December is de maand waarin de natuur zich heeft teruggetrokken en wij naar binnen keren. Om het afgelopen jaar te overdenken en plannen te maken voor het jaar dat komen gaat. Wat is voor jou een feestje waard? En wat is je beste voornemen?

JaarleggingDe jaarlegging is een toekomstlegging die één keer per jaar kan worden gelegd. De naam zegt het al: de legging vertelt iets over het komende jaar. Zij gaat in vanaf het moment dat de legging wordt gedaan. Deze legging kan op ieder moment van het jaar worden gelegd, beter (of ieder geval leuker) is het om haar rond een verjaardag of met nieuwjaar te doen.

De legging is vrij eenvoudig te duiden, omdat iedere kaart in zijn neutrale betekenis ligt.

De kaarten 1 tot en met 12 geven ieder aan wat in een maand tijd van belang is. Als de legging op 18 mei wordt gedaan, dan geldt kaart 1 voor de periode van 18 mei tot en met 17 juni, kaart 2 voor de periode van 18 juni tot en met 17 juli enzovoorts. Kaart 13 is de kaart die de essentie van het jaar laat zien. Hij kan worden gezien als de ‘grootste gemene deler’: dat wat in het komende jaar centraal staat.

De kaarten worden, te beginnen  met kaart 1, één voor één omgedraaid en verklaard, voordat de volgende kaart wordt opengelegd. Kaart 13 wordt als laatste omgedraaid.

De kaarten in deze legging worden in een cirkel gelegd, te beginnen met de linkerkant, (op de plaats waar de klok de 9 staat), vervolgens worden de kaarten tegen de richting van de klok in eerst naar rechts en achtereenvolgens naar links en weer naar beneden gelegd. De cirkel is zo compleet. Kaart 13 ligt in het midden van de cirkel.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.
Scroll naar top

Inloggen

TRACK & TRACE

Vul je bestelnummer hieronder in en klik op de "Volgen" knop om je bestelling te volgen. Deze kun je terug vinden op je ontvangstbewijs en in de bevestigings-e-mail die wij je hebben toegestuurd.

Verzendkosten

Gratis verzending bij bestelling vanaf € 30 < Nederland
Gratis verzending bij bestelling vanaf € 70 < België
Voor zakelijke klanten gelden andere verzendtarieven.