fbpx

Filters

Kunnen bloemen je helen?

Moeder Natuur werkt altijd helend! Dit doet zij vooral in de vorm van bloemen, het mooiste geschenk voor ons.

 

Elke variëteit heeft een eigen energie, een bijna eigen ‘persoonlijkheid’, die zowel het lichamelijke als emotionele welzijn beïnvloedt. Bloemen zijn als geschenken vanuit de hemel, en door het werken met de verschillende soorten bloemen, afhankelijk van hun uiterlijk, geur, kleur en energie, kun je uitdrukking geven aan je bijzondere behoeften en wensen, en deze helen.

Bloementherapie brengt je dichter bij de natuur, en dichter bij de wereld van de elfen en de engelen. Elfen inspireren je op een wonderlijke wijze, en helpen je je hartenwensen te manifesteren. Bij iedere bloem hoort een engel. Engelen zijn onze liefhebbende vrienden die betrokken zijn bij alles wat wij in ons leven doen, en wat er hier op aarde gebeurt. Ze vervullen ons met blijdschap wanneer ze zien dat we met de helende geschenken van Moeder Natuur werken.

Bloementherapie is gebaseerd op de helende krachten van de natuur, net zoals natuurlijke geneesmiddelen. En zoals kruiden bij de behandelingen van natuurgeneeswijzen worden gebruikt, kunnen bloemen worden gebruikt om sterke helende resultaten te creëren.
Omdat de geur en de kleur van bloemen van invloed zijn op je energie, helpt Bloementherapie ook bij bovennatuurlijke problemen.
Of je nu werkt met bloemen uit je eigen tuin, of met bloemen die je speciaal hebt gekocht om een bijzondere situatie te helen, ze brengen meer schoonheid in je leven op emotioneel, fysiek en spiritueel gebied.

Hieronder staan zeven bekende bloemen en hun helende eigenschappen:

1. Kaaps viooltje
Helende kracht: Het Afrikaanse viooltje wordt veel gebruikt door helers en psychologen omdat het uitstekend oude, zwaarwegende energieën heelt. Het helpt heel goed om ruimtes op te schonen, zoals je huis, je werkplek en je eigen lichaam.
Helende boodschap: Ik ruim het oude op en geef leven aan iets nieuws. Dit had je al lang moeten doen. Ik kan verkeerde energieën in mijn lichaam en huis omzetten en weer terugkeren naar een positieve staat van vrede en liefde.


2. Madeliefje
Helende beschrijving: Laat het madeliefje voor je zorgen en de stress van je schouders afnemen. Madeliefjes brengen vreugde in je leven zodat je je kunt focussen op wat belangrijk is.
Boodschap van het madeliefje: ‘Je moet het jezelf wat gemakkelijker maken! Je bent met zoveel dingen tegelijk bezig, en je verdeelt de dingen niet goed. Ik ben bij je en geef je de gelegenheid om te veel toestanden en stress weg te nemen.’

3. Narcis
Helende beschrijving: De narcis laat je zien hoe je anderen kunt helpen met vriendelijke woorden. Je hebt waarschijnlijk een natuurlijk adviserend vermogen. Gebruik dit talent om blijdschap te brengen in de harten van mensen.
Boodschap van de narcis: Laat anderen profijt hebben van de stroom van liefde die je in je hebt. Let daarom op elk woord dat over je lippen komt.

4. Krokus
Helende beschrijving: De krokus geeft je moed en nieuwe energie en laat je je angsten varen. Hij vertelt dat je moet beginnen met spirituele lessen. Je hebt dit misschien nooit als doel beschouwd, omdat je bang was niet goed genoeg te zijn..
Boodschap van de krokus: Je bent geboren om les te geven. Deel je wijsheid met anderen.

5. Lelie
Helende beschrijving: De lelie is een schitterende bloem die je helpt om rust te brengen in de dagelijkse beslommeringen van het leven. Het is de perfecte bloem voor degenen die angstig zijn of last hebben van een depressie.
Boodschap van de lelie: ‘Laat die irriterende, depressieve gedachten die je voortdurend in je hoofd hebt los en vervang ze door een positieve houding en positieve gevoelens. Je kunt het en ik ben hier om je daarbij te ondersteunen.’

6. Wilde appel
Helende beschrijving: Wilde appel laat je zien dat iets groots in jou naar buiten komt. Volg je innerlijke leiding altijd en overal. Deel je ideeën en je creaties met de wereld.
Boodschap van de wilde appel: Dat nieuwe idee heeft de instemming van boven. Je bent op de goede weg.

7. Rode roos
Helende beschrijving: Rode rozen geven liefde en passie aan, en zijn een traditioneel geschenk. Voel dat de krachtige helende energie zonder moeite blokkades in je hart weg doet smelten. Het zal nu gemakkelijker zijn om liefde in je leven aan te trekken of te omhelzen.
Boodschap van de rode roos: ‘Je verdient liefde, laat mij je op dit gebied helpen. Samen zullen we die diepe verbondenheid en passie die je zoekt vinden. Met jouw permissie, ik zal die wonden helen en je positief verder laten gaan.’

DOREEN VIRTUE is schrijfster en een helderziend psychologe. Zij werkt met het energieveld van de engelen.
www.AngelTherapy.com

ROBERT REEVES is schrijver en natuurgenezer. Hij is helderziend en werkt met plantaardige medicijnen. Hij heeft een natuurgeneeskundige kliniek in Australië
www.RobertReeves.com.au

 

OVER ONS

De reis door je eigen geest is het meest uitdagende en ook meest waardevolle avontuur dat je aan kunt gaan. Maar, je kunt natuurlijk niet op reis gaan zonder de juiste bagage. De tarot producten van het Koppenhol zijn ontworpen om door je innerlijke landschap te navigeren, en je kwaliteiten te ontdekken en te vieren. We hopen dat je tarot producten vindt die je raken, uitdagen en je ziel voeden. 

CONTACT

Koppenhol Uitgeverij
Rozenstraat 3a
1214 BP Hilversum

T. 0031 (0)35 6233373
E. info@koppenholuitgeverij.nl

IDEAL Giropay ING PayPal SOFORT
Creditcard Belfius Bancontact KBCCBC SEPA