Filters

TAROT EN DE PENDEL ALS GIDS BIJ MOEILIJKE KEUZEN

Aan iedere keuze die je maakt, ligt je onderbewuste ten grondslag; dat wil zeggen: je keuze wordt door je onderbewuste gestuurd. De tarotkaarten die je 'trekt' of 'kiest', worden dus eigenlijk 'gekozen' door je onderbewuste. Om je onderbewuste een handje te helpen en de impulsen en signalen die je onderbewuste afgeeft te versterken, kun je gebruik maken van de pendel.

Als je de pendel de tarotkaarten laat 'kiezen', vergroot je je eigen keuzegebied. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je een antwoord krijgt waar je helemaal niets mee weet te doen, zoals: de kaarten geven een beeld waar je niets van begrijpt of de symboliek ervan geeft een richting aan, die je onmogelijk kunt volgen. Dan biedt de pendel uitkomst om je te helpen de informatie en symboliek toch op een voor jou acceptabele  wijze te begrijpen en te interpreteren (duiden). De pendel biedt je zo de mogelijkheid om de ruimte tussen je onderbewuste en de achtergronden en symboliek van de tarot in te vullen.

 

Gebruik de pendel alleen als een hulpmiddel, dat je inzicht in de wereld van de tarot helpt te vergroten. Het is dus niet per sé noodzakelijk om de pendel te gebruiken om een volledig en optimaal inzicht in de kaarten en hun interpretatie te krijgen!.

Voor welke vragen en situaties kun je de pendel gebruiken?

  • wanneer de kaarten je vraag onvoldoende beantwoorden en de uitkomst onduidelijk (vaag) blijft.
  • wanneer je de vraagstelling niet eenduidig gesteld krijgt, d.w.z. niet heel duidelijk voor één doel of situatie bestemd, maar 'van alles een beetje'
  • wanneer je twijfelt of dit wel het juiste moment is om de tarotkarten te leggen
  • wanneer je twijfelt aan de juiste interpretatie van een kaart: het kan bijvoorbeeld zijn, dat een bepaalde kaart voor jou een andere betekenis heeft dan die volgens de traditionele duiding van de tarot.
  • wanneer het gebruikte tarotspel niet voldoende aansluit bij jouw belevingswereld of jouw gevoel (intuïtie): de verkregen informatie is dan 'vertroebeld', waardoor de helderheid van het antwoord wordt beïnvloed.

OVER ONS

De reis door je eigen geest is het meest uitdagende en ook meest waardevolle avontuur dat je aan kunt gaan. Maar, je kunt natuurlijk niet op reis gaan zonder de juiste bagage. De tarot producten van het Koppenhol zijn ontworpen om door je innerlijke landschap te navigeren, en je kwaliteiten te ontdekken en te vieren. We hopen dat je tarot producten vindt die je raken, uitdagen en je ziel voeden. 

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste collecties, sales, winacties en nieuws.

CONTACT

Koppenhol Uitgeverij
Rozenstraat 3a
1214 BP Hilversum

T. 0031 (0)35 6233373
E. info@koppenholuitgeverij.nl