Photo by Matt Collamer on Unsplash

In ons leven komen we allerlei hindernissen tegen die onze vooruitgang belemmeren. Of deze obstakels nu persoonlijk zijn, in je werk of in de maatschappij, onze eerste reactie is waarschijnlijk dat we ons tegen dit struikelblok zullen verzetten. 

De eenvoudigste manier om de weerstand wat te vergemakkelijken, is echter dat je het met vriendelijkheid tegemoet treedt, op een subtiele manier en met welwillende bedoelingen.

Strijd en woordenwisselingen hebben geen been om op te staan zodra ze geconfronteerd worden met mildheid, omdat conflicten alleen maar kunnen bestaan als ze worden gevoed door twee tegenstrijdige krachten. Op die manier kunnen een heleboel gebieden in ons leven profijt hebben van het toepassen van vriendelijkheid, waarvan de schoonheid ligt in het gevarieerde karakter ervan: het bestaat uit liefde, compassie, geduld, inzicht en respect voor andere mensen. Wanneer we ons in het leven vriendelijk gedragen zullen we deze wonderbaarlijke elementen op een natuurlijke manier ervaren.

Dit betekent niet dat vriendelijke mensen van nature passief of gedwee zijn. Integendeel, hun grote innerlijke kracht wordt zichtbaar in hun sensitiviteit en hun keus om met de stroom van het Universum mee te gaan in plaats van er tegenin te gaan. Je kunt in je eigen omgeving gebruik maken van vriendelijkheid door het toe te passen in situaties waar je uitgedaagd wordt door de omstandigheden of door de mensen om je heen. Als je vriendelijk blijft zal de energie die op je afkomt waarschijnlijk verdwijnen en hieruit volgt dat de hindernissen die je tegenkomt zullen oplossen. De samenwerking met andere mensen verloopt beter wanneer je alle betrokken partijen vriendelijk benadert en ze het vertrouwen hebben dat er aan hun behoeften zal worden tegemoetgekomen. Ruzies worden gemakkelijker gesust met vriendelijkheid, omdat het dualistische uitgangspunt van verliezen en winnen aan belangrijkheid inboet door onze bereidheid om een eindeloos geduld uit te oefenen ten opzichte van mensen die heel andere waarden dan wijzelf hebben.

Je kunt jezelf oefenen in vriendelijkheid, omdat je onbewust aangemoedigd wordt om je in bepaalde fasen van je leven strijdlustig op te stellen. Allereerst kun je de vaste gewoonte hebben dat je problemen op een vriendelijke wijze benadert. Na een poosje kun je op een bewuste manier vriendelijk zijn door mee te werken in plaats van tegen alles wat je aan hindernissen tegenkomt in te gaan en vervolgens nieuwe hindernissen tegen te komen. Je merkt dan dat het een gewoonte is geworden. Je gedachtepatronen en je gedrag worden vredelievender en je zult ontdekken dat je steeds minder onoverbrugbare weerstand op je persoonlijke levensreis tegenkomt.

Uit; Je dagelijkse Om, Inspirerende gedachten voor een gelukkig, gezond en bezield leven

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.
Scroll naar top

Inloggen

TRACK & TRACE

Vul je bestelnummer hieronder in en klik op de "Volgen" knop om je bestelling te volgen. Deze kun je terug vinden op je ontvangstbewijs en in de bevestigings-e-mail die wij je hebben toegestuurd.

Verzendkosten

Gratis verzending bij bestelling vanaf € 30 < Nederland
Gratis verzending bij bestelling vanaf € 70 < België
Voor zakelijke klanten gelden andere verzendtarieven.