Filters

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER DE TAROT

In de loop van de tijd is de tarot een veel geraadpleegde 'gids'geworden. Toch is het werken met de kaarten nog niet voor iedereen bekend of vertrouwd. Vooral voor beginners is het vertrouwd worden met de kaarten een actief proces, waarbij vele vragen opdoemen. Hiernavolgend vind je een selectie van de meest gestelde vragen en antwoorden.

Moet ik paranormaal begaafd zijn om met de tarot te kunnen werken?

Nee, dat hoeft niet, ook al zou het natuurlijk een voordeel kunnen zijn. Wel moet je tot een goede afweging kunnen komen tussen verstand en intuïtie om de kaarten goed te kunnen interpreteren.

Behoort het werken met de tarot tot de 'zwarte magie'?

Nee, dit (hardnekkige) gerucht is in de wereld gekomen doordat de Kerk (de Paus) aan de tarot een negatieve bijnaam heeft gegeven, namelijk: Het Duivels Prentenboek. Volgens de Paus waren de kaarten godslasterlijk, vooral omdat er op sommige kaarten afbeeldingen stonden die voor de Kerk onacceptabel waren, zoals Il Papa (de Paus0, La Papessa (de Pausin), enz.

Hoe vaak  moet ik tarot raadplegen?

Eén keer per dag is (meer dan) voldoende. Als je de tarotkaarten te vaak achter elkaar raadpleegt voor dezelfde vraag, wordt het antwoord vaag.

Moet ik het spel per sé van iemand cadeau gekregen hebben?

Nee. Hoe je aan je spel komt, is niet van belang. Hoe je ermee omgaat natuurlijk wél...

Moeten de kaarten verpakt worden in een zijden doek of een speciaal doosje?

Dat hoeft niet, maar het wordt wel aangeraden (een mooi sieraad bewaar je toch ook in een mooi kistje?). Het zorgvuldig behandelen van de kaarten zorgt voor een goede sfeer en werkt stimulerend.

Mogen anderen mijn kaarten gebruiken?

Dat hangt ervan af. Sommigen menen dat de kaarten energie overnemen via de handen. In dat geval kun je je kaarten het beste alleen door goede vrienden laten vasthouden. En bij een legging door (nog) onbekenden kun je de kaarten zelf kiezen.

Moet ik mijn strikt aan de in boeken beschreven interpretaties houden?

Helemaal niet, je eigen interpretatie en inzicht zijn net zo belangrijk als die van de 'gevestigde tarottisten'. Enige bestudering van de basiswaarden en de symboliek van de tarot kan echter nooit kwaad, dan raak je later, als je de kaarten zelf gaat duiden, niet in de war.

Welke vragen kan ik aan de tarot stellen?

Eigenlijk kun je de tarot bijna alles vragen, als je maar rekening houdt met de manier waarop je je vraag stelt. Houd je vragen altijd eenvoudig, d.w.z.: stel één kwestie tegelijk aan de orde. Vragen die beginnen met: hoe?, wanneer?, waarom?, wat?, of wie? zijn bijna altijd goed te beantwoorden.
Maar een gecompliceerde vraag zoals: 'Moet ik mijn vliegticket vandaag boeken of kan ik beter tot volgende week wachten?, of een vraag zoals: 'Heeft Atlantis echt bestaan?, kun je wel stellen, maar de antwoorden zullen vrij vaag zijn. Het is dat namelijk niet duidelijk waarop precies geantwoord wordt. Het kan immers ook zijn dat het antwoord simpelweg 'ja' of 'nee' is, wat in de tarot alleen maar te vertalen valt als 'positief' bevestigend) of 'negatief' (ontkennend). 

Welke kaarten zijn het beste?

Er zijn talloze tarotspelen, van zeer klassiek tot heel modern. Sommigen hebben een afwijkende symboliek (zoals de kaarten van Aleister Crowly en Lady Frieda Harris) en anderen zijn ontworpen vanuit een bepaalde kunstzinnige visie. Het valt daarom moeilijk te zeggen welk tarotspel het 'beste' is. Laat je bij je keuze gerust leiden door je eigen smaak (of intuïtie). De meeste spelen verschillen wat symbolische betekenis betreft weinig van elkaar en volgen meestal de klassieke tarotspelen.

OVER ONS

De reis door je eigen geest is het meest uitdagende en ook meest waardevolle avontuur dat je aan kunt gaan. Maar, je kunt natuurlijk niet op reis gaan zonder de juiste bagage. De tarot producten van het Koppenhol zijn ontworpen om door je innerlijke landschap te navigeren, en je kwaliteiten te ontdekken en te vieren. We hopen dat je tarot producten vindt die je raken, uitdagen en je ziel voeden. 

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste collecties, sales, winacties en nieuws.

CONTACT

Koppenhol Uitgeverij
Rozenstraat 3a
1214 BP Hilversum

T. 0031 (0)35 6233373
E. info@koppenholuitgeverij.nl