fbpx

Filters

Uw dagkaart voor woensdag 20 november 2019

streep

NEGEN VAN WINTER

Deze kaart verschijnt wanneer je je onnodig veel zorgen maakt. Je kunt wel zorgen of plannen hebben waarover je moet nadenken, maar je angst is veel groter dan nodig. Neem de tijd voor een wandeling in de vrije natuur; praat met God, de engelen en de elfen; en breng je geest tot rust. Binnenkort zul je je beter voelen!
Blijf rustig ademhalen. Succes brengt vaak stress met zich mee. Als je dit laat gebeuren, kan het lichamelijke en emotionele gevolgen hebben. Zorg goed voor jezelf! Probeer manieren te bedenken om je spanning te verminderen, zoals een massage, acupunctuur, reiki, of jezelf trakteren op een dagje sauna.
Een elf is wakker geworden van een nachtmerrie. De duiven vertegenwoordigen de vrede die de hare zou kunnen zijn, maar al haar aandacht is gericht op haar angsten.

Verdere betekenissen van deze kaart:

Ongegronde angst. Moeite met slapen. De hele wereld op je schouders nemen. Je richten op de slechtst mogelijke uitkomsten. Onnodige schuldgevoelens.

De Kleine Arcana

De Kleine Arcana van het Elfentarot bestaat uit vier symbolen. Deze symbolen zijn lente, zomer, winter en herfst, en corresponderen met de historische symbolen staven, bekers, zwaarden en munten. Elk symbool kent 14 kaarten, van Aas tot Koning, net als bij gewone speelkaarten.
Waar de Grote Arcana de belangrijke keerpunten van het leven vertegenwoordigt, weerspiegelt de Kleine Arcana gewoonlijk de alledaagse aspecten van het leven. De Hofkaarten van de Kleine Arcana (Prinses, Prins, Koningin en Koning) in dit deck zijn ontworpen om je aandacht te richten op personen met wie je omgaat in dit leven. Soms zullen de kaarten jou voorstellen of de manier waarop je op anderen overkomt. Maar ze kunnen ook een situatie weerspiegelen die een bepaalde persoon vertegenwoordigt of waarin hij of zij een rol speelt.
Het is belangrijk te onthouden dat het afgebeelde geslacht op de Hofkaarten geen vast gegeven is. Als je een kaart trekt waarop toevallig een vrouw staat, maar de karaktereigenschappen klinken voor jou als die van een man die je kent, volg dan dat inzicht en interpreteer die kaart als een verwijzing naar een man.

Winter

De meesten van ons zien de winter als de koudste tijd van het jaar. En aangezien dit het symbool is van de geest en het intellect, kunnen we de frisheid van het seizoen verbinden aan de koele energie van een heldere geest. In de winter worden we vaak wat trager, en blijven we gezellig binnen in onze warme huizen. We hebben tijd om na te denken terwijl we wachten op warmer weer – wanneer we zullen handelen volgens de door ons bedachte plannen. We brengen wellicht meer tijd door met vrienden en familie zolang we ernaar verlangen lekker binnen te blijven, waar het warm en behaaglijk is.

Als het een strenge winter is, kunnen we ons geïsoleerd gaan voelen of onze gedachten laten afdwalen naar angstige of zorgwekkende onderwerpen. Vaker wel dan niet is deze zorg onnodig en houdt ons alleen maar weg van het blije pad dat God, de engelen en de elfen ons willen wijzen. We moeten positief blijven, in de zekerheid dat de kou uiteindelijk weer zal verdwijnen en de lente ons weer de kans zal geven om in actie te komen!
In traditioneel tarot is dit het symbool van zwaarden en het element lucht.


© Het Elfen Tarot, Doreen Virtue & Radleigh Valentine

Bestel hier de kaarten

 

OVER ONS

De reis door je eigen geest is het meest uitdagende en ook meest waardevolle avontuur dat je aan kunt gaan. Maar, je kunt natuurlijk niet op reis gaan zonder de juiste bagage. De tarot producten van het Koppenhol zijn ontworpen om door je innerlijke landschap te navigeren, en je kwaliteiten te ontdekken en te vieren. We hopen dat je tarot producten vindt die je raken, uitdagen en je ziel voeden. 

CONTACT

Koppenhol Uitgeverij
Rozenstraat 3a
1214 BP Hilversum

T. 0031 (0)35 6233373
E. info@koppenholuitgeverij.nl