fbpx

Filters

Hoe stonden de sterren op je geboortedag? Ontdek hoe je geboortedag je persoonlijkheid bepaalt

11 SEPTEMBER

Een uitzonderlijk geestelijk potentieel in combinatie met gevoeligheid kenmerkt degene die op deze dag is geboren als een bijzonder iemand. Je bent ordelijk, een harde werker en houdt ervan onafhankelijk te zijn. Je erkent de macht van kennis en gebruikt die in je voordeel. Met al jouw talenten kan een van de problemen onderprestatie zijn. Je bent voorzichtig en zorgvuldig, maar soms lijkt je in de ogen van anderen zelfverzekerd en vol zelfvertrouwen.

Je geheime ik

Als je geïnspireerd bent, ben je in staat je doel zeer vastberaden te verwezenlijken, maar je beschikt ook over een aangeboren begrip van het belang van teamwerk. Mensen kunnen je innerlijke kracht en vasthoudendheid vaak onderschatten en gaan op hun eerste indruk af. Maar ze beseffen niet dat je goed kunt acteren en ook je gevoeligheid en angst voor het onbekende kunt verbergen. Door diplomatiek en assertief te zijn leer je op je eigen vaardigheden te vertrouwen en de macht van je potentieel te ontsluieren.

Werk & roeping

Omdat je het doorgaans niet leuk vindt om orders te krijgen ben je beter op je plek in een leidinggevende functie of als zelfstandig ondernemer. Je pientere intelligentie en organisatorische vaardigheden kunnen een geweldige administrateur of advocaat van je maken. Door je praktische en analytische vaardigheden kun je uitblinken als analist, financieel adviseur of statisticus. Maar je kunt evengoed de voorkeur geven aan een carrière als econoom, onderzoeker, wetenschapper of technicus.

Liefde & relaties

Je bent intelligent en opmerkzaam, vaak trouw en een betrouwbare partner of vriend. Omdat je eerlijk en zorgzaam bent, heb je een stabiele en eerlijke relatie nodig. Hoewel je situaties kunt verfijnen of verbeteren, moet je misschien leren om onderscheid te maken tussen bazig of kritisch zijn en het geven van steun aan mensen om je heen. Je krijgt meestal je zin door te onderhandelen.

Uit: De Magie van je Geboortedag, Saffi Crawford & Geraldine Sullivan

 

 

Elfen Tarot, Koning van Herfst

RIDER WAITE, DE 22 KAARTEN VAN DE GROTE ARCANA

icon

Wat is de Grote Arcana

Het woord arcana is een fascinerend  woord. Arcana is de meevoudsvorm van arcanum, dat komt van het Latijnse arcanums, wat 'gesloten' en 'geheim' betekent. Arcana komt ook van het Franse woord arche, wat ark, doos of kist betekent.

Zowel arcana als arcanum betekenen 'het mysterie van mysteries', het ultieme geheid achter de hermetische kunsten en wetenschappen - tarot, astrologie, numerologie en heilige geometrie.

Simpel gezegd verwijst arcana naar een kist of doos met heilige geheimen. Door de toevoeging van het woord grote weten we dat de Grote Arcana een belangrijke kiste met heilige geheimen is.

In tarottaal verwijst het woord arcana naar een hele groep kaarten, of het nu de 22 kaarten vande Grote Arcana of de 56 kaarten van de Kleine Arcana zijn. Het woord arcanum wordt gebruikt wanneer je naar een specifieke kaart verwijst, zoals het Rad van Fortuin of Kelken Vijf. 

De kaarten van de Grote Arcana worden ook wel troefkaarten genoemd. In kaartspelen zijn troefkaarten de kaarten die alle andere kaarten overtroeven.

Als je op de kaarten klikt dan krijg je de interpretaties te zien. Als je zelf denkt dat iedere kaart veel meer behelst dan datgene wat je ziet, heb je absoluut gelijk! Iedere kaart en ieder symbool heeft oneindig aantal betekenissen.


De-dwaas
De-Magier
De-Hoge-priesteres
De-Keizerin
De-Keizer
De-Hogepriester
De-Geliefden
De-zegewagen
Kracht
De-Heremiet

 

© bron Tarot voor Dummies

Ik hou van mensen met positieve energie. Mensen bij wie ik binnenloop en waarbij ik me echt welkom voel. Waarbij ik mezelf kan zijn.

OVER ONS

De reis door je eigen geest is het meest uitdagende en ook meest waardevolle avontuur dat je aan kunt gaan. Maar, je kunt natuurlijk niet op reis gaan zonder de juiste bagage. De tarot producten van het Koppenhol zijn ontworpen om door je innerlijke landschap te navigeren, en je kwaliteiten te ontdekken en te vieren. We hopen dat je tarot producten vindt die je raken, uitdagen en je ziel voeden. 

CONTACT

Koppenhol Uitgeverij
Rozenstraat 3a
1214 BP Hilversum

T. 0031 (0)35 6233373
E. info@koppenholuitgeverij.nl

IDEAL Giropay ING PayPal SOFORT
Creditcard Belfius Bancontact KBCCBC SEPA