Filters

TAROT, EDELSTENEN EN KRISTALLEN ALS BESCHERMING EN ENERGIEBRON

Aan edelstenen en kristallen worden helende en zuiverende krachten toegekend. Deze neutraliserende eigenschappen kun je goed gebruiken wanneer je met de tarot werkt: je kunt bijvoorbeeld de omgeving waarin je de kaart wilt leggen reinigen van negatieve energieën, maar je kunt ook de kaarten reinigen van belemmerend, vertroebelende of belastende energieën die zijn achtergebleven na een (moeizame) sessie voor iemand anders. Kies dan een edelsteen of kristal met een sterke werking: het reinigen van negatieve energieën kost immers veel energie! Bergkristal, Amethist, Toermalijn en de meeste kwartsachtigen zijn heel geschikt.

Je kunt de kaarten, na het reinigen of na het kaartleggen, ook weer 'opladen' met nieuwe, helder energie met behulp van bijvoorbeeld Aquamarijn, Rozenkwarts, Sodaliet en alle stenen met een stromende of voedende energie.

 Vergeet niet om ook de gebruikte edelstenen of kristallen te reinigen en weer op te laden. Dit kan op verschillende manieren:

  • met water: leg de steen een tijdje onder stromend water (een klein straalte is genoeg), maar controleer eerst of je steen of kristal water kan verdragen!
  • met lucht: leg de steen ongeveer een etmaal (24 uur) op een goed geventileerde plek, maar leg de steen of zon niet in de zon!
  • droog: gebruik een zacht doekje, (baby)borsteltje of kwastje om de steen of het kristal voorzichtig te reinigen, maar ga niet schrobben!
  • met een edelsteen of kristal: uiteraard kun je ook een daartoe speciaal uitgekozen steen of kristal gebruiken; er zijn diverse boeken verkrijgbaar waarin de werking van edelstenen en kristallen uitgebreid wordt bescheven, maar een setje van Bergkristal, Amethist, Rozenkwarts en eventueel Toermalijn is een goede 'EHBO-kit'.

Je kunt de tarotkaarten in ieder geval niet 'ontkrachten' of beschadigen door ze (te) vaak te reinigen, maar let op welke methode je gebruikt!

Als je de tarotkaarten niet gebruikt, kun je ze het beste in een speciaal doosje, doekje of zakje opbergen en wegleggen. Wanner je hier een specifieke edelsteen of kristal op legt, blijven de kaarten gereinigd, beschermd, opgeladen en klaar voor gebruik.

Net als bij het gebruik van de pendel, geldt ook hier: het is niet noodzakelijk om een edelsteen of kristal bij tarot te gebruiken, maar het is een doeltreffend hulpmiddel.

Vertrouw op je eigen intuïtie of je de steen of kristal (of pendel) wilt gebruiken bij het werken met de tarotkaarten, of niet...

OVER ONS

De reis door je eigen geest is het meest uitdagende en ook meest waardevolle avontuur dat je aan kunt gaan. Maar, je kunt natuurlijk niet op reis gaan zonder de juiste bagage. De tarot producten van het Koppenhol zijn ontworpen om door je innerlijke landschap te navigeren, en je kwaliteiten te ontdekken en te vieren. We hopen dat je tarot producten vindt die je raken, uitdagen en je ziel voeden. 

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste collecties, sales, winacties en nieuws.

CONTACT

Koppenhol Uitgeverij
Rozenstraat 3a
1214 BP Hilversum

T. 0031 (0)35 6233373
E. info@koppenholuitgeverij.nl