EEN CHAKRA TAROTLEGGING

Chakra tarotleggingAls er energie beweegt door je chakra’s, of subtiele energiecentra, levert dit verschillende stemmingen op. Het Chakra-legpatroon kan je helpen om je te concentreren op de manier waarop je chakra’s reageren op een aantal omstandigheden.

Voor wij het patroon uitleggen krijg je eerst een overzicht van de zeven chakra’s. Voor iedere chakra krijg je uitleg over de positie van de chakra in het lichaam, de delen van het zelf die de chakra beïnvloedt en de aspecten van je gemoed, lichaam en geest waarmee de chakra verbonden is.

Wortelchakra (moedalara)

Waar?
Onderaan je ruggengraat, tussen je geslachtsorganen en anus.

Wat?
Dit chakra beïnvloedt je voeten en uitscheidingsorganen. 

Waarover?
Het wortelchakra gaat over je behoefte aan fysieke zekerheid. Dit betreft je lichamelijke behoeften om te kunnen overleven en je verbinding met je fysieke omgeving en je lichaam. Hoe ga je om met je eigen grenzen en de grenzen van de wereld? Daarnaast gaat het om de realisatie dat je fysieke lichaam een middel is om spiriueel werk te doen. Tot slot is het wortelchakra ook verbonden met je behoefte aan scholing.

Chakra van de voortplanting(Svadhisthana)

Waar?
De voortplantingschakra bevindt zich onder de navel.

Wat?
Dit chakra beïnvloedt je geslachtsklieren en geslachtsorganen.

Waarover? 
Deze chakra wordt gekoppeld aan je seksuele driften – je biologische drift tot leven en voortplanten – want nadat je de basis onder de knie hebt (phoeh!) begin je andere verlangens te krijgen. Dit hoort bij het bedenken van de vormen die deze vreugde kunnen aannemen. Het heeft ook te maken met het gebruiken van ‘de drift om te overleven’ voor de voortplanting, en het op de wereld zetten van je ‘andere kinderen’, namelijk je dromen en verlangens (creatieve inspiratie).

Chakra van de plexus solaris (manipoera)

Waar?
De chakra van de plexus solaris bevindt  zich (heel toepasselijk) op je plexus solaris, het gebied van je onderbuik vlak onder je borstbeen.

Wat?
Dit chakra beïnvloedt je spijsverteringsorganen, heupen en benen.

Waarover? 
Deze chakra wordt ook wel zonnevlecht genoemd en staat voor vuur en energie. Hier verschuilt je ego zich en wordt de basis gelegd voor je identiteit. Je passie, dromen, verlangens en plannen leggen hier hun basis. Het gaat om het krijgen van persoonlijke macht en erkenning.

Hartchakra (anahata)

Waar?
Deze chakra bevindt zich in het midden van je borst. 

Wat?
Het hartchakra beïnvloedt je hart en je longen.

Waarover?
Deze chakra gaat over het geven en ontvangen van liefde. Het is een emotioneel chakra dat verband houdt met onvoorwaardelijke liefde, onbaatzuchtigheid, spirituele toewijding en gelukzaligheid. Als je hartchakra open staat, durf je je kwetsbaar op te stellen en verbindingen aan te gaan. 

Keelchakra (visshoeda)

Waar?
Deze chakra bevindt zich bij je keel. 

Wat?
Het keelchakra beïnvloedt je spraak- en gehoororganen, schildklier, schouders en armen.

Waarover?
Dit chakra wordt geassocieerd met communicatie, met luisteren en praten en je woorden in daden omzetten. Je drukt je creatief uit volgens je waarden en de kennis die je hebt van de hogere waarheid. 

Voorhoofdchakra (ajna)

Waar?
Deze chakra bevindt zich in de ruimte tussen je wenkbrauwen en wordt ook wel het derde oog genoemd.  

Wat?
De ajna beïnvloedt je pijnappelklier, linkerhersenen (intellect) en rechterhersenen (intuïtie en paranormale waarnemingen).

Waarover?
Deze chakra is gekoppeld aan je intuitie en fungeert als een soort zesde zintuig. Het omvat een wijsheid die diep vanbinnen verscholen zit. Heden en verleden komen samen.

Kruinchakra (sahasrara)

Waar? 
Deze chakra bevindt zich op de kruin van je hoofd, of er iets boven.

Wat?
Het kruinchakra beïnvloedt je band met het goddelijke (je hogere ziel, geest, Zelf).

Waarover? 
Bij dit chakra staan zelfverwezenlijking en spiritualiteit centraal. Het is verbonden met de hogere ziel, je geest en kosmische energie. Het gaat om het ondergeschikt maken van jouw wil aan die van God; je overgeven en accepteren wat er is. Het is een weten dat gekoppeld is aan innerlijke wijsheid. 

De Kaarten Leggen:

  1. Formuleer je vraag.
  2. Adem een paar keer diep en ontspannen in en uit en verzoek om innerlijke begeleiding en sturing.
  3. Schud de kaarten op een manier die je zelf het prettigst vindt. Herhaal je vraag in gedachten terwijl je de kaarten schudt.
  4. Keer zeven kaarten om, een voor iedere chakra.
  5. Interpreteer de betekenissen van de zeven kaarten.
  6. Nadat je iedere kaart afzonderlijk hebt gelezen, stel je je verhaal samen. Je kunt iedere kaart vergelijken met een zin in een verhaal. Alle zinnen bij elkaar vormen samen het verhaal. Wat suggereert dit verhaal over jouw vraag?
  7. Overweeg een affirmatie te maken over de houding die je op basis van deze lezing van plan bent aan te nemen in je levenssituatie. Herhaal deze ondersteunende ‘self-talk’ die je herinnert aan je intentie, of schrijf het op.

De 7 chakra kaarten

Kaart 1: (wortelchakra) betekent de zekerheidskwesties die ten grondslag liggen aan je situatie, de fysieke energie onder en achter dingen.

Kaart 2: (voorplantingschakra) betekent de energie en inspiratie om te scheppen, de creatieve energie die beschikbaar voor je is.

Kaart 3: (chakra van de plexus solaris) betekent de persoonlijke erkenning, voldoening, aanzien of tevredenheid die je zoekt in deze situatie.

Kaart 4: (hartchakra) betekent de liefde, toewijding en/of het plichtsbesef die jou of deze situatie motiveren.

Kaart 5: (keelchakra) betekent hoe deze situatie je de kans biedt om hogere kennis en wijsheid creatief uit te drukken.

Kaart 6: (voorhoofdchakra) betekent de hoogste waarheid (en je intuïtie) over deze situatie.

Kaart 7: (kruinchakra) betekent hoe deze situatie jezelf verbindt met je hogere ziel, geest, Zelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top