Engelen: over dichterbij jezelf komen

Engelen spreken al eeuwenlang tot de verbeelding. De lichte wezens met hun mooie vleugels vinden we op schilderijen, tekeningen of als beeld in onder andere kerken. Engelen spreken tot de verbeelding, of je nu een religieuze achtergrond hebt of niet. Ze vertederen en kunnen ons diep raken.

Een engel

Engelen zijn bedienden of beschermers van de mens, en boodschappers van God. Ze worden als personen beschouwd omdat ze beschikken over intelligentie en een vrij wil. Engelen hebben bovenmenselijke mogelijkheden en eigenschappen. In het christendom, jodendom en de islam vind je engelen. Er zijn ontelbaar veel engelen, die onder andere de boodschap van God verkondigen, de toegang tot hemel en hel bewaken en aanwezig zijn bij het gebed. Engelen worden vaak afgebeeld met vleugels, om de verbinding met de hemel te symboliseren.

Aartsengelen

Aartsengelen zijn gezanten van God. De bekendste aartsengelen zijn Michaël, Gabriël en Rafaël. Michaël wordt gezien als de aanvoerder van de hemelse legers in de strijd tegen Satan. Ook heeft hij als taak het beschermen van de rechtvaardige zielen op de Dag van het Laatste Oordeel. Daarnaast is hij beschermer van het Volk van God. Gabriël is de verkondiger van goddelijke boodschappen. Rafaël biedt genezing en bescherming aan alle mensen die onderweg zijn naar de hemel.

In contact komen met engelen

Er zijn verschillende manieren om in contact te komen met engelen. Voor velen is bidden een belangrijke manier. Bid (hardop) en vraag wat je wilt, zeg wat je nodig hebt. Je kunt ook met de engelen communiceren door er een te visualiseren, of door kaarten te gebruiken. Een auteur die veel met engelen werkt, is Doreen Virtue. Praat met de engelen, vanuit liefde en vrede, zodat je je op hun energie en trillingen kunt afstemmen. Werken met de engelen betekent dichterbij jezelf komen. De engelen kunnen je op weg helpen. Ze kunnen nooit jouw vrije wil overnemen. Jij bepaalt wat je doet, en bent verantwoordelijk voor je acties.

Engelen aanroepen

Om contact te maken met engelen, is het belangrijk om deze aan te roepen. Vraag, vanuit een heldere intentie, hulp aan een bescherm- of aartsengel. Formuleer dan je wens. Houd de wens eenvoudig en eenduidig. Geef de engelen vervolgens toestemming om je te helpen. Bedank de engel op jouw manier voor zijn of haar hulp. Het is belangrijk om je te realiseren dat je krijgt wat je wenst. Als je positieve energie het Universum in stuurt, krijg je positieve energie terug.

Tot slot

De plotselinge verandering in je route die zorgde dat je niet in een kettingbotsing terecht kwam, de dakpan die je net niet raakte, een niet geplande ontmoeting…toeval of engelen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top