Het Rad van Fortuin

Algemene betekenis

Met ogen vol verwondering en creativiteit draait de vrouw het Rad van Fortuin. Terwijl ze het wiel laat draaien fluistert ze: ‘Alles of niets’. Geluk. Synchroniciteit. Fractaal en herhalen. Model of karma. Geluk. (Nood)lot. Vrijheid. Ze staat bovenop de ronddraaiende schijven en ziet hoe de 8 pijlen alle kanten opgaan. Ze geven zowel de 8 periodes in een jaar aan, als de antwoorden die kunnen worden gegeven op de vragen die worden gesteld. De vrouw weet, terwijl ze op één voet staat, dat zij het in zich heeft om zowel schaduw als licht te creëren. Als ze het evenwicht verliest  raakt ze uit  balans en valt ze naar beneden. Dat is al een keer gebeurd en dat zal weer gebeuren… en van iedere ervaring leert  en groeit ze.  Zelfs nu is het niet zeker of het geluk is of goddelijke interventie dat ze bovenop het wiel kan blijven staan. Ze weet dat, iedere keer als het wiel draait, het is alsof  ze een les leert en verder komt en dat ze de lessen steeds een beetje beter leert. Ze worden gemakkelijker of sterker, dat hangt af van haar gedachtegang. Ze heeft geleerd dat haar zienswijze bijzonder is en ze bereidt zich voor om de dobbelstenen, die ze om haar hals heeft, te gooien. Ze schudt ze in haar hand, kust haar vuist en hoopt dat ze geluk heeft. Giechelend tart ze het lot en hoopt dat ze in evenwicht blijft bovenop het ronddraaiende wiel, en dat gebeurt wat ze zo graag wil. Ze bereidt zich voor om te gaan dansen.

Elke draai van het wiel brengt me verder.

Vragen voor de ziener:
  • Probeer je de uitkomst te controleren en vertel je zelfs niet als je geluk hebt?
  • Geloof je dat je lot is bepaald? Of denk je dat je je eigen toekomst kunt creëren? Zou een van deze zienswijzen je op dit moment meer kunnen helpen?
  • Rad van de Waarheid: Is je huidige situatie ontstaan door keuzes waar je spijt van hebt? Kun je loslaten en je gevoelens veranderen om je te bevrijden van de huidige situatie. Geef het Rad een zetje zodat het in jouw voordeel kan draaien.

 

© Het Lichtziener Tarot, Chris-Anne

3 reacties

  1. Wow! Treffend! Druk in het proces van loslaten van en gaan leven met intuitie en vertrouwen.

Geef een antwoord