fbpx

Filters

De magie van je geboortedag

Hoe stonden de sterren op je geboortedag? Ontdek hoe je geboortedag je persoonlijkheid bepaalt

11 SEPTEMBER

Een uitzonderlijk geestelijk potentieel in combinatie met gevoeligheid kenmerkt degene die op deze dag is geboren als een bijzonder iemand. Je bent ordelijk, een harde werker en houdt ervan onafhankelijk te zijn. Je erkent de macht van kennis en gebruikt die in je voordeel. Met al jouw talenten kan een van de problemen onderprestatie zijn. Je bent voorzichtig en zorgvuldig, maar soms lijkt je in de ogen van anderen zelfverzekerd en vol zelfvertrouwen.

Je geheime ik

Als je geïnspireerd bent, ben je in staat je doel zeer vastberaden te verwezenlijken, maar je beschikt ook over een aangeboren begrip van het belang van teamwerk. Mensen kunnen je innerlijke kracht en vasthoudendheid vaak onderschatten en gaan op hun eerste indruk af. Maar ze beseffen niet dat je goed kunt acteren en ook je gevoeligheid en angst voor het onbekende kunt verbergen. Door diplomatiek en assertief te zijn leer je op je eigen vaardigheden te vertrouwen en de macht van je potentieel te ontsluieren.

Werk & roeping

Omdat je het doorgaans niet leuk vindt om orders te krijgen ben je beter op je plek in een leidinggevende functie of als zelfstandig ondernemer. Je pientere intelligentie en organisatorische vaardigheden kunnen een geweldige administrateur of advocaat van je maken. Door je praktische en analytische vaardigheden kun je uitblinken als analist, financieel adviseur of statisticus. Maar je kunt evengoed de voorkeur geven aan een carrière als econoom, onderzoeker, wetenschapper of technicus.

Liefde & relaties

Je bent intelligent en opmerkzaam, vaak trouw en een betrouwbare partner of vriend. Omdat je eerlijk en zorgzaam bent, heb je een stabiele en eerlijke relatie nodig. Hoewel je situaties kunt verfijnen of verbeteren, moet je misschien leren om onderscheid te maken tussen bazig of kritisch zijn en het geven van steun aan mensen om je heen. Je krijgt meestal je zin door te onderhandelen.

Uit: De Magie van je Geboortedag, Saffi Crawford & Geraldine Sullivan

 

 

Read more

WELKE ENGEL HOORT BIJ JOUW STERRENBEELD

Engelen zijn iedere dag bij ons om met ons samen te werken. Iedere engel is belast met een ander teken van de dierenriem.

Je kunt naar keuze werken met je eigen speciale engel van de dierenriem en hen aanroepen wanneer je hulp nodig hebt uit het hemelse rijk. Je dierenriemengel is bijzonder behulpzaam om te werken aan spirituele of persoonlijkheidsaspecten die verband houden met je geboorteteken. Wat is jouw teken van de dierenriem?

De engel van jouw sterrenbeeld

Waterman

Teken: Waterman (20 januari – 18 februari)
Engel: Cambiël
Element: Lucht
Geluksdag: Zaterdag
Gelukssteen: Saffier (helpt bij ontwikkeling ‘derde oog’) of jade

De engel van de Waterman: De trillingsenergie van het teken Waterman is een energie die verband houdt met het schenken van leven. De engel van de Waterman ruimt symbolisch het oude op en bereidt de weg voor een nieuw, fris begin. Als je onder dit teken bent geboren zal jouw engel jou geweldig goed helpen als je aan iets nieuws wilt beginnen. Vraag je engel via de oude weg een nieuwe voor jou te bereiden zodat je opnieuw kunt beginnen.

Over het teken: Waterman is het teken van de waterdrager. Dit teken staat bekend om zijn avontuurlijke geest. Voor jou is iedere reis opwindend omdat je weet dat je bij iedere stap door je beschermengelen wordt begeleidt.

Vissen

Teken: Vissen (19 februari – 20 maart)
Engel: Barchiël
Element: Water
Geluksdag: Dinsdag
Gelukssteen: Amethist

De engel van Vissen: De engel van Vissen ziet de dingen altijd vanuit meer dan één perspectief en zal je altijd helpen om beide kanten van elke ruzie te ontdekken. Dit wordt gesymboliseerd door de twee vissen die in tegengestelde richting zwemmen. Je engel van de dierenriem zal je ook beschermen tegen het gevoel van verscheurdheid.

Over het teken: Vissen is het teken van de vissen. Het teken Vissen is heel paranormaal begaafd en van nature zeer intuïtief. Je bent sensitief wat betekent dat je heel gemakkelijk de gevoelens opneemt van mensen in je omgeving. Ga negatieve mensen uit de weg omdat ze jouw stemmingen kunnen beïnvloeden.

Ram

Teken: Ram (21 maart-19 april)
Engel: Malahidaël
Element: Vuur
Geluksdag: Maandag
Gelukssteen: Aquamarijn

De engel van Ram: De engel die zich bevindt achter het symbool van Ram geeft kracht en richting aan elke situatie. Als dit je engel is, heb je hulp en leiding als een kracht. De engel van Ram zal je helpen je opdrachten af te maken, resultaten te creëren en anderen te motiveren.

Over het teken: Ram is het teken van de ram. Mensen die onder dit teken zijn geboren zijn dikwijls erg extravert en opgewekt. Als iemand voorstelt om met kleren aan het zwembad in te springen staat Ram vooraan in de rij! Je engelen kunnen je helpen je veilig te stellen terwijl je toch veel plezier hebt.

Stier

Teken: Stier (20 april-20 mei)
Engel: Asmodel
Element: Aarde
Geluksdag: Donderdag
Gelukssteen: Diamant

De engel van stier: Ook de energie van dit symbool geeft kracht en macht aan Stier maar tegelijk wat meer agressie zoals het dit teken betaamt – deze engel werkt met hartstocht! Toch is de engel betrouwbaar en standvastig en helpt je om daar te komen waar je wilt. De engel van Stier zal je hand tot het laatst toe vasthouden, terwijl hij je zowel goed leidt als naast je loopt.

Over het teken: Stier is het teken van de stier. Het teken is absoluut vasthoudend. Je krijgt in het leven gewoonlijk wat je verlangt omdat je niet opgeeft voordat je het hebt. Ga zo door, Stier! De engelen zijn trots op je vastberadenheid.

Tweelingen

Teken: Tweelingen (21 mei-21 juni)
Engel: Ambriël
Element: Lucht
Geluksdag: Zondag
Gelukssteen: Smaragd

De engel van Tweelingen: De engel van Tweeling draagt communicatie in zijn hart en brengt in iedere situatie een energie van aanpassing mee. Je engel kan je helpen je agenda zo te veranderen dat je meer vooruitgang boekt en hij kan helpen bij onderwijs en studie, Deze engel bekijkt altijd alle opties en kan jou misschien een andere, passender weg tonen, wanneer je om hulp vraagt.

Over het teken: Tweelingen is het teken van de tweeling. Dit teken is zowel medelevend als creatief. Je engelen kennen jouw liefde voor de natuur en de geschenken daarvan. Je bent het teken dat alles tot bloei kan brengen. Kamerplanten gedijen onder jouw liefhebbende zorg.

Kreeft

Teken: Kreeft (22 juni-21 juli)
Engel: Muriël
Element: Water
Geluksdag: Woensdag
Gelukssteen: Parel

De engel van Kreeft: De kracht van dit teken houdt verband met bescherming van de gevoelige onder hen die onder dit teken vallen. Soms wordt men in dit teken vooral door woorden beschadigd. De engel van Kreeft weet dit en zal werken om je te beschermen en je sterker maken waardoor je beter in staat bent om je zelfstandig tegen een aanval teweer te stellen.

Over het teken: Kreeft is het teken van de kreeft maar niet iedereen geboren onder dit teken is ‘stekelig’. Je houdt ervan om je af en toe te verstoppen, maar dat is niet altijd slecht. Je bent ook een huiselijk mens, sentimenteel en liefdevol.

Leeuw

Teken: Leeuw (23 juli-22 augustus)
Engel: Verchiël
Element: Vuur
Geluksdag: Zaterdag
Gelukssteen: Robijn

De engel van Leeuw: Je Leeuw engel toont net als het teken grote moed. Deze engel zal je onbevreesd op zijn ‘koninklijke’ maar bescheiden wijze voorwaarts leiden, passend bij het imposante van zijn rol. Als dit jouw teken is, vraag dan aan je engel je te tonen hoe je verhevenheid in anderen kunt inspireren en tegelijkertijd bescheidenheid tot uitdrukking te brengen. Het is niet belangrijk wat je engelen voor jou kunnen doen maar hoe zij jou kunnen helpen anderen te helpen.

Over het teken: Leeuw is het teken van de leeuwen. Dit teken heeft grote kracht en moed. Indien vrienden hulp nodig hebben ben jij degene waar ze op steunen – maar wees op je hoede voor aangeboren kenmerken van luiheid!

Maagd

Teken: Maagd (23 augustus-22 september)
Engel: Hamaliël
Element: Aarde
Geluksdag: Woensdag
Gelukssteen: Kornalijn

De engel van Maagd: Een zachtaardige engel die rustig werkt en dikwijls wordt gezien als vrouwelijk van aard en net als het teken als ‘maagdelijk’ (stelt onschuld voor). Maak niet de fout te denken dat dit teken minder krachtig is dan een van de andere; ze behaalt haar resultaten alleen op minder krachtige wijze. Roep de Maagd engel aan wanneer je op een rustige manier buiten de schijnwerpers een opdracht wilt afronden.

Over het teken: Maagd is het teken van de maagd. Het teken geeft graag leiding en doet dat op zijn eigen wijze, maar iemand moet die leiding nemen en dat zou heel goed de dynamische Maagd kunnen zijn. Vraag de engelen je te helpen het andere gezichtspunt te zien om je bij te staan de juiste beslissingen in je leven te nemen.

Weegschaal

Teken: Weegschaal (23 september-22 oktober)
Engel: Zuriël
Element: Lucht
Geluksdag: Vrijdag
Gelukssteen: Opaal

De engel van Weegschaal: Als dit je dierenriemengel is dan werk je samen met een eerlijke rechter. Je engel wil altijd vrede bewaren en zoekt in alle gevallen naar wegen om harmonie te scheppen. Als je hulp wilt bij het bewandelen van de middenweg of naar wegen zoekt om sowieso in elke situatie over de middenlijn te lopen. Roep dan de hulp in van deze engel.

Over het teken: Weegschaal is het teken van de weegschaal. Dit teken beschikt over veel natuurlijk evenwicht en lijkt altijd over het vermogen te beschikken beide kanten van een meningsverschil te zien. De Weegschaal heeft schoonheid in zijn leven nodig anders voelt hij zich ‘niet lekker’ en heeft hij het moeilijk met gevoelens van oneerlijkheid.

Schorpioen

Teken: Schorpioen (23 oktober-21 november)
Engel: Barbiël
Element: Water
Geluksdag: Dinsdag
Gelukssteen: Koraal

De engel van Schorpioen: Deze engel heeft het vermogen om dingen ‘achter de schermen’ voor elkaar te krijgen. Wat je ook doet, zij zijn druk bezig om alle zaken te regelen – jij bent de ster en zij zijn de manager. Terwijl jij de wereld je blije gezicht laat zien is de engel van Schorpioen bezig het ‘vuile werk’ voor jou op te knappen (in positieve zin). Roep deze engel aan voor hulp wanneer je iemand nodig hebt om over je schouder mee te kijken!

Over het teken: Schorpioen is het teken van schorpioen. Dit is een erg liefdevol en hartstochtelijk teken en leeft liever in relaties dan alleen. Je natuurlijke geslotenheid kan problemen veroorzaken maar vraag je dierenriemengel je hierbij te helpen. Vraag je engel je te helpen om opener en mededeelzamer te worden.

Boogschutter

Teken: Boogschutter (22 november-21 december)
Engel: Advachiël
Element: Vuur
Geluksdag: Zondag
Gelukssteen: Sodaliet

De engel van Boogschutter: Neem de engel met je mee als je ergens naar toe gaat. De engel van Boogschutter zet koers naar de top en is blij dat hij jou kan voorgaan. De engel werkt aan de ontwikkeling van het innerlijk zelf of de ziel. Dus als je een spiritueel pad bewandelt kan deze engel je helpen om de juiste koers te bewaren.

Over het teken: Boogschutter is het teken van boogschutter. Dit teken is een zeer vrije geest en houdt ervan tijd alleen door te brengen en te gaan waar de wind hem heen brengt. In vroeger tijden waren mensen die onder dit teken werden geboren dikwijls reizigers of magische zigeuners.

Steenbok

Teken: Steenbok (22 december-19 januari)
Engel: Hanaël
Element: Aarde
Geluksdag: Vrijdag
Gelukssteen: Sneeuwvlok obsediaan

De engel van Steenbok: Het oude spreekwoord luidt ‘langzaam maar zeker’ en dat is de wijze waarop de engel van Steenbok werkt. Deze engel ruimt de moeilijkheden uit de weg. Hij is een rustige metgezel die altijd oog heeft voor een buitenkansje. Hij is standvastig en waarachtig maar intussen nooit zonder gevoel voor humor. Als je regelmatig inbreng nodig hebt van een engel die altijd maar doorgaat, vraag dan deze engel om met jou samen te werken.

Over het teken: Steenbok is het teken van de steenbok. Dit geboorteteken is erg loyaal en maakt vrienden voor het leven. Je engelen zullen je helpen met problemen betreffende relaties in je leven. Je bent zeer praktisch en geordend. *Dit is een fragment uit: Engelen in je leven van Jacky Newcomb

Wil jij graag je engel zien?

Beschermengelen zijn een aspect van veel religies maar je hoeft niet religieus te zijn om in engelen te geloven; je hoeft zelfs niet in engelen te geloven om een beschermengel te hebben. Onze engelen zijn bij ons of we nu wel of niet in hun bestaan geloven. Beschermengelen zijn altijd aanwezig, altijd waakzaam en altijd op zoek naar ons hoogste belang. Lees hier meer over ‘Wil jij graag je engel zien?’ Ben jij een menselijke engel? Menselijke engelen zijn zielen die ervoor gekozen hebben om nu geboren te worden, om zichzelf en de mensheid wakker te maken voor onvoorwaardelijke liefde en bewustzijn van de eenheid. Menselijke Engelen zijn bakens die gewoon zijn wie ze zijn, de duisternis verlichtend, om hen te helpen die nog op het pad zijn om op koers te blijven. Lees hier meer over ‘Ben jij een menselijke engel’?

Boekentip: Engelen bestaan

Engelen bestaan van Ptolomy Tompkins levert het definitieve bewijs: engelen bestaan en ze spelen een verrassende rol in ons leven. In samenwerking met Tyler Beddoes, een van de agenten die aanwezig was bij de miraculeuze redding van baby Lilly na een tragisch auto-ongeluk, geeft Tompkins (co-auteur met Eben Alexander van Na dit leven) een overzicht van fascinerende verhalen over het bestaan van engelen. Tompkins laat ons zien hoe we de signalen die engelen ons geven kunnen herkennen: het leven krijgt zoveel meer betekenis en diepgang wanneer je de kracht van engelen leert ervaren. Lees hier het eerste hoofdstuk van Engelen bestaan

Read more

De 22 kaarten van de Grote Arcana

De 22 kaarten van de Grote Arcana

RIDER WAITE, DE 22 KAARTEN VAN DE GROTE ARCANA

icon

Wat is de Grote Arcana

Het woord arcana is een fascinerend  woord. Arcana is de meevoudsvorm van arcanum, dat komt van het Latijnse arcanums, wat 'gesloten' en 'geheim' betekent. Arcana komt ook van het Franse woord arche, wat ark, doos of kist betekent.

Zowel arcana als arcanum betekenen 'het mysterie van mysteries', het ultieme geheid achter de hermetische kunsten en wetenschappen - tarot, astrologie, numerologie en heilige geometrie.

Simpel gezegd verwijst arcana naar een kist of doos met heilige geheimen. Door de toevoeging van het woord grote weten we dat de Grote Arcana een belangrijke kiste met heilige geheimen is.

In tarottaal verwijst het woord arcana naar een hele groep kaarten, of het nu de 22 kaarten vande Grote Arcana of de 56 kaarten van de Kleine Arcana zijn. Het woord arcanum wordt gebruikt wanneer je naar een specifieke kaart verwijst, zoals het Rad van Fortuin of Kelken Vijf. 

De kaarten van de Grote Arcana worden ook wel troefkaarten genoemd. In kaartspelen zijn troefkaarten de kaarten die alle andere kaarten overtroeven.

Als je op de kaarten klikt dan krijg je de interpretaties te zien. Als je zelf denkt dat iedere kaart veel meer behelst dan datgene wat je ziet, heb je absoluut gelijk! Iedere kaart en ieder symbool heeft oneindig aantal betekenissen.


De-dwaas
De-Magier
De-Hoge-priesteres
De-Keizerin
De-Keizer
De-Hogepriester
De-Geliefden
De-zegewagen
Kracht
De-Heremiet

 

© bron Tarot voor Dummies

Read more

HELEND KRISTALWATER? YES

HELEND KRISTALWATER? YES

Ik hou van mensen met positieve energie. Mensen bij wie ik binnenloop en waarbij ik me echt welkom voel. Waarbij ik mezelf kan zijn.

Read more

DRAKENVUUR MEDITATIE

DRAKENVUUR MEDITATIE

Steeds meer mensen voelen zich aangetrokken tot de energie van draken.

Read more

DURVEN DROMEN

DURVEN DROMEN

Minder is meer...

Read more

HET MENSELIJK GESCHENK

HET MENSELIJK GESCHENK

Klaag jij over je gebrek aan vertrouwen? Scheld je op jezelf?

Read more

KLOKPOMPOEN

KLOKPOMPOEN

Een goed idee, het ‘aha’-moment

Read more

Wat is jouw krachtdier

Wat is jouw krachtdier

Misschien heb je al een keuze gemaakt, maar weet je nog niets over de symboliek

Read more

PRINSES VAN DE HERFSTOOGST

PRINSES VAN DE HERFSTOOGST

De Prinses van de Herfstoogst brengt weldadige geschenken en zegent pogingen en acties uit het verleden. Het is een tijd dat het werk zijn vruchten afwerpt.

Read more

Ouder worden

Ouder worden

We worden allemaal ouder – het is alleen de vraag of we innerlijk ook ouder en wijzer worden.

Read more

DE SITUATIE ZAL VERBETEREN

DE SITUATIE ZAL VERBETEREN

Je engelen willen je laten weten dat zij zich ervan bewust zijn dat alles nu moeilijk lijkt.

Read more

HERFST IS MIJN LAATSTE KANS

HERFST IS MIJN LAATSTE KANS

Verlies alsjeblieft niet de hoop!

Read more

BEDROEFD

BEDROEFD

Verlies is onderdeel van het leven. Laat het los en laat de tijd je helen.

Read more

NECTAR VAN DE LOTUS

NECTAR VAN DE LOTUS

De Goddelijke Moeder wenst dat iedereen die anderen moet voeden, zelf ook goed wordt gevoed!

Read more

AFHANKELIJKHEID

AFHANKELIJKHEID

Je bent van niemand en niemand is van jou.

Read more

TEMPEL VAN ZWART OBSIDIAAN

TEMPEL VAN ZWART OBSIDIAAN

De Donkere Kamer van Heling

Read more

ALS JE ERIN GELOOFT

ALS JE ERIN GELOOFT

Wat je nu nodig hebt, is vertrouwen.

Read more

ZUURSTOKENGEL

ZUURSTOKENGEL

Tijd voor een traktatie!

Read more

AAN DE GROND

AAN DE GROND

Overgave en acceptatie zijn de sleutels naar vrijheid.

Read more

ORCHIDEEËNSCHIK-GODIN

ORCHIDEEËNSCHIK-GODIN

De Orchideeënschikgodin doet nu een beroep op je, geliefde.

Read more

GODIN VAN 10.000 NAMEN

GODIN VAN 10.000 NAMEN

Isis – Eindeloze Uitingen van de Priesteres

Read more

GROTE, GELUKKIGE VERANDERINGEN

GROTE, GELUKKIGE VERANDERINGEN

Er staan grote positieve veranderingen te gebeuren in je leven!

Read more

ENGEL IN PAARS

ENGEL IN PAARS

Een nieuwe dag

Read more

TOT LEVEN KOMEN

TOT LEVEN KOMEN

Er komt iets moois in je leven.

Read more

MOEDER VAN BARMHARTIGHEID

MOEDER VAN BARMHARTIGHEID

Net zoals de zon die helder schijnt en sterke schaduwen werpt, moet je ook uiting geven aan jouw spirituele groei, 

Read more

Twijfel

Twijfel

Je bent onzeker geworden en twijfelt of je wel de juiste opdracht in het leven hebt gevonden.

Read more

GODDELIJKE BESTEMMING

GODDELIJKE BESTEMMING

Pad van de Goddelijke Strijder

Read more

JA!

JA!

Bravo! Je hebt het juiste besluit genomen.

Read more

ONBEKENDE VALENTIJN

ONBEKENDE VALENTIJN

Liefde is vreemd!

Read more

DE DREMPEL

DE DREMPEL

Je staat op de Drempel. Je hoeft niet bang te zijn voor de weg die voor je ligt.

Read more

TERUGWINNING VAN DE ZIEL

TERUGWINNING VAN DE ZIEL

Diepe Zielsheling met de Godin

Read more

Nadenken

Nadenken

Het is tijd om eens na te denken over een aantal dingen die momenteel in je leven plaatsvinden.

Read more

ER BESTAAT IETS BETERS

ER BESTAAT IETS BETERS

De Hemel heeft iets moois voor jou in gedachten!

Read more

WEES JEZELF!

WEES JEZELF!

Wees jezelf!

Read more

KELTISCH

KELTISCH

Misschien heb je gehoord van de ‘oude religie’ van de Kelten, die inhield dat er gebruik werd gemaakt van helende kruiden en wijsheid werd verkregen uit eikenbomen.

Read more

TALISMAN

TALISMAN

Als je een les echt hebt geleerd, heb je wijsheid verdiend. Je hebt alles wat je nodig hebt voor het succes dat je zoekt.

Read more

BLIJDSCHAP

BLIJDSCHAP

Je leven is vol geluk, dus deel het met anderen!

Read more

TAO

TAO

Tao stroomt altijd, creëert steeds nieuw leven, wijst steeds de weg en draagt oplossingen aan, en herinnert ons er altijd aan dat we op dit moment perfect zijn.

Read more

Helen in het NU

Helen in het NU

Lief en leed

Read more

PIRAMIDE VAN LICHT

PIRAMIDE VAN LICHT

Breng je Trilling nog dichter naar Liefde toe

Read more

BETER WORDEN

BETER WORDEN

De engelen willen je laten weten dat de gezondheid van de persoon over wie je een vraagt hebt gesteld, gaat verbeteren.

Read more

HARTZEERELF

HARTZEERELF

Helen van hartzeer

Read more

VADER

VADER

Door het verleden los te laten, heel je als gevolg hiervan het heden en je toekomst.

Read more

BERG

BERG

Je kunt ieder obstakel overwinnen. Dit is het moment om dit te gaan doen.

Read more

SPELENDE WILGENVROUW

SPELENDE WILGENVROUW

De snelle vingers van de wilgenvrouw helen je op een vriendelijke manier, en zorgen nu voor vergeving en het loslaten van oud zeer.

Read more

Laat je niet afleiden

Laat je niet afleiden

Je vergeet wat echt belangrijk is. Vanbinnen hoor je al een stemmetje dat je terechtwijst.

Read more

HERBOREN LEVEN

HERBOREN LEVEN

Priesteres van de Feniks

Read more

NIET HET JUISTE MOMENT

NIET HET JUISTE MOMENT

Dit is nu niet het juiste moment om vragen te stellen over wat je bezig houdt.

Read more

GRIEKS-ROMEINS

GRIEKS-ROMEINS

Vaak wanneer we een plaats bezoeken waar we in andere levens hebben gewoond, ervaren we een gevoel van déjà vu.

Read more

DE LOTUSTROON

DE LOTUSTROON

Het kan veel moed kosten om op je eigen innerlijk licht te vertrouwen, om de troon te bestijgen van je eigen spirituele overwicht, vooral wanneer het licht van anderen om je heen krachtiger lijkt dan je eigen licht.

Read more

Moedig

Moedig

Moed is de beste vriend om je wezen te zuiveren.

Read more

WEES WAARACHTIG EN BLIJF IN JE KRACHT

WEES WAARACHTIG EN BLIJF IN JE KRACHT

Osiris en Isis, Heer en Vrouwe van Goddelijke Autoriteit

Read more

KRACHT

KRACHT

Je ware kracht komt niet alleen door zelfvertrouwen, maar door een oprecht vertrouwen in een hogere macht.

Read more

BLIJF POSITIEF

BLIJF POSITIEF

De engelen vragen je om optimistisch te blijven!

Read more

OOGSTGEEST

OOGSTGEEST

Tel je zegeningen

Read more

MANNELIJK-VROUWELIJK

MANNELIJK-VROUWELIJK

Deze kaart vraagt je om compassie met jezelf te hebben en erop te vertrouwen dat je ziel het beste doet wat je kunt.

Read more

STRALENDE MAAN VAN COMPASSIE

STRALENDE MAAN VAN COMPASSIE

Geliefde, je wordt momenteel uitgedaagd door lagere, trillende energieën. Dat is niet slecht – in feite heb je deze situatie zelf opgeroepen zodat je spiritueel kunt groeien!

Read more

Schoonheid komt van binnenuit

Schoonheid komt van binnenuit

Je bent mooi en charmant! Keer je blik af van de uiterlijkheden en richt je op je ware innerlijke schoonheid.

Read more

GODDELIJKE ZUSTERSCHAP

GODDELIJKE ZUSTERSCHAP

Gemeenschap van de Spirituele Zusters en Broeders van het Licht

Read more

OVERVLOED

OVERVLOED

Je zult veel overvloed in je leven gaan ondervinden!

Read more

TOVERTEKEN

TOVERTEKEN

Laat je krachten vrijkomen!

Read more

LESSEN EN ZEGENINGEN

LESSEN EN ZEGENINGEN

Je hebt geleerd om pijnlijke gebeurtenissen en herinneringen om te zetten in momenten van groei.

Read more

AANMOEDIGING

AANMOEDIGING

Je krijgt een duwtje in de juiste richting.

Read more

BAMBOEMAAN

BAMBOEMAAN

Wist je dat het universum geen fouten kent

Read more

Onderscheidingsvermogen

Onderscheidingsvermogen

De nadruk leggen op onderscheidingsvermogen heeft niets te maken met vergelijken.

Read more

RANGORDE

RANGORDE

Zoek je gelijke in al je relaties – zowel persoonlijk als zakelijk.

Read more

MYSTERIËN VAN ALOUDE MACHTEN

MYSTERIËN VAN ALOUDE MACHTEN

Hoor de Ratel van Isis, het Sistrum, spelen in de hand van de godin.

Read more

VRAAG ANDEREN OM HULP

VRAAG ANDEREN OM HULP

Het is niet nodig om alles alleen te doen.

Read more

PRIORITEITEN

PRIORITEITEN

Gebruik je tijd goed.

Read more

VROUWEN VAN DE NACHT

VROUWEN VAN DE NACHT

Verwacht bezoek van geluk en vreugde in je huis.

Read more

VRIJGEVIG

VRIJGEVIG

Wanneer je je bewust bent van je eigen gevoelens, is compassie met anderen een natuurlijk gevolg.

Read more

MELK EN HONING

MELK EN HONING

Wezenlijke betekenissen: De smaak van voorspoed; kansen die je krijgt door echt te zijn; overvloed koesteren; vertrouwen dat er aan je behoeften tegemoet wordt gekomen.

Read more

ENERGETISCHE VERANDERING

ENERGETISCHE VERANDERING

Focus je op je hoogste doelen en bedoelingen in je dagelijks leven om echt te kunnen transformeren. De manier waarop Ganesha danst, laat zien hoe gefocust hij is terwijl hij beweegt of activiteiten onderneemt.

Read more

DE WAARHEID

DE WAARHEID

Wezenlijke betekenissen: Eerlijkheid, de dingen blind accepteren; niet langer ontkennen; bereidheid tot transparantie; duidelijk naar anderen.

Read more

GODDELIJKHEID

GODDELIJKHEID

Intensiveer je verbintenis met wat je als goddelijk (h)erkent.

Read more

BOODSCHAP IN EEN FLES

BOODSCHAP IN EEN FLES

Wezenlijke betekenissen: Communicatie; een teken; een openbaring (de oude naam voor een spontaan orakel toevallig door iemand uitgesproken) en die je de weg wijst naar je hoogste goed.

Read more

DROMEN

DROMEN

Dromen zijn een normaal en gezond deel van de slaapcyclus. 

Read more

POSITIEF VOORUITZICHT

POSITIEF VOORUITZICHT

Hoe je je voelt hangt af van je eigen instelling.

Read more

Yin

Yin

Wezenlijke betekenissen: Het vrouwelijke principe van ontvankelijkheid; een ander de eerste stap laten zetten; informatie verzamelen en aanwijzingen opvolgen; de kunst van het bewust toestaan.

Read more

SPELEN

SPELEN

Een spel zou altijd op een bord en met plezier moeten worden gespeeld. Nooit onder tafel (stiekem), of met kwade bedoelingen.

Read more

CONCENTRATIE

CONCENTRATIE

Gebruik de middelen, bronnen en vaardigheden die je ter beschikking staan.

Read more

HET LOT

HET LOT

 Wezenlijke betekenissen: Lot; karma; accepteren dat je niet alles kunt veranderen en weten wat je niet kunt veranderen.

De boodschap van het Orakel: Dit Gebed van de Sereniteit geeft de betekenissen van deze kaart: ‘God, geef me de rust en helderheid om de dingen te aanvaarden die ik niet kan veranderen, moed om te veranderen wat ik kan veranderen en wijsheid om het verschil te kennen.’ Er zijn dingen in het leven die je nooit zult kunnen controleren. Zoals dat wat is is ontstaan door de evolutie, de natuur, je ervaringen in het verleden, hebben mogelijk plaatsgevonden door speling van het lot. Spirit heeft je voorbestemd voor een groter doel dat je nu nog niet kunt begrijpen. Misschien vertellen de kaarten je nog niet waarom bepaalde gebeurtenissen hebben plaatsgevonden, maar je kunt het mysterie accepteren en werken met wat die gebeurtenissen en je huidige omstandigheden je leren. Deze wijsheid ligt besloten in het Gebed van de Sereniteit.

Boodschap voor de relatie: Andere mensen zijn zoals ze zijn. Je kunt ze niet veranderen. De uitdaging is om ze te accepteren zoals ze zijn en om niet te proberen om ze te veranderen in iets wat jij graag wilt. Dit is het moment om eens te kijken hoe je mensen probeert om te vormen naar jouw zienswijze, of hoe ze zouden moeten zijn zodat de relatie kan blijven bestaan en je problemen vermijdt. Wat als wie ze zijn en wat er tussen jullie gebeurt in deze situatie, perfect is vanuit het gezichtspunt van Spirit? Het is nu tijd om te accepteren wat je niet kunt veranderen, ook als het betekent dat je jezelf, Spirit en de ander moet respecteren door verder te gaan. Onvoorwaardelijke liefde betekent dat iedereen zijn eigen reis maakt en dat je niet de reis van een ander kunt bepalen. Wees je ervan bewust dat deze relatie gedoemd is om te mislukken, en dat het tot gevolg heeft dat jij je zult ontwikkelen als een betere versie van jezelf.

Boodschap voor voorspoed: Je hebt op dit moment geen controle over de groei die je doormaakt in je leven. Je wordt uitgenodigd om zonder reserve te ‘accepteren’ wat er is. Het kan een tijdelijke situatie zijn, die je schijnbaar door krachten van buitenaf zijn opgedrongen, maar er zit een onderliggend doel achter dat je nog niet ziet omdat het lot dit heeft bepaald. Het kan een situatie zijn waar je niet op bent voorbereid en waarvan je op dit moment niet het nut ziet. Verzet je hier niet tegen. Ga er in mee en zie waar deze toe leidt. Geef je eraan over, en het wordt je duidelijk welke keuze je van hieruit kunt maken. Je zult inderdaad opbloeien.

Boodschap voor bescherming: Het is moeilijk te begrijpen waarom goede mensen pijnlijke gebeurtenissen overkomen. Het lot is eigenlijk een mysterie. De manier waarop we  handelen in de omstandigheden, en de uitdagingen van het leven aangaan, laat echter zien hoe we onze bestemming tegemoet gaan. Het is nu een van die momenten om je bewust te zijn van je machteloosheid om bepaalde situaties te veranderen en je over te geven aan acceptatie. Houd je daar aan vast. Het leven wordt alleen maar beter. Handel alsof je erin gelooft, het enige waar je nu controle over hebt is je manier van handelen. Als je de loop van de gebeurtenissen volgt, eraan denkt wat je wel en niet kunt veranderen, dan wordt je alles duidelijk.

 

Read more

HARMONIE

HARMONIE

Een echte huwelijksceremonie of een geestelijk huwelijk is aanstaande. Ontdek een manier om (het) samen een(s) te worden zonder druk te willen uitoefenen.

Read more

TOEKOMSTBELOFTE

TOEKOMSTBELOFTE

Wees er zeker van dat er iets nieuws in het verschiet ligt.

Read more

OOST WEST THUIS BEST

OOST WEST THUIS BEST

Wezenlijke betekenissen: Echtheid; tot jezelf komen; je thuis voelen; op een plaats komen waar je hoort; je goed in je vel voelen.

Read more

HET ONBEKENDE

HET ONBEKENDE

Niemand kan alles weten. Een lege ruimte kan een plek zijn waarin je je comfortabel voelt – of waar je heel creatief kunt zijn.

Read more

MOED

MOED

De warmte van jouw hart kan degenen, die jouw pad kruisen, troosten.

Read more

TOT HET UITERSTE GAAN

TOT HET UITERSTE GAAN

Wezenlijke betekenissen: Moed; waag de sprong; overwin je angst en accepteer risico’s.

Read more

DE MAAN

DE MAAN

Alles in het leven heeft een cyclus. Energie komt op en neemt af, dus respecteer het feit dat je niet altijd alles op ‘volle kracht’ kunt doen.

Read more

VOEDING

VOEDING

Geniet van het voedsel dat het leven je kan geven.

Read more

NAAR DE ZEE

NAAR DE ZEE

Wezenlijke betekenissen: Met de stroom meegaan; terugkeren naar de Bron; (h)erkennen hoe de stukje in elkaar passen; een natuurlijk patroon van gebeurtenissen.

Read more

HET MANNELIJKE

HET MANNELIJKE

Iemand met een positieve, sterke, mannelijk energie zal je beïnvloeden of je helpen.

Read more

OMHELZEN

OMHELZEN

Geloof in jezelf en anderen om het diepere belang van je wezen te ontdekken.

Read more

GLINSTERING

GLINSTERING

Wezenlijke betekenissen: De behoefte om verder te kijken dan wat zich aan de oppervlakte bevindt;

Read more

VREDE STICHTEN

VREDE STICHTEN

Vrede komt van binnenuit. Vertrouw niet op anderen of op invloeden van buitenaf.

Read more

ACCEPTATIE

ACCEPTATIE

Het geeft je een groot gevoel van vrijheid wanneer je de dingen accepteert zoals ze zijn.

Read more

TUSSEN TWEE WERELDEN

TUSSEN TWEE WERELDEN

Wezenlijke betekenissen: Overgangen; nog niet helemaal uit de vorige situatie en al helemaal met de andere bezig; tijdelijke (ver)blinding; niemandsland.

Read more

HOGERE MACHT

HOGERE MACHT

Wezenlijke betekenissen: Overgangen; nog niet helemaal uit de vorige situatie en al helemaal met de andere bezig; tijdelijke (ver)blinding; niemandsland.

Read more

ARADIA EEN HISTORISCH OF MYTHOLOGISCH FIGUUR?

ARADIA EEN HISTORISCH OF MYTHOLOGISCH FIGUUR?

Aradia van Italië bezit een deel van de kennis die verborgen is onder de grote sluier van geheimzinnigheid.

Read more

ARADIA, DE MYTHE

ARADIA, DE MYTHE

Aradia werd geboren uit een relatie tussen Diana, de Maangodin of Zij Die Er Altijd Is Geweest, en Lucifer, de Brenger van Licht, en kwam op aarde als een meisje.

Read more

ARADIA EN DE KONING

ARADIA EN DE KONING

Aradia werd geboren uit een relatie tussen Diana, de Maangodin of Zij Die Er Altijd Is Geweest, en Lucifer, de Brenger van Licht, en kwam op aarde als een meisje.

Read more

DE WIJSHEID VAN HET ORAKEL

DE WIJSHEID VAN HET ORAKEL

EEN SYMBOLISCH COMMUNICATIESYSTEEM 

De 52 kaarten zijn gebaseerd op oude oorspronkelijke voorwerpen die werden gebruikt bij het voorspellen. Elementen uit de I Ching, Noorse runen, de kleine arcana van het traditionele tarot en andere orakels zijn in dit deck verwerkt om het zo accuraat mogelijk te maken.

Read more

Is het zien van dubbele getallen een teken van engelen?

Is het zien van dubbele getallen een teken van engelen?

De engelen doen hun best om onze aandacht te trekken en met ons te communiceren.

Op die manier helpen ze ons verbeteringen in ons leven te brengen. Vaak schenken we echter geen aandacht aan de tekenen die ze ons geven en doen we ze af als louter toeval of verbeelding. 

Read more

Het transformatie Spel

Het transformatie Spel

Knopen doorhakken en jezelf overwinnen

Een potje spelen, ouderwets met een bordspel om de tafel, en intussen inzicht krijgen in jezelf en je uitdagingen, en antwoorden krijgen op levensvragen?

Read more

Eenzaamheid

Eenzaamheid

Wezenlijke betekenissen: Een gevoel van verlies; een identiteitscrisis; (h)erkennen dat je er niet bij hoort; de behoefte om erbij te horen; onzekerheid over jouw plaats.

De boodschap van het Orakel: Het is de bedoeling dat we allemaal contact hebben met anderen – in onze familie, de maatschappij en het groter geheel.

Read more

Onder je kussen kaartjes

Onder je kussen kaartjes

Tijdens het bedritueel vertel je aan je kind wat je aan hem/haar waardeert.

Je schrijft dit op een Onder-je-kussen-kaartje en daarna leg je het – voor extra sprankeling – onder het kussen.

Read more

Ganesha

Ganesha

GANESHA

Ganesha is de hindoeïstische god.

Hij is een van de populairste en meest geliefde goden, ook bekend als Ganapati of Vinayaka. Ganesha wordt in de Vedische traditie aanbeden en bij elk begin wordt hij het eerst aangeroepen.

Read more

i9 Waterfles

i9 Waterfles

Wat is de i9 Waterfles?

De i9 Waterfles is een glazen fles met gekleurde rubberen ringen en een siliconen tag. Deze fles zorgt ervoor dat de vloeistof die je erin doet terug vitaal en gestructureerd wordt.

Read more

HOOGGEVOELIGHEID

HOOGGEVOELIGHEID

Alles zien, alles horen...

een kamer binnenkomen en niet alleen de meubels en de mensen, maar ook de onuitgesproken conflicten waarnemen; veel behoefte aan rust, aan tijd voor jezelf om na te denken en te dromen – het zijn zomaar wat kenmerken van hooggevoelige mensen.

Read more

EEN TOVENAAR, DRAKEN & KASTELEN

EEN TOVENAAR, DRAKEN & KASTELEN

We kunnen ons geen kindertijd voorstellen zonder fabels en sprookjes met hun driedimensionale karakters, karakters die onze helden worden, onze heldinnen, onze nachtmerries en onze dromen. 

Read more

IKIGAI

IKIGAI

Het geheim voor een lang en gelukkig leven

Op Okinawina in het noordelijke deel van het eiland ligt een bijzonder dorpje, Ogimi. Het dorpje heeft 3000 inwoners en heeft het hoogste percentage honderdplussers, dat is dan ook de reden dat het dorpje de bijnaam 'dorp van de eeuwelingen' heeft gekregen. 

Read more

Machtig, elegant en outcast

Machtig, elegant en outcast

Vampiers zijn vaak ongewild geboren in een donkere en gevaarlijke periode. 

Read more

Kwan Yin, een spiritueel wezen

Kwan Yin, een spiritueel wezen

Wie is Kwan Yin?

Kwan Yin is de godin die wordt vereerd in boeddhistisch Oost-Azië. Men vertelt dat ze op deze aarde heeft geleefd en dat ze besloot om na haar overlijden spiritueel met de aarde verbonden te blijven, zodat alle mensen spiritueel verlicht zouden kunnen worden. Ze staat bekend als een bodhisattva, godin van troost en genade, een wezen dat haar spirituele pad heeft gewijd aan de vrijheid en het geluk van alle mensen. Het doel van haar ziel is om de hele mensheid te helpen om volgens hun goddelijke bestemming te leven.

Read more

JE MAG GELUKKIG ZIJN

JE MAG GELUKKIG ZIJN

ZUSJES VAN DE ZWALUW IN DE LENTE

Welk seizoen het ook op de aarde is, jouw ziel kent ook haar seizoenen. Wanneer je het gevoel van lente in je ziel hebt, dan kondigt dit een geboorte van iets nieuws aan. Nieuwe ideeën, nieuwe inspiratie, nieuwe energie om actie te ondernemen, nieuw leven, nieuwe contacten en nieuwe gaven in overvloed.

Read more

PU’UHONUA

PU’UHONUA

Laat je beslommeringen hier achter en ga lichter verder

Vroeger was een plaats waar je je helemaal kon verschuilen en vergeving kon vinden zeldzaam, maar nu wordt dit algemeen erkend. Een van de bekendste toevluchtsoorden was Pu’uhonua bij Kona op het eiland Hawaï. Het leven op Hawaï was vroeger complex en kende vele lagen en wetten. Een ‘kapu’ was een wet. Sommige wetten waren zo heilig, dat overtreding leidde tot de doodstraf.

Read more

Ruim het oude op

Ruim het oude op

Laat alles los wat je niet meer van pas komt

Wat je nu ook ondervindt, je hebt het zelf gecreëerd door gedachten en gevoelens uit het verleden. Je kunt deze gedachten en gevoelens, die je misschien nu nog gevangen houden, loslaten en gaan dromen over een nieuwe werkelijkheid.

Read more

Vrienden door dik en door dun

Vrienden door dik en door dun

Wanneer je goed bevriend bent met iemand, weet je intuïtief wanneer hij of zij een knuffel, een helpende hand of een luisterend oor nodig heeft...

Read more

Ik hou van je

Ik hou van je

Als je andere mensen laat weten wat je voor hen voelt, is dat een heel belangrijk onderdeel van het in stand houden van een liefdevolle relatie...

Het is heel makkelijk om je gevoelens als iets vanzelfsprekends te beschouwen en aan te nemen dat de mensen om je heen weten hoe jij je voelt ten opzichte van hen.

Read more

Op avontuur naar jezelf

Op avontuur naar jezelf

Het is zo makkelijk elkaar door en door te kennen. Je weet precies hoe jouw kind in elkaar steekt, je kent de kwaliteiten van jouw partner en de valkuilen van jouw vriendinnen. Kortom, je kent jouw schatten. Toch?

Read more

Mlle Lenormand

Mlle Lenormand

Schatrijk maar o zo vaak erg eenzaam Er is al weer wat gezegd en geschreven over deze beroemde waarzegster. Dat is niet zo verwonderlijk, aangezien deze vrouw tijdens haar leven de aandacht van de mensen kon trekken. Zelfs na haar dood bleef de belangstelling voortduren. Wie was zij eigenlijk en wat deed zij?

Read more

HSP? DIT IS JE SPIRITUELE TOOLKIT!

HSP? DIT IS JE SPIRITUELE TOOLKIT!

Wanneer je hooggevoelig bent, ben je bijvoorbeeld gevoelig voor energie, sfeer en de emoties van anderen...

De buitenwereld komt wat ‘harder’ binnen dan bij niet-gevoelige mensen. Misschien herken je het wel …

Read more

Heel jezelf met Ho’oponopono

Heel jezelf met Ho’oponopono

Het vergevingsritueel Ho’oponopono is een eeuwenoude methode uit Hawaï. Het is een simpele mantra met een krachtige werking op het onderbewuste. Je vergeeft jezelf en anderen onvoorwaardelijk. Hierdoor kom je nog dichter bij je ware zelf.

Read more

De kracht van verbeelding

De kracht van verbeelding

OH-kaarten combineren kunstzinnige beelden en woorden met elkaar. Iedereen associeert en interpreteert deze anders:

Read more

Geloof in wonderen

Geloof in wonderen

Er schuilt een bijzonder verhaal achter de Chakra Wijsheid Orakelkaarten van intuïtief en spiritueel medium Tori Hartman. De fabels op deze kaarten heeft zij na een bijna-doodervaring van verschillende engelen doorgekregen, maar pas vijfentwintig jaar later werd dit een orakelkaarten set. 

Read more

Non-Dualiteit

Non-Dualiteit

Non-Dualiteit is de term die in wetenschappelijke, filosofische en spirituele kringen wordt gebruikt om de fundamentele eenheid van alles aan te duiden.

Read more

Beweging naar vrijheid, Anicha Yoga

Beweging naar vrijheid, Anicha Yoga

Anicha is Sanskriet voor verandering. De Boeddha gebruikte het woord om aan te duiden dat alles in het leven vergankelijk is.

Read more

Schatgravers in de Happinez

Schatgravers in de Happinez

Elk van de eigenschappen van je kind is een verborgen schat. Om erachter te komen welke dat zijn, moet je kind gaan schatgraven. 'Schatgraven' is dan ook de titel van het kaartenspel dat kindercoaches Greetje Welten en Matty van Rijzen ontwikkelden, 'met de wens dat zo veel mogelijk kinderen en jongeren zicht bewust worden van hun capaciteiten'.

Read more

Fluisteringen van de natuur

Fluisteringen van de natuur

Wanneer je goed naar de natuur kijkt begrijp je alles beter.

Albert Einstein

We worden steeds uitgenodigd om de natuur in te gaan, door het fluiten van de vogels, het kabbelen van beekjes en stromen,

Read more

Op ontdekkingstocht

Op ontdekkingstocht

Schatgravers kun je in heel veel situaties gebruiken. Schatgraven is leuk, en je leert er ook nog eens veel van. Over jezelf en over de ander. Je vindt hier 13 situaties waarin Schatgravers je spelenderwijs nieuwe inzichten geeft.

Read more

Mindfulness: over de kracht van aandacht

Mindfulness: over de kracht van aandacht

Morgen moet je rapport af zijn, je trein heeft vertraging terwijl je juist een belangrijke afspraak hebt, je ligt ’s nachts te piekeren over de voorbije dag. Allemaal situaties die stress veroorzaken.

Read more

Op zoek naar je spirituele bestemming

Op zoek naar je spirituele bestemming

Op zoek naar je spirituele bestemming Verspreid over de wereld zijn er ontzettend veel bestemmingen waar spiritualiteit, mystiek, magie en geschiedenis samenkomen.

Read more

Welkom op je reis met het Chakra Wijsheid Orakel

Welkom op je reis met het Chakra Wijsheid Orakel

‘Wie anderen kent is geleerd, wie zichzelf kent is wijs.’
Lao Tse Tao Te Ching

Read more

Levenskunst: over trouw zijn aan jezelf

Levenskunst: over trouw zijn aan jezelf

Je leven vormgeven zoals jij dit wilt. Gelukkig zijn. Weten wat je wilt. Keuzes maken. Het heeft allemaal met levenskunst te maken: je leven leiden volgens jouw waarden. Maar hoe doe je dat?

Read more

Orakelkaarten en affirmaties

Orakelkaarten en affirmaties

Je hebt een examen en staat te wachten totdat je het lokaal in mag. Je bent nerveus en bent bang dat je niet goed genoeg geleerd hebt.

Read more

Verbeter je afweersysteem

Verbeter je afweersysteem

Verbeter je afweersysteem

In koude seizoenen is het van groot belang het afweersysteem te verbeteren. Rode kool levert waardevolle aminozuren, kalium, calcium, ijzer en een groot aantal vitaminen C. Zijn paarsrode kleur wordt veroorzaakt door de kleurstof anthocyaan die kankerremmend zou werken. Kool is ook bekend als de ´dokter van de gewone mens´, omdat hij ontstekingsremmend is en je tegen een hartaanval of een beroerte beschermt. De vezels zijn goed voor je darmen.

Read more

Baptist de Pape, over 'De kracht van het hart'

Baptist de Pape, over 'De kracht van het hart'

Baptist de Pape: ‘De alchemist van Paolo Coelho heeft me aan het denken gezet. Dit boek gaat over iemand die zijn hart leert volgen. De hoofdpersoon ontmoet een tovenaar in de woestijn die hem laat zien dat er meer is dan alleen het denken, dat er rijkdom zit in het hart. Precies, dacht ik.

Read more

Spiriteresse

Spiriteresse

Persoonlijk heb ik altijd een beetje moeite met het woord spiritualiteit. Op de een of andere manier hangt er een zweeflading aan. Soms vermoed ik dat dit een van de redenen is waarom mensen niets met dit onderwerp hebben. Terwijl we tegenwoordig niet meer met gevlochten bloemenkransjes in ons kapsel door de wei huppelen.

Read more

Het pad van jouw gezondheid

Het pad van jouw gezondheid

Ik ben dol op vooruitgang. Er is iets magisch aan al die apparaten, electronica, aan het world-wide-web. Mensen hebben het gecreëerd, puur vanuit een idee, en we zitten in een soort opwaartse spiraal waarin de uitvoering van elk

Read more

Waarom veganistisch eten?

Waarom veganistisch eten?

Afgelopen oktober liepen wij op de boekenbeurs in Frankfurt de uitgever van Brigitta Klinkel (auteur van diverse veganistische kookboeken) tegen het lijf...

Read more

Laat andere mensen vrij in het kiezen van hun eigen weg

Laat andere mensen vrij in het kiezen van hun eigen weg

Iedereen bewandelt in het leven een speciale weg die de ziel heeft voorbestemd. Onze wegen zijn heel gevarieerd en we bewandelen ze in een verschillend tempo. De valkuilen en de zegeningen die we tegenkomen zijn uniek, toch leren we er allemaal van en alle kennis is even belangrijk.

Read more

Schrijf het op!

Schrijf het op!

Ik schrijf alles op. Boodschappenlijstjes. Doelijstjes. Mogelijkheden. Projecten. Ik zou niet overal naar toe kunnen reizen zonder mijn notitieboek en ik zou niet kunnen slapen zonder mijn dagboek. 

Read more

Het is tijd voor nieuwe plannen

Het is tijd voor nieuwe plannen

Wanneer je naar het oosten kijkt en de zon ziet opkomen, voel dan het geschenk van inspiratie in je groeien

Read more

Kunnen bloemen je helen?

Kunnen bloemen je helen?

Moeder Natuur werkt altijd helend! Dit doet zij vooral in de vorm van bloemen, het mooiste geschenk voor ons.

Read more

Maan van het bevriezen

Maan van het bevriezen

Vandaag heb ik de kaart "Maan van het bevriezen" uit de Kracht van het Wiel getrokken. Deze kaart staat voor Identiteit, ontdekking van jezelf en kwetsbaarheid.

Read more

De kunst van het focussen

De kunst van het focussen

Stel jezelf voor dat je leven een landschap is en dat jij een vogel bent. Daar beneden op de grond of in een boomkruin heb je geen enkel idee van het geheel. Je ziet alleen grassprietjes of takken, bladeren en het voedsel dat je hier kunt vinden.

Read more

Ontdek je energiecentra: de Chakra's

Ontdek je energiecentra: de Chakra's

Het woord chakra stamt uit de oosterse wijsheidstraditie en betekent in het sanskriet draaiend energiewiel, werveling of energiecentrum. Het menselijk lichaam heeft meerdere chakra's die informatie transformeren op verschillende lichaamsniveaus, waaronder het spirituele, mentale, emotionele en fysieke lichaam.

Read more

Yoga voor kinderen

Yoga voor kinderen

Yoga wordt steeds populairder. Ook kinderen ontdekken de zegeningen van het ontspannen en relaxen.

Read more

Blij, boos, bang, verdrietig of trots?

Blij, boos, bang, verdrietig of trots?

Ontdek spelenderwijs de taal van emoties. Tekst, beeld én prikkelende vragen helpen gevoelens en emoties bespreekbaar te maken, ze te (h)erkennen en er beter mee om te gaan. Verrassend, hoe je jezelf en elkaar (nog) beter leert kennen. Je voelt je daardoor zekerder én het helpt je in relaties met anderen.

Read more

Hoe kun je de Eigenwijsjes gebruiken

Hoe kun je de Eigenwijsjes gebruiken

Schud de kaartjes en leg ze met de achterkant naar boven. Concentreer je op het kaartje dat je gaat trekken: jouw persoonlijke EigenWijsje voor dat moment, die dag of week.

Read more

De kracht van het Wiel

De kracht van het Wiel

Toen ik een aantal jaren geleden het medicijnwiel bestudeerde, ontdekte ik het werk van Jody Bergsma. Ik had gedichten geschreven voor kaarten, en ik had van vrienden een aantal kaarten gekregen waarop de ‘wezens uit de natuur’ van Jody stonden afgebeeld.

Read more

Echte duisternis is een toevluchtsoord en kan een openbaring voor je zijn

Echte duisternis is een toevluchtsoord en kan een openbaring voor je zijn

Echte duisternis is een toevluchtsoord en kan een openbaring voor je zijn. Ik herinner mij dat ik op de avond voor Kerstmis in een kerk stond tijdens een door kaarsen verlichte dienst. Op het moment dat alle lampen uitgingen kreeg ik plotseling het gevoel van de werkelijke kracht van Kerst en het licht dat in de duisternis schijnt.

Read more

Wees blij dat je vrij bent

Wees blij dat je vrij bent

Ik wil je graag het volgende verhaal vertellen. Het is een verhaal over een moment in mijn leven waarop ik geen vaste baan had en in grote verwarring verkeerde over hoe ik nu verder moest.

Read more

Kwan Yin: van prinses tot Godin

Kwan Yin: van prinses tot Godin

Kwan Yin is de Godin van de compassie. Haar verhaal leest als het sprookje van Assepoester die van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat aan het werk was en die uiteindelijk, via het glazen muiltje, haar prins vond.

Read more

Karakter zit in de vinger

Karakter zit in de vinger

Het is interessant om te weten wat er allemaal in onze handen en vingers zit.

Zoals de yogi's zeggen;

Read more

Een stempel van vreugde - Mudra's

Een stempel van vreugde - Mudra's

Een stempel van vreugde geeft – zo kan het woord ‘mudra’ vrij uit het Sanskriet worden vertaald. Er is weinig bekend over de oorsprong van de gebaren.

Read more

Een regenboog van kleuren

Een regenboog van kleuren

Alle kleuren ontstaan uit wit licht. Als je een stukje bergkristal of een glazen spectrum op een bepaalde manier in het zonlicht houdt, ontstaat er door de breking van het licht een regenboog, waarbij het zonlicht door de waterdruppels wordt gebroken.

Read more

De kracht van vriendelijkheid

De kracht van vriendelijkheid

In ons leven komen we allerlei hindernissen tegen die onze vooruitgang belemmeren. Of deze obstakels nu persoonlijk zijn, in je werk of in de maatschappij, onze eerste reactie is waarschijnlijk dat we ons tegen dit struikelblok zullen verzetten. 

Read more

Van associatie tot inzicht

Van associatie tot inzicht

Ik heb op elke tafel een RAAK! associatiekaart neergelegd. Mijn leerlingen, die in de kinderopvang willen gaan werken, komen een voor een binnen. Onwennig kijken ze naar elkaar en naar mij.

Read more

Jezelf ontdekken

Jezelf ontdekken

Je hebt anderen nodig om jezelf te leren kennen. Zij kunnen een licht werpen op jouw blinde vlekken. Je kunt onmogelijk alles te weten komen over jezelf als je in je eentje blijft nadenken en graven tot je niet dieper kunt gaan. Jezelf ontdekken vraagt moed.

Read more

Gaia, de Godin van de Aarde

Gaia, de Godin van de Aarde

Heel lang geleden, werd een verblindend licht ontstoken, dat de geboorte van ons Universum aankondigde. De Tijd begon zijn eindeloze reis door de steeds groter wordende ruimte.

Read more

De magie van de edelstenen

De magie van de edelstenen

Wat zijn edelstenen? Wanneer een vloeibare substantie verandert in een vaste vorm, wordt het of een vormeloze massa, of het vormt  zich tot een kristal. Vele gesteenten en metalen die vormloos lijken, bestaan uit zeer kleine kristallen.

Read more

Einde van de Winter

Einde van de Winter

Je weet het misschien niet, maar de cyclus is al begonnen. Een koude, grijze periode in je leven loopt op zijn eind – er begint een nieuw seizoen.

Read more

Angst weg nemen via EFT

Angst weg nemen via EFT

Ik werd om drie uur 's nachts wakker en in het moment tussen diepe slaap en het herkennen van de geluiden van de buitenwereld en de gewaarwording dat ik echt wakker was, had ik een gevoel van angst in mijn zonnevlecht.

Read more

Het Orakel van de Verandering

Het Orakel van de Verandering

Een vogeltje valt morsdood van een tak zonder dat het ooit medelijden met zichzelf had. - D.H. Lawrence, schrijver

Read more

Engelen dromen

Engelen dromen

Eind van de maand komen deze nieuwe kaarten van Doreen Virtue bij ons binnen. Omdat het begrip spiritualiteit je niet onbekend is, weet je ook welke invloed je gedachten en gevoelens hebben op je gezondheid en je geluk, en het uiten van blijdschap.

Read more

Vrouwelijke wijsheid

Vrouwelijke wijsheid

In het kader van de nationale vrouwendag een verhaal over de Vrouwelijke wijsheid uit het boekje 'Je Dagelijkse Om'. Het leven van een vrouw is vol fasen en mijlpalen die haar door krachtige ervaringen en hoogtepunten heen leiden,

Read more

Heaven Help Us!

Heaven Help Us!

Geloof je in engelen? Wist je dat meer dan de helft van alle volwassenen in dit land geloven in deze hemelse helpers? Of dat 1 op de 5 mensen die zeggen dat ze niet religieus zijn wel geloven dat een beschermengel over hen waakt?

Read more

Leven vanuit je hart

Leven vanuit je hart

Elke dag weer beleven we een magische schemertoestand tussen dromen en waken Tijdens deze korte periode herinnert onze geest zich dat er van alles mogelijk is.

Read more

Laten we allemaal ons licht naar de aarde sturen

Laten we allemaal ons licht naar de aarde sturen

Net als kleine rimpelingen in het water die kunnen uitgroeien tot gigantische golven, zijn alle menselijke intenties bij elkaar meer waard dan de som der delen. Eén mens kan wereldwijd verbeteringen op gang brengen door het uitstralen van bewuste golven van liefde, schoonheid, goedheid en wijsheid.

Read more

In de natuur en in het leven bestaan geen rechte lijnen

In de natuur en in het leven bestaan geen rechte lijnen

Als je de vrije natuur intrekt en eens goed om je heen kijkt, zul je zien dat de bomen, de bloemen en zelfs de rotsen een bepaalde stroomlijn hebben:

Read more

Het Schelpenorakel

Het Schelpenorakel

Als kind werden wij vaak al aangetrokken door de fluisteringen van de zee en gefascineerd door de vormen en kleuren van al die mooie strandvondsten.

Read more

Dick Nijssen, Reiki Master

Dick Nijssen, Reiki Master

Dick Nijssen, Reiki Master, therapeut en auteur van o.a. de bestseller Inzichtkaarten. Dick brengt in zijn manier van werken met mensen tot uitdrukking dat helen en werken aan jezelf niet per se zwaar en moeizaam hoeft te zijn

Read more

De sleutel naar helderziendheid

De sleutel naar helderziendheid

De meeste mensen stellen zich, wanneer ze aan een (para)psycholoog of medium denken, een exotisch uitziende vrouw voor die in een kristallen bol zit te turen.

Ze spreekt met een vreemd accent en wanneer je een flink bedrag betaalt voorspelt ze je toekomst.

Read more

Uit de spirituele kast komen

Uit de spirituele kast komen

Ik ben groot gebracht in een spirituele omgeving, maar zweeg daarover. Ik ben blij dat ik daar nu voor durf uit te komen. Wij hadden een niet alledaags gezin: mijn vader was spiritueel genezer. 

Read more

De engelen willen je laten weten dat de gezondheid van de persoon over wie je een vraagt hebt gesteld, gaat verbeteren.

Dit is nu niet het juiste moment om vragen te stellen over wat je bezig houdt.

De engelen vragen je om optimistisch te blijven!

Je zult veel overvloed in je leven gaan ondervinden!

Het is niet nodig om alles alleen te doen.

Verwacht bezoek van geluk en vreugde in je huis.

OVER ONS

De reis door je eigen geest is het meest uitdagende en ook meest waardevolle avontuur dat je aan kunt gaan. Maar, je kunt natuurlijk niet op reis gaan zonder de juiste bagage. De tarot producten van het Koppenhol zijn ontworpen om door je innerlijke landschap te navigeren, en je kwaliteiten te ontdekken en te vieren. We hopen dat je tarot producten vindt die je raken, uitdagen en je ziel voeden. 

CONTACT

Koppenhol Uitgeverij
Rozenstraat 3a
1214 BP Hilversum

T. 0031 (0)35 6233373
E. info@koppenholuitgeverij.nl