Een tarot deck kiezen

Door Nena

Ik ben nog steeds bezig met mijn online tarot cursus. De cursusleidster vertelt heel enthousiast en met gemak en flair over tarot. Ik hoop dat ik ook ooit zover kom. De video die ik vanmorgen gezien heb, gaat over het kiezen van een tarot deck.

Een deck kiezen

De cursusleidster raadt me als eerste aan om een deck te kiezen dat persoonlijk bij mij resoneert. Het deck moet me aanspreken. Ik denk dat het niet anders is dan wanneer ik ga shoppen voor schoenen. De hele winkel staat vol schoenen, maar toch zijn er maar een aantal paren die me aanspreken. Dat zijn de schoenen die ik ga passen. En met tarot zal het niet veel anders zijn, vermoed ik. Ik heb destijds voor de Rider Waite tarot gekozen omdat de afbeeldingen duidelijk en concreet zijn. De cursusleidster raad ook aan om als beginner een deck te kiezen met veel afbeeldingen. Ik moet wel zeggen dat ik al weet wat mijn volgende deck gaat worden: de Radiant Rider Waite, omdat het kleurgebruik me daarin aanspreekt.

Kaarten en schoenen

Wat ik verder te horen krijg is dat ik moet letten op de afmetingen van het deck; de kaarten moeten gemakkelijk te schudden zijn. Nu ben ik een kluns als het op schudden aankomt, maar ik begrijp wat ze bedoelt. Verder noemt ze nog de dikte (kwaliteit) van de kaarten. Wat ik een belangrijk punt vind, is dat het goed is om te kijken hoeveel informatie er over een deck is. Sommige decks hebben alleen een dun informatieboekje en verder niets. Als je (nog) niet thuis bent in de tarot, zijn dit soort decks niet zo’n logische keuze. Over de Rider Waite is genoeg informatie te vinden, dus dat is een veilige keuze. En dan is er nog het esthetisch aspect: het is van belang om kaarten te kiezen die je mooi vindt. Ik denk dat dit overeenkomt met wat ik zojuist schreef: als ik schoenen koop is het een absolute vereiste dat ik deze mooi vind. Anders weet ik dat ik ze niet aantrek, me ongemakkelijk of onzeker voel. Zo werkt het voor mij ook met tarot kaarten. Als de kaarten me niet aanspreken, zal ik ze niet gaan gebruiken.

Energetische connectie

De cursusleidster noemt ook nog een punt waar ik minder goed mee uit de voeten kan: ik moet een energetische connectie met de kaarten hebben. Ze zegt me om me af te vragen wat ik voel bij een deck en geeft aan dat elk deck zijn eigen energie heeft. Ik merk dat ik wat dat betreft net iets te nuchter ben. Ik kan me niet goed voorstellen hoe kaarten een energie met zich meedragen en hoe ik deze zou kunnen voelen. Misschien zal ik dit ooit ervaren? Tot slot geeft de cursusleidster aan dat ik filosofisch gezien op een lijn met het deck moet zitten. Ik begrijp in eerste instantie niet wat ze hiermee bedoelt. Als ze het uitlegt, begint het me te dagen. Ze geeft aan dat ik mezelf af moet vragen of ik een deck wil dat occult is, modern, engelen of elfen bevat of juist heel abstract is. Tot slot noemt ze een aantal decks waar zij graag mee werkt: Radiant Rider Waite tarot, Chrysalis tarot, Wild Unknown tarot en orakel decks van Alana Fairchild.

De volgende les staat het kennismaken met de kaarten centraal. Ik ben benieuwd!

Join Waitlist Wil je weten wanneer dit artikel weer op voorraad is?

Inloggen

TRACK & TRACE

Vul je bestelnummer hieronder in en klik op de "Volgen" knop om je bestelling te volgen. Deze kun je terug vinden op je ontvangstbewijs en in de bevestigings-e-mail die wij je hebben toegestuurd.

Levertijd

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.

Bezorgopties

We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling.

Verzendkosten

LandGratis verzenden bij een besteding van:
België4,95Gratis verzending bij een besteding van € 50,00 of meer
Bulgarije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Cyprus18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Denemarken8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Duitsland8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Finland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Frankrijk8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Griekenland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Hongarije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Ierland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Italië8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Kroatië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Luxemburg8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Nederland2,50Gratis verzending bij een besteding van € 40,00 of meer
Noorwegen8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Oostenrijk8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Polen18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Portugal18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Roemenië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Slowakije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Slovenië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Spanje18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Verenigd Koninkrijk18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer