© Rider Waite Tarot

Een tarotspel bestaat uit 78 kaarten, die worden verdeeld in twee groepen: de Grote en de Kleine Arcana.
De 22 Grote Arcana hebben elk een titel en een getal. Ze krijgen elk een Romeins getal, van 1 tot 21. De Dwaas krijgt het getal 0 of zelfs helemaal geen getal. De tarotkaarten uit de grote arcana bepalen het wezenlijke karakter van de tarot. Ze bevat heel herkenbare beelden gebaseerd op ideeën die hun oorsprong vinden in de westerse spirituele tradities.
De 56 Kleine Arcana bestaan uit vier reeksen met elk hun eigen symbool: Staven, Bekers, Zwaarden en Pentakels (of Munten). In elke reeks zijn er tien genummerde kaarten en vier hofkaarten. Een belangrijke rol is weggelegd voor de 4 elementen. Elke symbool stelt een element voor : aarde hoort bij Pentakels, lucht bij Zwaarden, water bij Bekers en vuur bij Staven.

Oorsprong

Tarotkaarten lijken qua structuur erg op gewone speelkaarten. Het zal je misschien verwonderen dat je met tarotkaarten een kaartspel kunt spelen. In Frankrijk, Duitsland en Italië spelen ze nog steeds een kaartspel met als naam jeu de tarot, tarock of tarocchi. De oorsprong van de tarot ligt in Europa. Het ontstond begin 15de eeuw als kaartspel. Toen werden ze carte da trionfi genoemd. Ruim 100 jaar later wordt voor het eerst het woord tarocchi gebruikt. De oorsprong van dit woord is niet duidelijk, waarschijnlijk werd het eerst gebruikt voor een ander kaartspel. Tarocchi werd zo’n populair woord dat het de naam carte da trionfi verdrong.  Toen het spel eind 17de eeuw wijd verspreid was in Frankrijk, kreeg het de naam tarot.

De afbeeldingen uit de Kleine en Grote Arcana verbergen een schat aan spirituele kennis. Iedereen die de symboliek in de tarot bestudeert, kan wat verborgen is in de tarot herkennen. Je moet alleen de symbolen leren decoderen, zodat ze hun wijsheid aan jou openbaren.

Lees ook: VEEL GESTELDE VRAGEN OVER DE TAROT

Soorten tarot

Er zijn drie klassieke tarot decks. Dit zijn kaarten die qua symboliek verschillende moderne tarotkaarten hebben beïnvloed. Deze decks zijn ideaal om de basis van de tarot symboliek onder de knie te krijgen. Veel moderne tarot zijn qua symboliek op één van deze drie tarot decks gebaseerd.  Het deck van Waite is het populairste tarotspel!

Moderne esoterische tarotkaarten hebben symboliek die nauw verbonden is met een esoterisch genootschap. Ook de Waite en Crowley tarot bevatten veel esoterisch symboliek, andere esoterische tarotspellen zijn bv. :

De meest bekende historische tarotspellen zijn die van de Italiaanse Visconti familie. Tussen 1440 en 1460 liet de familie meerdere decks schilderen door hun favoriete kunstenaars. De Visconti tarotkaarten zijn ondergebracht in verschillende collecties verspreid over de wereld. Het zijn waardevolle kunstwerken, vaak met bladgoud bewerkt en met verwijzingen naar de familiegeschiedenis.

Een ander tarotspel uit de 15de eeuw is de Sola Busca tarot. Deze bevat veel verwijzingen naar de Romeinse cultuur en alchemie, en je herkent verschillende gelijkenissen met de Waite tarot.

Enkele tarotspellen uit de 19de en begin 20ste eeuw zijn bijzonder, omdat de symboliek ervan een grote invloed heeft gehad op de symboliek in de moderne esoterische tarot.

Enkele heel aparte tarotspellen zijn :

Er bestaan duizenden tarotspellen. Sommige zijn opvallend gelijk, andere hanteren een eigenzinnige symboliek. Iedereen kan een tarotspel vinden dat qua symboliek en stijl helemaal bij zich past. De keuze is aan jou!

Kaarten tip TAROT.NL: Rider Waite Tarot set

De Rider Waite Set is de ideale set om mee te beginnen!

Lees tarotkaarten als een professional – zelfs als je nog nooit eerder een tarotdeck in handen hebt gehad. De Rider Waite Tarot is het meest populaire en meest bekende tarotdeck, zowel voor beginners als ervaren gebruikers van het tarotspel. Deze set, met origineel Rider Waite Tarot en handboek, leert je de wijsheid van tarot waarderen.

Explore More Items
Explore More Items
Join Waitlist Wil je weten wanneer dit artikel weer op voorraad is?

Levertijd

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.

Bezorgopties

We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling.

Verzendkosten

LandGratis verzenden bij een besteding van:
België4,95Gratis verzending bij een besteding van € 50,00 of meer
Bulgarije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Cyprus18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Denemarken8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Duitsland8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Finland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Frankrijk8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Griekenland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Hongarije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Ierland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Italië8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Kroatië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Luxemburg8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Nederland2,50Gratis verzending bij een besteding van € 40,00 of meer
Noorwegen8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Oostenrijk8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Polen18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Portugal18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Roemenië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Slowakije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Slovenië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Spanje18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Verenigd Koninkrijk18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer