Filters

8 TAROTKAARTEN DIE JE DOODSBANG MAKEN

Hoewel sommige tarotafbeeldingen er behoorlijk ijzingwekkend uitzien, is de manier waarop je erop reageert eerder afhankelijk van je perspectief en vooroordelen over de plaatjes dan van de plaatjes zelf. 

 

Hoe banger je bent voor een kaart, hoe groter de kans dat deze opduikt.

De tarot laat indrukken zien op basis van je huidige manier van denken, en toont je dat deze opwellingen altijd aan verandering onderhevig zijn. In deze blog laat ik je het potentieel zien van de kaarten die je angst inboezemen. 

de toren 

De Toren

Angst: Mijn leven valt in duigen! Mijn relatie is kapot. Ik ben een zenuwinzinking nabij. Er gaat een ramp, drama of tragedie plaatsvinden.

Ombuiging: Kijk eens even goed naar de kaart. Wat is er mis met deze afbeelding? Als jij op zoiets gammels had gestaan als de basis van deze toren, was je er ook afgevallen. Wanneer iets gebouwd is op een wankele basis, stort het uiteindelijk in. Het trekken van deze kaart geeft je de kans om jezelf dingen af te vragen als 'Wat denk of doe ik waardoor ik zou kunnen vallen?' 'Welke verandering kan ik doorvoeren om rampen te voorkomen?'

Je krijgt een waarschuwing. Je krijgt de kans om om te gaan met een situatie die je hebt gemeden. Het rode licht knippert. Onthou dat wanneer je zelf niet de vereiste verandering doorvoert, je erop kunt rekenen dat het universum ingrijpt. 

 
 

De Dood

Angst: Wie of wat gaat er dood? Wanneer? Ga ik dood? 

Ombuiging: Natuurlijk ga je dood, net als iedereen die op deze planeet woont - als de tijd daar is! En de dood kan inderdaad erg verdrietig zijn. Onthoud goed dat de tarot geen voorspelling doet voor een bepaald tijdsbestek!

Kijk nu eens naar de kaart. De zon komt op. Als de zon in het ene deel van de wereld opkomt, gaat hij in een ander deel van de wereld onder. Hoewel deze kaart kan wijzen op fysieke dood, duidt De Dood vaker wel dan niet op het wegvagen van een of andere misvatting, zodat een nieuwe perceptie vorm kan krijgen. Dit is het afsterven van een oud gedeelte van jezelf zodat er in plaats hiervan iets nieuws geboren kan worden.

 

de dood

 zwaarden drie  

Zwaarden Drie

Angst: Mijn hart is gebroken of zal gebroken worden. De pijn is overweldigend! Mijn verdriet is eindeloos .... arme ik!

Ombuiging: Als je goed naar de kaart kijkt, zie je dat de wolk een zilveren randje heeft. Wanneer al het andere niet helpt, zorgen pijn en verdriet ervoor dat je jezelf, anderen en levenssituaties begrijpt door een bredere kijk erop. De kleur zwaarden hoort bij het maken van plannen. De kans is groot dat je een plan gemaakt hebt dat niet strookt met de werkelijkheid, en zoals altijd zegeviert de werkelijkheid.

 

De Duivel

Angst: Ik leef in de hel! Ik ga naar de hel! Het leven is een hel! Omdat ik duistere en negatieve gedachten en gevoelens heb, ben ik een afgrijselijk persoon.

Ombuiging: Kijk naar de kaart. De ketenen die de mensen om hun nek hebben, zitten los en de mensen kunnen hun ketenen afwerpen. Het is een gemoedstoestand. We hebben allemaal lichte en donkere of volwassen en onvolwassen persoonlijkheidskenmerken. Aanvaarding van de onvolwassen kant van jezelf is het begin van wijsheid. Het is heel normaal om negatieve gedachten en gevoelens te hebben. Waar het om gaat, is wat je eraan doet.

 

de duivel

Pentakels vijf

Pentakels Vijf

Angst: Ik moet de straat op om te bedelen! Ik zal nooit een thuis hebben! Het leven is zwaar en wordt steeds zwaarder.

Ombuiging: Kijk naar het volledige plaatje. De mensen worden zo in beslag genomen door hun 'situatie', dat ze pal langs een verlicht raam lopen! Betekent weglopen van het licht dat je in de kou staat? Zou je tot inkeer kunnen komen door de waarheid over jezelf onder ogen te zien?

Pentakels duiden op fysieke resultaten en producten. Weet je niet meer wat je een zeker gevoel geeft? Sommige rijke mensen hebben een arme geest en voelen zich armzalig. Sommige arme mensen hebben een rijke geest en voelen zich rijk.

 

Zwaarden Acht

Angst: Ik zit in de val! Ik lig aan banden. Ik heb geen enkele macht. Ik ben niet in staat voor mezelf op te komen.

Ombuiging: Kijk naar de kaart. De zwaarden omsluiten de vrouw niet helemaal. Als je naar de volledige afbeelding kijkt, zie je dat ze van ver is gekomen. De toren bevindt zich op de achtergrond. Is het mogelijk dat een langdurig patroon van bekrompenheid en/of gevoel van geestelijke geremdheid beschouwd wordt als achterhaald? Met andere woorden, stelt je geest zich open?

Als je blijft denken dat je in de val zit, zit je in de val. Als je blijft denken dat je er op de één of andere manier uit kunt komen, kom je eruit.

zwaarden acht

 de gehangene

De Gehangene

Angst: Ik ben opgehangen, vastgebonden en uitgeteld! Ik kan me niet bewegen!

Ombuiging: Eigenlijk hangt de gehangene er behoorlijk relaxt bij . Er bevindt zicht zelfs een halo om zijn hoofd. Wat gebeurt er wanneer jij op je kop staat? Dan stroomt het bloed naar je hoofd, vallen alle losse dingen die in je zitten naar beneden en alles ziet er anders uit! De kaart suggereert dat je je perspectief moet veranderen. Wanneer ik het mezelf toesta om afstand te nemen van kwesties of omstandigheden die me verstrikken en om iets te doen om tot mezelf te komen, valt alles wat onnodig is weg en dring ik door tot de kern van de situatie. Door dit te doen krijg ik een nieuwe of vernieuwde kijk op wat belangrijk is.

De Hogepriester

Angst: Wie denk jij dat je bent om mij te vertellen wat ik moet doen?

Ombuiging: Het woord hiërofant, een ander woord voor hogepriester, komt van het Griekse hierophantes, wat staat voor 'openbaren, laten zien of bekendmaken' en 'iemand die licht brengt'. De hand van de hogepriester gebaart dat je stil moet zijn en moet luisteren naar de waarheid die zich binnenin je bevindt. De Hogepriester is je eigen hogere ziel en geest. Hij is jouw intuïtie, je innerlijke leraar die in je hart huist.

 hogepriester

 Trek hier een gratis tarot dagkaart

OVER ONS

De reis door je eigen geest is het meest uitdagende en ook meest waardevolle avontuur dat je aan kunt gaan. Maar, je kunt natuurlijk niet op reis gaan zonder de juiste bagage. De tarot producten van het Koppenhol zijn ontworpen om door je innerlijke landschap te navigeren, en je kwaliteiten te ontdekken en te vieren. We hopen dat je tarot producten vindt die je raken, uitdagen en je ziel voeden. 

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste collecties, sales, winacties en nieuws.

CONTACT

Koppenhol Uitgeverij
Rozenstraat 3a
1214 BP Hilversum

T. 0031 (0)35 6233373
E. info@koppenholuitgeverij.nl