fbpx

Filters

Het Orakel van de Verandering

Een vogeltje valt morsdood van een tak zonder dat het ooit medelijden met zichzelf had. - D.H. Lawrence, schrijver

Het is niet altijd gemakkelijk om je een te voelen met het wild en hun boodschappen te ontvangen. En het veranderen van vorm in iets uit de wildernis kan een levensveranderende ervaring zijn. Toen ik ongeveer 19 jaar was, heb ik een lange tijd doorgebracht op een mooie plek aan de noordkust van Australië, Byron Bay. (Ik ben er nu zelfs vaak langer!) Op een dag, terwijl ik mijn gezicht waste en met mijn handen het koele water uit de kom over mijn wangen gutste, keek ik in de spiegel…

Terwijl ik dit deed kreeg ik een schok – mijn gezicht zag er ineens heel vreemd uit. Heel anders. Ik keek nog eens, bleef mezelf aanstaren in de spiegel en begon te trillen. Ik zag dat mijn gezicht voor mijn ogen langzaam langer werd… Mijn gezicht werd smaller, mijn jukbeenderen staken vooruit. Ik werd hoekiger, zag er hongeriger uit. Mijn voorhoofd werd breder en mijn ogen gingen verder van elkaar af staan. Uit mijn slapen begonnen twee geweitakken te groeien, die langzaam omhoog kwamen als wilde takken van een snel groeiende boom. Mijn ogen werden groter en veranderden van vorm, ze werden breder en de ooghoeken wezen omhoog. De kleur van mijn ogen veranderde, van blauwgroen naar diep, zacht fluweelbruin. Het leek alsof ik stukje bij beetje in een hert veranderde. Ik keek, stomverbaasd en gefascineerd, en heel verschrikt, net zolang als ik kon verdragen. Toen sloot ik mijn ogen en ik vroeg me af ik mijn verstand had verloren.

Ik schudde mijn hoofd en deed mijn ogen weer open – alleen om te zien of het visioen er nog was, hoewel ik het meest onder de indruk was van mijn eigen gezicht. Ik haalde heel diep adem en rende weg uit de badkamer. Maandenlang heb ik vermeden om in de spiegel te kijken, en heb ik weerspiegelende oppervlaktes niet vertrouwd voor het geval de dingen leken te zijn zoals ik dacht dat ik was. Dat het een bewijs zou zijn van weer een illusie, die zich kon verplaatsen en veranderen zonder dat ik er zelf iets aan kon doen.

Ik was mijn identiteit en zelfvertrouwen een poosje helemaal kwijt. Ik praatte er met niemand over, evenmin over mijn paranormale ervaringen, omdat ik bang was dat men dan dacht dat ik gek was, dat ik als labiel zou worden beoordeeld en eenvoudigweg de dingen bedacht, of zelfs loog. Welk wezen had ik in de spiegel gezien – was ik het – of was het een deel van mezelf? Een godin die mijn eigen verschijning gebruikte terwijl ik steeds mezelf bleef?

Pas jaren later, ongeveer 30 jaar later, ontdekte ik de Godin Elen. Ik weet dat zij de verschijning was die aan mij was verschenen, een godin en wezen dat met mij was, en dat mijn dierlijke gids in dit leven het hert is. Dit wetend was als een licht in de duisternis. Ik had geworsteld om wijs te worden uit mijn ervaring.

Dit was het antwoord op vragen die me al lange tijd hadden beziggehouden. Kunnen we van gedaante veranderen? Ja, dat kunnen we. Was ik van gedaante veranderd? Ja, dat was ik. Was er iets dat geprobeerd had om via mijn lichaam met mij te communiceren? Misschien – maar ik was veranderd, en degene die ik dacht dat ik was, was in ruil daarvoor voor altijd veranderd.

Lucy Cavendish uit; Het Orakel van de Verandering, ISBN 9789085081814, € 20,35

€22,25
€22,25

 

 

OVER ONS

De reis door je eigen geest is het meest uitdagende en ook meest waardevolle avontuur dat je aan kunt gaan. Maar, je kunt natuurlijk niet op reis gaan zonder de juiste bagage. De tarot producten van het Koppenhol zijn ontworpen om door je innerlijke landschap te navigeren, en je kwaliteiten te ontdekken en te vieren. We hopen dat je tarot producten vindt die je raken, uitdagen en je ziel voeden. 

CONTACT

Koppenhol Uitgeverij
Rozenstraat 3a
1214 BP Hilversum

T. 0031 (0)35 6233373
E. info@koppenholuitgeverij.nl