Beperkingen zijn qua beschikbaarheid

Door Nena

In mijn vorige blog kwamen de betekenissen van de suits (zwaarden, pentakels, bekers en staven) aan bod en de verwijzing naar een element (aarde, vuur, water en lucht). Ik merk dat deze informatie me al helpt om de kaarten beter te begrijpen. Deze les staat de cursusleidster uitgebreid stil bij de nummers op de kaarten. Een ‘lesje’ numerologie dus. Vorige les kwamen de nummers ook al kort aan bod en toen merkte ik dat ik de betekenissen niet in een keer kon onthouden (ja, ja, ik wil alles snel leren en goed weten :-)) Deze les legt ze de nummers uitgebreider uit.

 1. Een (Aas)
  Het is het zaadje dat er klaar voor is om uit te groeien tot iets geweldigs. Het gaat om potentieel, een nieuw begin, kansen, inspiratie en al die andere fijne dingen in het leven.

 2. Twee
  Als een één een andere één tegenkomt, krijg je twee. Dit staat voor balans tussen zaken en staat ook voor relaties, partnerschap. En voor dualiteit: welke kant ga je op? Links of toch rechts? Waar brengt de weg je?

 3. Drie
  Bij drie kun je denken aan de geboorte van een baby of een project dat je met een collega aanvangt. Drie gaat vaak over creativiteit en groei en het begin van het bereiken van doelen. Het gaat over een begin maken, manifesteren.

 4. Vier
  Bij vier kun je denken aan een tafel. Een tafel (met vier poten) biedt zekerheid en stabiliteit. De vier vertelt ook over geaard zijn, structuur, fundament, groei. Je zet voort wat je bij drie hebt gecreëerd en krijgt meer stabiliteit.

 5. Vijf
  De vijf staat tussen 1 en 10 in. De nieuwe start ligt achter je, maar je bent nog niet toe aan de voltooiingsfase. Het gaat om spanning en conflicten omdat je ergens middenin/tussenin zit. De vijf staat ook voor (het begin van) verandering. Om verder te komen, moet je uit de veilige zone van de vier en de stap zetten naar de vijf. De vijf kan dus staan voor instabiliteit en uitdagingen.

 6. Zes
  De zes staat voor aanpassing. Je gaat voorbij het punt waarbij je je aanpast en met spanning te maken hebt. Er ontstaat meer ruimte voor comfort. Zes staat voor harmonie, probleemoplossing, samenwerking en communicatie.

 7. Zeven
  De zeven is zeer spiritueel. Denk aan in de zevende hemel zijn. Zeven kan ook staan voor reflectie. Je weet dat je bijna bij het einde (de tien, voltooiing) bent, en je denkt terug aan de stappen die je hebt gezet. De zeven vertelt dat je de ervaringen, die je tot nu toe hebt opgedaan, in kunt zetten om verder te komen.

 8. Acht
  Acht staat voor meesterschap. Het gaat ook over beweging en actie. Je bent bijna bij de tien en je voelt ook dat je bijna bij de fase van voltooiing bent.

 9. Negen
  Het proces is bijna voltooid. De negen kan een overwelmd, maar ook positief gevoel geven, omdat je zo dicht bij de tien bent.

 10. Tien
  Eindelijk, de tien. De cirkel is compleet. Dit kan een geweldig gevoel geven, maar het kan ook gebeuren dat je van slag bent, omdat je helemaal niet wilt dat het proces ten einde komt. Het is goed om te onthouden dat, ook al is er sprake van voltooiing, het ook een nieuw begin is.

De les van vandaag helpt me om de nummers te koppelen aan de betekenissen van de suits en hun elementen. Ik besluit om een kaart te trekken om de theorie in de praktijk te brengen. In mijn vrije tijd schrijf ik graag gedichten. Hier denk ik aan terwijl ik een kaart trek. Ik trek vier van Staven. Vier staat voor stabiliteit en zekerheid. Staven staan voor het element vuur, energie, passie, inspiratie. Ik lees hierin dat ik door mag gaan op de ingeslagen weg, dat ik mijn vuur in mag zetten om nog meer gedichten te schrijven. Dat doet me goed en steunt me.

And the, finally, the tens are about completing a cycle, and sometimes, again, that completion can feel wonderful, and positive, but sometimes completion can feel, again, quite overwhelming and upsetting, particularly if it’s something that you didn’t necessarily want to have come to an end.
The thing to remember with the tens, it’s that they, although there is completion, there’s always a new beginning.
There never really is kind of, like, finite, that’s the end, because things always are in a state of change.
They’re always moving into the next thing.
So, with that ten comes into the one, as well.

Join Waitlist Wil je weten wanneer dit artikel weer op voorraad is?

Inloggen

Levertijd

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.

Bezorgopties

We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling.

Verzendkosten

LandGratis verzenden bij een besteding van:
België4,95Gratis verzending bij een besteding van € 50,00 of meer
Bulgarije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Cyprus18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Denemarken8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Duitsland8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Finland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Frankrijk8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Griekenland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Hongarije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Ierland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Italië8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Kroatië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Luxemburg8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Nederland2,50Gratis verzending bij een besteding van € 40,00 of meer
Noorwegen8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Oostenrijk8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Polen18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Portugal18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Roemenië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Slowakije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Slovenië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Spanje18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Verenigd Koninkrijk18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer