hart banner
Krijg antwoord op de vraag : Hoe creëer ik geluk in de liefde?​

Ieder mens verlangt naar nabijheid, geborgenheid en emotionele verbinding. We willen samen met iemand door het leven gaan. Dat was vroeger zo, en dat is nu nog steeds zo. Daarom worden tarotkaarten al zo lang en heel vaak geraadpleegd. We zitten vol vragen over liefde en partnerschap. We hebben relaties nodig voor zelfontplooiing, persoonlijke verwerkelijking evenals voor spirituele groei. Maar partnerschap betekent niet alleen romantisch samenzijn, maar ook het doormaken van een gemeenschappelijke ontwikkeling. Deze ontwikkeling is nooit ‘klaar’ of af en zodoende is er werk aan de winkel.

Zelden komt iemand zo dichtbij ons als in een relatie. Onze partner is als een spiegel waarin we onze eigen verdrongen kanten en eigenaardigheden zien. Op onze zoektocht naar heelheid verbinden we ons bij voorkeur, al gebeurt dit onbewust, met datgene wat ons nog ‘ontbreekt’. Zo komen we uit bij mensen en situaties die als spiegels fungeren van onze eigen ‘fouten’. In hen zien we  ongeleefde en dikwijls ook onbeminde kanten van onze persoonlijkheid.

Zo bezien is elke relatie die we aangaan uiteindelijk ook een spannende reis naar onszelf. Want of we nu een vriendschap of een zakelijk partnerschap aangaan, we leren onszelf beter kennen. De liefdesrelatie is hiervoor de leermeester bij uitstek omdat je steeds meer van jezelf ervaart. Niet alleen door de ontmoeting met de ander, maar ook, of misschien wel juist, door de meningsverschillen. De Tarot is bij dit proces tot zelfkennis een geweldig instrument en een waardevolle hulp. Met zijn levendige beelden en diepgaande symboliek tonen de kaarten waar we precies staan in onze intermenselijke relaties, en daarmee ook in de relatie tot onszelf. Bovendien laten de kaarten ons zien waar het in deze relaties werkelijk om gaat en waar we op dit moment vooral op moeten letten. 

Liefdes legging
 1. Cupido toont jouw verborgen zielsverlangen.
 2. De Koningin laat je zien hoe jij je open kan stellen voor de ander.
 3. De Koning laat je zien wat je kan doen om het hartsverlangen bij de ander aan te wakkeren.
 4. Het kind onder de koningin stelt voor wat de vrouw van haar partner verlangt.
 5. Het kind onder de koning stelt voor wat de man van zijn partner verlangt.
 6. De witte adelaar stelt voor wat de vrouw te bieden heeft in de relatie.
 7. De rode leeuw stelt voor wat de man te bieden heeft in de relatie.
 8. Het ei toont hoe het verlangen van beide partners zich manifesteert tot zichtbaar liefdesgeluk.
 9. De wijze man zegent de verbinding en laat zien hoe je samen kracht kunt halen uit dit liefdesgeluk en dit nog verder kan laten openbloeien.

Denk aan het symbool op de kaart en trek telkens een kaart. Leg ze, met de rug naar boven, in de vorm van een hart zoals in het schema en draai de eerste drie kaarten om.
Kaarten 1, 2 en 3 tonen jouw kijk op liefde en verlangen. Hoe ga jij hiermee om?
Vergelijk kaarten 4 en 6 met kaarten 5 en 7.  In welke mate beantwoordt het verlangen van de ene aan wat de ander te bieden heeft?
Kaarten 8 en 9 tonen hoe de energie uit de vorige kaarten gemanifesteerd kan worden en verder kan openbloeien.

Elke kaart kan zowel over een man als een vrouw gaan! Enkele suggesties bij het interpreteren van de liefdesboodschap van de Grote Arcana.

 • De Dwaas denkt niet veel na over liefde en relaties. Hij is nieuwsgierig naar wie jij bent en ziet het samenzijn met jou als een bijzondere levenservaring.
 • De Magiër heeft een onderzoekende geest en vraagt zich af wat er nodig is om de liefde te laten openbloeien. Liefde is voor hem een werkwoord.
 • De Hogepriesteres verlangt naar diepe verbinding van ziel tot ziel.  Geef haar tijd om te groeien in de relatie en haar passie zal langzaam openbloeien.
 • De Keizerin is een ondernemende vrouw, die op zoek is naar gezinsgeluk. Zij houdt van gezelligheid en kleine attenties.
 • De Keizer draagt graag zorg voor de ander. Hij toont zijn liefde door dingen voor je te doen, want hij is een man van weinig woorden.
 • De Hiërofant verbaast je graag met zijn kennis. Hij denkt over alles na, ook over de liefde en relaties. Daarover heeft hij een uitgesproken mening.
 • De Geliefden vinden het belangrijk dat er wederzijdse aantrekkingskracht is en een verlangen om bij elkaar te zijn. Ze voelen de ander gemakkelijk aan omdat ze voor elkaar zijn bestemd.
 • De Zegewagen houdt van uitdagingen en is daarom op zoek naar emotionele en intellectuele prikkels. Een relatie is een gezamenlijk project met doelen en plannen.
 • Kracht zoekt een relatie die bevredigend is op alle vlakken. Een spel van voortdurende verleiding, passie en overgave.
 • De Heremiet is een stille genieter met veel diepgang. Hij dringt zichzelf niet op. Als je zijn hart verovert, legt hij de wereld aan je voeten.
 • Het Rad van Fortuin is een energiek persoon op zoek naar avontuur. Hij zoekt dan ook een relatie waar beweging in zit, zodat het samenzijn spannend blijft en niet vast roest.
 • Gerechtigheid is een persoon met veel mensenkennis, onechtheid doorprikt ze meteen. Daarom kan je bij haar ongedwongen zijn wie je bent, want ze ken je door en door.
 • De Gehangene weet wat belangrijk is in de liefde. Hij straalt zoveel rust en wijsheid uit, dat je je meteen op je gemak voelt.
 • De Dood verbaast je met zijn originele ingevingen. Hij kan erg energetisch zijn, ook in de slaapkamer.
 • Matigheid heeft heel wat levenservaring. Hij is spontaan, natuurlijk en optimistisch en zoekt een partner die dit ook is.
 • De Duivel aanvaardt je zoals je bent. Je bent voor hem bijzonder en ziet in jou zijn ideale partner.
 • De Toren gaat voluit voor de relatie, maar reageert soms nogal impulsief. Zijn ideale partner geniet van zijn onstuimigheid, maar brengt ook rust in de relatie.
 • De Ster geniet ervan om aanbeden te worden. Als je haar je hart schenkt, tovert ze elke dag een glimlach op je gezicht.
 • De Maan is niet op zoek naar een vaste verbintenis. Als dit je niet afschrikt is een relatie met haar één groot avontuur, zolang het duurt.
 • De Zon kent in de liefde geen grenzen. Samen met hem bereikt je nieuwe hoogtes, keer op keer.
 • Het Oordeel beantwoordt het verlangen van je hart. Als je hem ontmoet krijg je meteen vlinders in de buik.
 • De Wereld weet wat liefde is. Je voelt je compleet!

3 reacties op “De liefdes tarot legging”

 1. Extra tip : Het legpatroon is ontworpen op basis van de symboliek in de tarotkaart De Geliefden van de Thoth tarot van Crowley. Als je die kaart bekijkt vooraleer je de legging doet, biedt het extra ondersteuning bij het duiden!

 2. Dank voor dit artikel, mag ik vragen welk kaartendek jullie in de bovenstaande afbeelding hebben gebruikt? Ik vind ze erg mooi!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.
Scroll naar top

Inloggen

TRACK & TRACE

Vul je bestelnummer hieronder in en klik op de "Volgen" knop om je bestelling te volgen. Deze kun je terug vinden op je ontvangstbewijs en in de bevestigings-e-mail die wij je hebben toegestuurd.

Verzendkosten

Gratis verzending bij bestelling vanaf € 30 < Nederland
Gratis verzending bij bestelling vanaf € 70 < België
Voor zakelijke klanten gelden andere verzendtarieven.