fbpx

Filters

De magie van je geboortedag

Hoe stonden de sterren op je geboortedag? Ontdek hoe je geboortedag je persoonlijkheid bepaalt

11 SEPTEMBER

Een uitzonderlijk geestelijk potentieel in combinatie met gevoeligheid kenmerkt degene die op deze dag is geboren als een bijzonder iemand. Je bent ordelijk, een harde werker en houdt ervan onafhankelijk te zijn. Je erkent de macht van kennis en gebruikt die in je voordeel. Met al jouw talenten kan een van de problemen onderprestatie zijn. Je bent voorzichtig en zorgvuldig, maar soms lijkt je in de ogen van anderen zelfverzekerd en vol zelfvertrouwen.

Je geheime ik

Als je geïnspireerd bent, ben je in staat je doel zeer vastberaden te verwezenlijken, maar je beschikt ook over een aangeboren begrip van het belang van teamwerk. Mensen kunnen je innerlijke kracht en vasthoudendheid vaak onderschatten en gaan op hun eerste indruk af. Maar ze beseffen niet dat je goed kunt acteren en ook je gevoeligheid en angst voor het onbekende kunt verbergen. Door diplomatiek en assertief te zijn leer je op je eigen vaardigheden te vertrouwen en de macht van je potentieel te ontsluieren.

Werk & roeping

Omdat je het doorgaans niet leuk vindt om orders te krijgen ben je beter op je plek in een leidinggevende functie of als zelfstandig ondernemer. Je pientere intelligentie en organisatorische vaardigheden kunnen een geweldige administrateur of advocaat van je maken. Door je praktische en analytische vaardigheden kun je uitblinken als analist, financieel adviseur of statisticus. Maar je kunt evengoed de voorkeur geven aan een carrière als econoom, onderzoeker, wetenschapper of technicus.

Liefde & relaties

Je bent intelligent en opmerkzaam, vaak trouw en een betrouwbare partner of vriend. Omdat je eerlijk en zorgzaam bent, heb je een stabiele en eerlijke relatie nodig. Hoewel je situaties kunt verfijnen of verbeteren, moet je misschien leren om onderscheid te maken tussen bazig of kritisch zijn en het geven van steun aan mensen om je heen. Je krijgt meestal je zin door te onderhandelen.

Uit: De Magie van je Geboortedag, Saffi Crawford & Geraldine Sullivan

 

 

Read more

De 22 kaarten van de Grote Arcana

De 22 kaarten van de Grote Arcana

RIDER WAITE, DE 22 KAARTEN VAN DE GROTE ARCANA

icon

Wat is de Grote Arcana

Het woord arcana is een fascinerend  woord. Arcana is de meevoudsvorm van arcanum, dat komt van het Latijnse arcanums, wat 'gesloten' en 'geheim' betekent. Arcana komt ook van het Franse woord arche, wat ark, doos of kist betekent.

Zowel arcana als arcanum betekenen 'het mysterie van mysteries', het ultieme geheid achter de hermetische kunsten en wetenschappen - tarot, astrologie, numerologie en heilige geometrie.

Simpel gezegd verwijst arcana naar een kist of doos met heilige geheimen. Door de toevoeging van het woord grote weten we dat de Grote Arcana een belangrijke kiste met heilige geheimen is.

In tarottaal verwijst het woord arcana naar een hele groep kaarten, of het nu de 22 kaarten vande Grote Arcana of de 56 kaarten van de Kleine Arcana zijn. Het woord arcanum wordt gebruikt wanneer je naar een specifieke kaart verwijst, zoals het Rad van Fortuin of Kelken Vijf. 

De kaarten van de Grote Arcana worden ook wel troefkaarten genoemd. In kaartspelen zijn troefkaarten de kaarten die alle andere kaarten overtroeven.

Als je op de kaarten klikt dan krijg je de interpretaties te zien. Als je zelf denkt dat iedere kaart veel meer behelst dan datgene wat je ziet, heb je absoluut gelijk! Iedere kaart en ieder symbool heeft oneindig aantal betekenissen.


De-dwaas
De-Magier
De-Hoge-priesteres
De-Keizerin
De-Keizer
De-Hogepriester
De-Geliefden
De-zegewagen
Kracht
De-Heremiet

 

© bron Tarot voor Dummies

Read more

HELEND KRISTALWATER? YES

HELEND KRISTALWATER? YES

Ik hou van mensen met positieve energie. Mensen bij wie ik binnenloop en waarbij ik me echt welkom voel. Waarbij ik mezelf kan zijn.

Read more

HSP? DIT IS JE SPIRITUELE TOOLKIT!

HSP? DIT IS JE SPIRITUELE TOOLKIT!

Wanneer je hooggevoelig bent, ben je bijvoorbeeld gevoelig voor energie, sfeer en de emoties van anderen...

De buitenwereld komt wat ‘harder’ binnen dan bij niet-gevoelige mensen. Misschien herken je het wel …

Read more

Spiriteresse

Spiriteresse

Persoonlijk heb ik altijd een beetje moeite met het woord spiritualiteit. Op de een of andere manier hangt er een zweeflading aan. Soms vermoed ik dat dit een van de redenen is waarom mensen niets met dit onderwerp hebben. Terwijl we tegenwoordig niet meer met gevlochten bloemenkransjes in ons kapsel door de wei huppelen.

Read more

Een regenboog van kleuren

Een regenboog van kleuren

Alle kleuren ontstaan uit wit licht. Als je een stukje bergkristal of een glazen spectrum op een bepaalde manier in het zonlicht houdt, ontstaat er door de breking van het licht een regenboog, waarbij het zonlicht door de waterdruppels wordt gebroken.

Read more

De magie van de edelstenen

De magie van de edelstenen

Wat zijn edelstenen? Wanneer een vloeibare substantie verandert in een vaste vorm, wordt het of een vormeloze massa, of het vormt  zich tot een kristal. Vele gesteenten en metalen die vormloos lijken, bestaan uit zeer kleine kristallen.

Read more

Dick Nijssen, Reiki Master

Dick Nijssen, Reiki Master

Dick Nijssen, Reiki Master, therapeut en auteur van o.a. de bestseller Inzichtkaarten. Dick brengt in zijn manier van werken met mensen tot uitdrukking dat helen en werken aan jezelf niet per se zwaar en moeizaam hoeft te zijn

Read more

De sleutel naar helderziendheid

De sleutel naar helderziendheid

De meeste mensen stellen zich, wanneer ze aan een (para)psycholoog of medium denken, een exotisch uitziende vrouw voor die in een kristallen bol zit te turen.

Ze spreekt met een vreemd accent en wanneer je een flink bedrag betaalt voorspelt ze je toekomst.

Read more

Uit de spirituele kast komen

Uit de spirituele kast komen

Ik ben groot gebracht in een spirituele omgeving, maar zweeg daarover. Ik ben blij dat ik daar nu voor durf uit te komen. Wij hadden een niet alledaags gezin: mijn vader was spiritueel genezer. 

Read more

OVER ONS

De reis door je eigen geest is het meest uitdagende en ook meest waardevolle avontuur dat je aan kunt gaan. Maar, je kunt natuurlijk niet op reis gaan zonder de juiste bagage. De tarot producten van het Koppenhol zijn ontworpen om door je innerlijke landschap te navigeren, en je kwaliteiten te ontdekken en te vieren. We hopen dat je tarot producten vindt die je raken, uitdagen en je ziel voeden. 

CONTACT

Koppenhol Uitgeverij
Rozenstraat 3a
1214 BP Hilversum

T. 0031 (0)35 6233373
E. info@koppenholuitgeverij.nl