fbpx

Filters

Uw dagkaart voor maandag 23 september 2019

streep

PRINS VAN LENTE

Dit is de spreekwoordelijke “prins op het witte paard” en hij is hier om je alle hulp te bieden die je maar nodig hebt! Er is geen taak te groot – en geen detail te klein – , hij schiet je te hulp en neemt lachend de taak op zich. Als je nu iets geregeld wilt hebben, is hij je man. Hij is een grenzeloze optimist en lacht altijd wanneer hij aan het werk is, en zodra de klus geklaard is, krijg je waarschijnlijk ook een vrolijke knipoog van hem. Onze Prins is charmant en dapper, zelfverzekerd en – lieve help! – altijd bezig. Hij wil namelijk alles zien, alles doen, alles ervaren! Dat betekent dan weer wel dat als er even een pauze valt in alle actie, je met een buitengewoon verveelde prins zit. En een verveelde prins kan een chagrijnige en ongeduldige prins betekenen. Hij vindt het moeilijk zich helemaal te ontspannen en het rustig aan te doen, want er is overal zo veel te doen en te bereiken!
Op de kaart berijdt de Prins een konijn, waarop hij zich vlug van het ene avontuur naar het andere voortbeweegt! Konijnen staan erom bekend vooral in de lente actief te zijn (net als onze Prins).

Verdere betekenissen van deze kaart:

Je springlevend voelen. De drang voelen om aan de slag te gaan. Vele kwesties tegelijk afhandelen. Zaken die snelle besluitvoering en afhandeling behoeven. Een verlangen naar avontuur.

De Kleine Arcana

De Kleine Arcana van het Elfentarot bestaat uit vier symbolen. Deze symbolen zijn lente, zomer, winter en herfst, en corresponderen met de historische symbolen staven, bekers, zwaarden en munten. Elk symbool kent 14 kaarten, van Aas tot Koning, net als bij gewone speelkaarten.
Waar de Grote Arcana de belangrijke keerpunten van het leven vertegenwoordigt, weerspiegelt de Kleine Arcana gewoonlijk de alledaagse aspecten van het leven. De Hofkaarten van de Kleine Arcana (Prinses, Prins, Koningin en Koning) in dit deck zijn ontworpen om je aandacht te richten op personen met wie je omgaat in dit leven. Soms zullen de kaarten jou voorstellen of de manier waarop je op anderen overkomt. Maar ze kunnen ook een situatie weerspiegelen die een bepaalde persoon vertegenwoordigt of waarin hij of zij een rol speelt.
Het is belangrijk te onthouden dat het afgebeelde geslacht op de Hofkaarten geen vast gegeven is. Als je een kaart trekt waarop toevallig een vrouw staat, maar de karaktereigenschappen klinken voor jou als die van een man die je kent, volg dan dat inzicht en interpreteer die kaart als een verwijzing naar een man.

Lente

Lente is het seizoen waarin creatie een aanvang neemt. Bloemen bloeien, jonge dieren worden geboren, de aarde wordt warmer, en in de harten van vele mensen bloeit weer hoop op. De lente is het begin van nieuwe, opwindende dingen.
Dit is ook het symbool voor actie! Het staat voor het ondernemen van actie ten behoeve van onze passie en onze creativiteit, het delen van ons enthousiasme met de wereld, en staan voor dat waar je in gelooft. In het symbool Lente kiezen we werk dat ons vervult, we laten onze artistieke gaven zien, en we leren hoe geweldig we zijn. Misschien veranderen we zelfs de wereld!
In traditioneel tarot is dit het element vuur en het symbool staven.


© Het Elfen Tarot, Doreen Virtue & Radleigh Valentine

Bestel hier de kaarten

 

OVER ONS

De reis door je eigen geest is het meest uitdagende en ook meest waardevolle avontuur dat je aan kunt gaan. Maar, je kunt natuurlijk niet op reis gaan zonder de juiste bagage. De tarot producten van het Koppenhol zijn ontworpen om door je innerlijke landschap te navigeren, en je kwaliteiten te ontdekken en te vieren. We hopen dat je tarot producten vindt die je raken, uitdagen en je ziel voeden. 

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste collecties, sales, winacties en nieuws.

CONTACT

Koppenhol Uitgeverij
Rozenstraat 3a
1214 BP Hilversum

T. 0031 (0)35 6233373
E. info@koppenholuitgeverij.nl