fbpx

Filters

De kracht van het Wiel

Toen ik een aantal jaren geleden het medicijnwiel bestudeerde, ontdekte ik het werk van Jody Bergsma. Ik had gedichten geschreven voor kaarten, en ik had van vrienden een aantal kaarten gekregen waarop de ‘wezens uit de natuur’ van Jody stonden afgebeeld.

Tot mijn verbazing leken de afbeeldingen en de boodschappen op haar kaarten altijd de ontwikkeling van mijn spirituele leven te weerspiegelen. Ik had heel veel bewondering voor de manier waarop Jody een enorme hoeveelheid emotie, kracht, schoonheid en kracht in haar afbeeldingen kon laten zien. Wat een ongelooflijke gave had ze van Schepper gekregen om met de wereld te delen. Ik stuurde Jody een paar van mijn gedichten en was vereerd met het antwoord in haar brief, waarin ze vroeg of ze een van mijn gebeden mocht houden. Ze stuurde me ook een kaart van haar met een afbeelding van wolven, getiteld: ’Niets kan een droom weerhouden’. Die kaart werd mijn inspiratiebron om mijn droom om schrijfster te worden door te zetten.

Terwijl ik de opzet voor de Kracht van het Wiel maakte, bedacht ik me hoe mooi het zou zijn als Jody de kaarten zou illustreren. Dit leek een bijna onmogelijke droom omdat ze al een gevestigd artiest was. Maar nadat ik deze handleiding had geschreven, besloot ik mijn intuïtie te volgen en deze naar haar toe te sturen. Kort daarna hoorde ik van haar en zo begon onze samenwerking.

Spoedig nadat U.S. Games me had verteld dat ze belangstelling hadden, mocht ik op mijn veertigste verjaardag de afbeeldingen voor De Kracht van het Wiel deck uitzoeken. Als ik er nu op terugkijk, geloof ik dat dit deck echt voorbestemd was om gemaakt te worden. De eerste afbeelding die we voor het medicijnwiel kozen was de afbeelding waarbij Jody zes jaar geleden mijn bede had geplakt. De synchroniciteit bleef bestaan toen we het deck ontwikkelden. Elk van de veertig kaarten moest een van de stenen weergeven die op het medicijnwiel werden geplaatst. Uit Jody’s collectie schilderijen konden we de perfecte afbeelding vinden die de unieke betekenis, symboliek,waarzegging en bede van iedere kaart kon weergeven. Het plaatsen van de stenen op het wiel en ook de weegave van de cycli in de natuur werden perfect weergegeven door de dieren, de kleuren van het seizoen, de symbolen en de andere elementen in haar afbeeldingen.

De kunstwerken van Jody, vooral haar collectie ‘Elementen van de Natuur’, verbeeldt een boodschap van spirituele eenheid en heilige verbinding met alle schepselen. Dit moest de belangrijkste boodschap zijn die ik wilde overbrengen met De Kracht van het Wiel. Door een beter inzicht te krijgen in onze plek op deze wereld, en het (h)erkennen op spiritueel niveau van onze verbinding met alle levende wezens, geloof ik dat we echt kunnen gaan leven op een gezonde en rijke manier. Het medicijnwiel leert ons over deze verbinding – over de onderliggende creatie die verband houdt met al onze relaties. De Kracht van het Wiel is gemaakt als middel om toegang te krijgen tot de wijsheid en de leringen van het medicijnwiel. Jody en ik hopen dat het je helpt bij je groei en het helen van jezelf.

Linda Ewashina

€20,75
€22,25
€20,00

OVER ONS

De reis door je eigen geest is het meest uitdagende en ook meest waardevolle avontuur dat je aan kunt gaan. Maar, je kunt natuurlijk niet op reis gaan zonder de juiste bagage. De tarot producten van het Koppenhol zijn ontworpen om door je innerlijke landschap te navigeren, en je kwaliteiten te ontdekken en te vieren. We hopen dat je tarot producten vindt die je raken, uitdagen en je ziel voeden. 

CONTACT

Koppenhol Uitgeverij
Rozenstraat 3a
1214 BP Hilversum

T. 0031 (0)35 6233373
E. info@koppenholuitgeverij.nl

IDEAL Giropay ING PayPal SOFORT
Creditcard Belfius Bancontact KBCCBC SEPA