke keer als je een kaart trekt, word je intuïtief door je ziel geleid om de kaart te trekken die voor jou op dat moment het meest relevant is. ‘Ziel’ is de leidende kracht achter mijn werk. Daarom overstijgt de begeleiding die je door deze kaarten krijgt alle tijd en ruimte. Dat komt omdat Ziel energie is, en energetisch zijn we allemaal met elkaar verbonden door tijd en ruimte heen. Verleden, heden en toekomst zijn niet te scheiden. Het leven is een perpetuum mobile, het heeft geen begin en geen einde. Wat wij ervaren als dood, doet het wiel van het leven niet stilstaan, dood is vooral een transformatie. Voor de Ziel bestaat er geen tijd, ruimte, en scheiding. Alles is met elkaar verbonden. Alles is één.

Heel lang geleden, werd een verblindend licht ontstoken, dat de geboorte van ons Universum aankondigde. De Tijd begon zijn eindeloze reis door de steeds groter wordende ruimte. Het eerdere Universum was slechts een zee van kleine, zwevende deeltjes.. Het wiel van het leven was weliswaar onzichtbaar, maar volop in beweging. Na verloop van tijd ontsprong uit de zee van kleine deeltjes een zee van sterren. Deze gebeurtenis kondigde de geboorte aan van onze Aarde, die de naam Gaia draagt: een levende ademende entiteit, onze Godin, onze Moeder, en ons Spiegelbeeld. ‘Gaia’, onze mooie planeet, staat niet los van ons, zoals wij ook niet los staan van de zon, de sterren en de planeten om ons heen. Houd dit in gedachten als je met deze kaarten gaat werken. De boodschap en de begeleiding die je krijgt, kan slaan op van alles en iedereen, of het nu mensen zijn die je na staan, of ver van je af staan, of ze nog in leven zijn of niet.

Wij reizen langs de eindeloze wegen van onze geest, totdat we op een dag die ene weg vinden, die leidt tot ons eigen hart.

Het doel van het Gaia Orakel is je de richting van de liefde te wijzen. Zij begeleidt je, en geeft je heling en vrede. Ik hoop dat ze jou zal inspireren en dat je haar liefde mag ervaren. Vergeet echter niet, dat haar liefde en begeleiding niet beperkt zijn tot de afbeeldingen en de tekst van deze kaarten. Gaia’s bezielde aanwezigheid kan op vele manieren worden ervaren, en haar wijsheid kent vele vormen – bijvoorbeeld via de eerste woorden die je leest als je een boek willekeurig openslaat, of via een mededeling op een verkeersbord of in een reclame. Haar hulp kan zelfs ook komen in de vorm van een blokkade, een belemmering, waardoor je leven in een heel andere richting wordt geleid. Het kan komen via een toevallige ontmoeting, via een vriendelijk gebaar van een vreemde, of via een lied dat je hoort. Haar begeleiding is altijd overal om ons heen. Zij voorziet ons van eindeloos veel mogelijkheden, die we intuïtief kunnen waarnemen, als we leven met een open hart en een open geest.

En bovenal, bedenk dat Gaia ons altijd zal leiden naar ons eigen hart. Want alleen door het hart kan de uiteindelijke voorspelling worden onthuld – en die voorspelling is eigenlijk altijd liefde.

Ik hoop, met heel met hart, dat je in het Gaia Orakel iets zult vinden. Iets dat je inspireert, en dat je helpt het leven te creëren dat je voor ogen hebt.

Met liefde en licht,

Toni Carmine Salerno

€22,25
€25,66

 

 

OVER ONS

De reis door je eigen geest is het meest uitdagende en ook meest waardevolle avontuur dat je aan kunt gaan. Maar, je kunt natuurlijk niet op reis gaan zonder de juiste bagage. De tarot producten van het Koppenhol zijn ontworpen om door je innerlijke landschap te navigeren, en je kwaliteiten te ontdekken en te vieren. We hopen dat je tarot producten vindt die je raken, uitdagen en je ziel voeden. 

CONTACT

Koppenhol Uitgeverij
Rozenstraat 3a
1214 BP Hilversum

T. 0031 (0)35 6233373
E. info@koppenholuitgeverij.nl

IDEAL Giropay ING PayPal SOFORT
Creditcard Belfius Bancontact KBCCBC SEPA