De Grote Arcana

De Dwaas

De Dwaas heeft meerdere betekenissen. Hij speelt verstoppertje met zichzelf besluit om zichzelf te vergeten en spelenderwijs een stap in de afgrond te zetten. Hij tuimelt naar beneden, en daarmee begint het verhaal.
De Dwaas dwaalt gelukkig in het onbekende, vol vertrouwen en zonder spanning. Zijn kleding is elegant en licht, zoals van een danser en over zijn schouder hangt een knapzak waarin alles zit wat hij nodig heeft. Wit is de belangrijkste kleur op deze kaart. Wit staat voor mogelijkheden, leegte, openheid en volheid. De zon is wit, evenals de roos die hij in zijn hand houdt en die symbool staat voor onschuld en zuiverheid. Ook de hond die hem begroet of vaarwel zegt is wit.
De Dwaas is in harmonie met de natuur en voelt zich thuis bij schoonheid. Hij is de toeschouwer, de dromer, de getuige van alles wat er gebeurt. In die zin zit hij in elke kaart verborgen.
De Dwaas is de enige van de hoofdkaarten die ook in het gewone kaartspel voorkomt. Dan wordt hij Joker genoemd en kan in plaats van elke andere kaart gespeeld worden. Hij is het begin, het midden en het einde.

De Dwaas
Hij is drie in een:

Pak je kans en betreed het onbekende. Je kunt er later altijd nog over nadenken. Wees licht van hart en houd je niet vast aan het verleden: over de toekomst tast iedereen in het duister. Waarom zou je je zorgen maken? Heb vertrouwen in je leven. Je bent op de goede weg, ook al is er altijd het risico dat je in de afgrond valt. Als Dwaas ben je gelukkig. Je neemt jezelf
niet serieus en kunt overal om lachen, het meest om jezelf en je ‘problemen’. Je erkent dat het leven een spel is.

DUIDING
  • naïviteit, onschuld, zuiverheid, vertrouwen
  • licht van hart, helderheid, geluk, zelfspot, het kosmische gelach
  • geborgen zijn in het goddelijke
  • bereid risico’s te nemen

Een verbroken relatie lijmen?

Trek jouw unieke gratis Lenormand-, orakel- of tarotdagkaart en geef meer richting aan je leven. Lees verder>>

Populairste berichten
De Dwaas

De Grote Arcana De Dwaas De Dwaas heeft meerdere betekenissen. Hij speelt verstoppertje met zichzelf besluit om zichzelf te vergeten en spelenderwijs een stap in de afgrond te zetten. Hij tuimelt naar beneden, en daarmee begint het verhaal. De Dwaas dwaalt gelukkig in het onbekende, vol vertrouwen en zonder spanning. Zijn kleding is elegant en

Lees meer >>
Scroll naar top