TAROT MAGAZINE

Tarot is a card-game that you don’t play to win or lose, if there is a winner, it’s the player who discovers the value of play itself.

Philippe St. Genoux

Welke vraag heb jij vandaag?Lees verderHoe kan ik omgaan met liefdesverdriet?Lees het artikelMaandhoroscoop

Ben je benieuwd wat de planeten deze maand voor je in petto hebben? Mabel van den Dungen heeft het voor je uitgezocht!

Lees verderLeer meer over tarotKlik Hier
Previous
Next

TAROT

Tarot is een reeks van plaatjes. In plaatjes of symbolen denken is een elementaire functie van de menselijke geest. Een tarotspel, ook wel deck geheten, bestaat uit 78 kaarten. 22 hiervan vormen de Grote Arcana, die plaatjes bevat zoals de Dwaas, de Geliefden, de Gehangene en de Wereld. De andere 56 kaarten van een tarotspel vormen de Kleine Arcana, die bestaat uit vier kleuren genaamd Staven, Bekers, Zwaarden en Pentakels. De eerste 40 kaarten van de Kleine Arcana zijn genummerd van Aas tot 10. De laatste 16 kaarten worden hofkaarten genoemd omdat er koningen, koninginnen, ridders en pages op staan. 

Mabels Tarot April 2020

Wat staat er voor je in de sterren?

In tijden van verandering en onzekerheid, is het niet vreemd dat je zoekt naar houvast en hoop. Het was in januari al duidelijk dat de conjunctie (samenstand) tussen Pluto en Saturnus ontwrichtend zou werken. De gevolgen hiervan zouden groot zijn, maar dat een virus hiervan de oorzaak zou zijn, was bijna ondenkbaar. Je hebt misschien een tijdje gedacht dat het virus jou niet zou raken, maar het raakt ons nu allemaal. De maand april brengt in letterlijke zin zonneschijn en groei, maar in astrologische termen, is het een maand waarin Saturnus de boventoon voert. 


Lees meer

Zieh Eine Karte

Trek een kaartje?

Wat houdt je bezig? Waar wil je meer over weten? Of ben je gewoon nieuwsgierig?Een tarot, lenormand of orakel dagkaart kan je al inzicht geven. Je hoeft niet in tarot te geloven, deze bestudeerd te hebben of speciale spirituele gaven te hebben om de tarot te lezen. De kaart vertelt je niet hoe je moet leven of wat je precies moet doen. De kaart kun je beschouwen als een richtingaanwijzer, maar jij bepaalt of en wat je hiermee doet. Een dagkaart trek je maar 1x per dag, bij voorkeur op een vast tijdstip. Gebruik de kaart als inspiratiekaart, als een boodschap voor de dag.


Lees meer

Deck: The Naked Heart Tarot
Afbeelding: Manon de Vries | The Naked Heart Tarot

Leer meer over tarot

De tarot bestaat uit 78 kaarten met verschillende afbeeldingen. Deze kaarten worden ingedeeld in de Grote Arcana en de Kleine Arcana en in hofkaarten. De tarot is eigenlijk niet anders dan een verzameling afbeeldingen waar je op veel verschillende manieren naar kunt kijken en die per kaart of in verschillende combinaties iets kunnen vertellen over (een situatie in) je leven. Tarot heeft alles te maken met interpretatie, want de betekenis die jij aan een afbeelding geeft, kan verschillen van de betekenis die een ander er aan geeft. Dat maakt de tarot uniek en zo krachtig.

Grote Arcana

Dwaas
Magiër
Hogepriesteres
Keizerin
Keizer
Hogepriester
Geliefden
Zegewagen
Gerechtigheid
Kluizenaar
Rad van Fortuin
Kracht
Gehangene
Dood
Gematigdheid
Duivel
Toren
Ster
Maan
Zon
Oordeel
Wereld

Tarot-Legung mit einer Karte

Een tarot legging met 1 kaart​

De legging met een kaart is een eenvoudig en krachtig legpatroon. Het is een toegankelijke manier om de kaarten en jezelf beter te leren kennen. Hoe werkt een één kaart tarot legging?


Lees meer

Chakra tarotlegging

Een Chakra tarot legging​

Als er energie beweegt door je chakra’s, of subtiele energiecentra, levert dit verschillende stemmingen op. Het Chakra-legpatroon kan je helpen om je te concentreren op de manier waarop je chakra’s reageren op een aantal omstandigheden.


Lees meer

Hoe interpreteer je tarotkaarten

De manier waarop je de plaatjes van je leven interpreteert, is gebaseerd op jouw beperkte begrip van deze plaatjes. Wanneer dit begrip toeneemt, neemt je vermogen om naar jezelf en je leven te kijken toe – je begint je leven te zien vanuit een groter perspectief. Tarot biedt je de mogelijkheid om vanuit dit bredere gezichtspunt naar dingen te kijken. Deze eenvoudige verschuiving van perspectief heeft duizenden mensen geholpen om erachter te komen wie en wat ze eigenlijk zijn, wat het leven inhoudt en wat hun plaats is in de wereld. Tarot kan jou helpen hetzelfde te doen.


Lees meer

Die acht Tarotkarten die einem Todesangst einjagen

De acht tarotkaarten die je doodsbang maken

Hoewel sommige tarotafbeeldingen er behoorlijk ijzingwekkend uitzien, is de manier waarop je erop reageert eerder afhankelijk van je perspectief en vooroordelen over de plaatjes dan van de plaatjes zelf. Hoe banger je bent voor een kaart, hoe groter de kans dat deze opduikt.


Lees meer

veel gevraagde vragen over tarot

Veel gestelde vragen over tarot

In de loop van de tijd is de tarot een veel geraadpleegde ‘gids’geworden. Toch is het werken met de kaarten nog niet voor iedereen bekend of vertrouwd. Vooral voor beginners is het vertrouwd worden met de kaarten een actief proces, waarbij vele vragen opdoemen. 


Lees meer

De beste tarotkaarten voor iedere situatie

Elke tarot kaart heeft een specifieke betekenis. De kaarten weerspiegelen de energie die jij momenteel uitstraalt. Sommige tarot kaarten geven aan dat er romantiek in de lucht hangt, anderen laten je zien of er succes aankomt. Ontdek welke kaarten JOU een specifieke boodschap geven!

Meer weten over je financiele toestand

Meer weten over je financiële situatie?

Geld. Als je het niet hebt, heb je het nodig. Als je het wel hebt, wil je meer geld. Met geld kun je geen geluk of liefde kopen, maar het kan je wel een gevoel van veiligheid en vrijheid geven. 


Lees meer

Liefdesverdriet

Hoe kan ik omgaan met liefdesverdriet?

Het is vreselijk als je te maken hebt met verlies. Of het nu gaat om een relatiebreuk, een overlijden, een ontslag of iets wat je achter hebt moeten laten, het gevoel van verlies kan je volledig in beslag nemen.


Lees meer

Meer weten over de liefde

Meer weten over de liefde?

Als er een onderwerp is waar veel vragen over gesteld worden, is het wel de liefde. Als je de tarot raadpleegt om meer te weten te komen over je liefdesleven, heb je onderstaande kaarten zeker nodig.


Lees meer

De tarot kan geen beslissingen voor je nemen. Het kan je wel helpen om de invloeden te zien van de thema’s die bij de vraag horen. Het keuzespel is niet geschikt voor vragen die alleen met ja of nee beantwoord kunnen worden. Het laat twee keuzes zien, en laat het aan de vraagsteller om een keuze te maken.​

Uit; Tarot voor Dummies

Light seers tarot

Een verbroken relatie lijmen?

Er zijn een aantal belangrijke tarot kaarten die kunnen verschijnen als je last hebt van een verbroken relatie. Leer hoe je kunt vergeven en sterker uit deze strijd kunt komen. Deze kaarten helpen je hierbij


Lees meer

Meer lezen

Scroll to Top