18 De Bewaker

Zelfrespect, verantwoordelijkheid, integriteit, harmonie, hoop en bescherming.

Tijdens zijn reis, heeft de Pelgrim zijn angsten achtergelaten. Hij is uit elkaar gevallen en weer gemaakt door te zorgen voor het donker en het licht in zichzelf te ontwikkelen. Hij ziet hoe hij was en voelt zich zeker door de wereld die hem kracht geeft. Hij is zelfverzekerd en op zijn gemak op een veel betere manier dan waar weelde of rijkdom voor kan zorgen. Hij heeft geleerd dat hoop nooit verloren gaat. De wereld waarin hij leeft, is heilig.

Hij loopt naar voren op het pad dat niet veel bewandeld is en hoort het lied aan van de creatie. Hij wordt opgeroepen voor iets veel belangrijkers dan hijzelf, opgeroepen om te zorgen voor de wereld waarin hij leeft. De zon komt op. De mist stijgt op uit het groene woud en omdat de Pelgrim klaar is, verschijnt de Bewaker.

Lang geleden is hij gekozen door de godin van de soevereine staat en werd hij een koning genoemd, een titel en een identiteit die sindsdien gewild is bij mensen die verlangen naar macht en schatten en over geen wijsheid beschikken. Het is een titel alleen voor degene die het land dient en de bevolking. Dit is wat hem waardig maakt. Hij regeert met integriteit.

Met medeleven en inspiratie en door een voorbeeld te stellen maakt hij zijn autoriteit bekend, maar hij kan ook een zwaard oppakken om te vechten tegen de mensen die wreed en corrupt zijn. Zijn wijsheid en motivatie is ontstaan uit de creatie. Hij is een loyale en gepassioneerder partner, belichaamd met het bovennatuurlijke en door de godin van wie hij al sinds het begin der tijden houdt. Alles wat hij doet, doet hij voor haar: mogen alles de wereld een betere plek maken voor het leven.

De Pelgrim staat voor de Bewaker en voelt de kracht en zachtaardigheid die hij uitstraalt. Hij is bescheiden en eervol: bewerk het land, zorg voor de dieren, houd de wacht en stap naar voren. De Pelgrim is klaar voor zijn lessen en voelt de verantwoordelijkheid in hem stijgen.

Raad

Je krijgt een idee van je ware zelf en je kracht om het leven te creëren dat jij wil leven. Als je volledig aanwezig bent in je lichaam en je met integriteit kunt leven, word je vrijgelaten van je ego, jaloezie en zelfzuchtige ambities, of die nou van jezelf of van iemand anders zijn. Je ontdekt je zelfwaarde en je verdient je eigen respect. Je bent klaar om voor iets groters dan jezelf te werken, om op te staan voor waar jij in gelooft, voor anderen en voor het universum. De Bewaker herinnert je eraan om het mentorschap van de oudere mannen in je leven op te zoeken, vooral de mannen die een deel van hun leven in dienst zijn getreden. Zij herinneren jou eraan wat ware kracht is en dat de hoop nooit verloren gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *