fbpx

Filters

Uw dagkaart voor Tuesday 19 November 2019

streep

PRINSES VAN LENTE

Het is echt opwindend om de Prinses van Lente te leren kennen! Er is geen ervaring die ze uit de weg gaat, geen creatieve uitdaging waarmee ze niet wilt experimenteren. Schilderen, zingen, dansen, acteren… ze wil het allemaal uitproberen! Haar optimisme is aanstekelijk, en als je tijd met haar doorbrengt, zul je merken dat je glas dat eerst “halfvol” was, nu gaat overlopen!
Onze Prinses is enthousiast en bijzonder creatief. Ze vertoont een bijna kinderlijke uitgelatenheid over het leven waar je gewoon om moet glimlachen. Ze is een enthousiaste vrijwilliger, en iedereen zou zichzelf gelukkig prijzen met haar in het team. Hou wel in gedachten dat met al die energie het soms lastig kan zijn je te blijven concentreren. Ze is snel afgeleid door de volgende nieuwe mogelijkheid en kan afdwalen voor ze haar taak heeft afgerond.
Het kleine meisje uit de Aas van Lente is opgegroeid, net als de heilige meidoorn waarvoor ze heeft gezorgd sinds hij door Jozef van Arimathea in Glastonbury werd geplant. Een vreugdevol en speels leven ligt voor het grijpen!

Verdere betekenissen van deze kaart:

Iets doen wat je horizon verbreedt. Een luchthartige benadering. Alles onderzoeken wat je intrigeert. Onbevreesd zijn. Geconcentreerd blijven.

De Kleine Arcana

De Kleine Arcana van het Elfentarot bestaat uit vier symbolen. Deze symbolen zijn lente, zomer, winter en herfst, en corresponderen met de historische symbolen staven, bekers, zwaarden en munten. Elk symbool kent 14 kaarten, van Aas tot Koning, net als bij gewone speelkaarten.
Waar de Grote Arcana de belangrijke keerpunten van het leven vertegenwoordigt, weerspiegelt de Kleine Arcana gewoonlijk de alledaagse aspecten van het leven. De Hofkaarten van de Kleine Arcana (Prinses, Prins, Koningin en Koning) in dit deck zijn ontworpen om je aandacht te richten op personen met wie je omgaat in dit leven. Soms zullen de kaarten jou voorstellen of de manier waarop je op anderen overkomt. Maar ze kunnen ook een situatie weerspiegelen die een bepaalde persoon vertegenwoordigt of waarin hij of zij een rol speelt.
Het is belangrijk te onthouden dat het afgebeelde geslacht op de Hofkaarten geen vast gegeven is. Als je een kaart trekt waarop toevallig een vrouw staat, maar de karaktereigenschappen klinken voor jou als die van een man die je kent, volg dan dat inzicht en interpreteer die kaart als een verwijzing naar een man.

Lente

Lente is het seizoen waarin creatie een aanvang neemt. Bloemen bloeien, jonge dieren worden geboren, de aarde wordt warmer, en in de harten van vele mensen bloeit weer hoop op. De lente is het begin van nieuwe, opwindende dingen.
Dit is ook het symbool voor actie! Het staat voor het ondernemen van actie ten behoeve van onze passie en onze creativiteit, het delen van ons enthousiasme met de wereld, en staan voor dat waar je in gelooft. In het symbool Lente kiezen we werk dat ons vervult, we laten onze artistieke gaven zien, en we leren hoe geweldig we zijn. Misschien veranderen we zelfs de wereld!
In traditioneel tarot is dit het element vuur en het symbool staven.


© Het Elfen Tarot, Doreen Virtue & Radleigh Valentine

Bestel hier de kaarten

 

Life is a set of pictures...

Life is a set of pictures. When we change our worn-out associations with these pictures, we change ourselves and, inadvertently, the world oround us!

Contact

Tarot.nl
Rozenstraat 3a
1214 BP Hilversum

T. 0031 (0)35 6233373
E. info@koppenholuitgeverij.nl