fbpx

Filtres

Oorzaken, achtergronden en vooruitzichten

Bron: uit het boek Met de tarot op pad van Hajo Banzhaf, de kaarten zijn afkomstig uit het deck The Light Seer's Tarot.

Voorbeeld vragen: 
hoe ziet mijn relatie met X eruit?

Doel van de legging:
Deze legmethode laat zien hoe de verhouding tussen de partners op verschillende niveaus is.

Het relatiespel tarot 

Veel mensen gebruiken deze legmethode om erachter te komen hoe het ervoor staat met een liefdesrelatie. De kaarten kunnen echter ook gebruikt worden voor relaties op zakelijk of familiair gebied, of bijvoorbeeld voor de relatie met de buren.

Bijzonderheid

Hofkaarten kunnen personen voorstellen en spelen daarom bij het relatiespel een bijzondere rol. Als er een kaart wordt getrokken van het eigen geslacht, zegt dit meestal iets over het zelfbeeld van de persoon op het gebied waarop de kaart ligt.

Wanneer er echter aan de kant van de man een koningin opduikt of aan de kant van de vrouw een koning, dan kunnen deze kaarten van het andere geslacht twee betekenissen hebben. Ze laten zien dat de betrokken persoon aan een dergelijk mens denkt (kaarten 7 en 2), hem/haar in het hart draagt (kaarten 6 of 3), met hem/haar samen is/leeft  (kaarten 5 of 4)  of ze maken het wensbeeld duidelijk dat die persoon in zich draagt.

Ridders tonen op de gebruikelijke manier stemmingen aan en worden daarom net zo geduid als bij de overige legmethodes.

Schildknapen staan ook hier voor impulsen van buitenaf. De persoon, aan wiens kant de schildknaap ligt, is dus niet degene die de impuls geeft. Hij/zij staat juist open voor een impuls en verwacht van de partner eenzelfde gebaar. Als deze persoon de Zwaarden Schildknaap trekt, vreest hij/zij het gebaar van de partner. Het is echter ook mogelijk dat deze impuls van buitenaf van een derde persoon afkomstig is…

Werkwijze en duiding

  • Leid eerst uit kaart 1 het thema af, waardoor de relatie momenteel wordt beheerst. Normaal gesproken zal dit de vraagsteller bekend voorkomen. Als dit niet het geval is, dan zal dit thema heel binnenkort een rol gaan spelen.
  • Duid vervolgens de kolom (3 kaarten onder elkaar) van de vraagsteller en dan de kolom van zijn/haar partner. Beoordeel afsluitend de dynamiek van de relatie. Waar zijn kaarten die voor initiatief staan? Welke kaarten leiden eerder tot de conclusie dat er sprake is van een afwachtende of zelfs afwerende of destructieve houding? Probeer er achter te komen of de partners op elkaar ingaan, of dat een van de partners een stap wil zetten, of dat beiden erop wachten totdat de ander de eerste stap zet.

OVER ONS

De reis door je eigen geest is het meest uitdagende en ook meest waardevolle avontuur dat je aan kunt gaan. Maar, je kunt natuurlijk niet op reis gaan zonder de juiste bagage. De tarot producten van het Koppenhol zijn ontworpen om door je innerlijke landschap te navigeren, en je kwaliteiten te ontdekken en te vieren. We hopen dat je tarot producten vindt die je raken, uitdagen en je ziel voeden. 

Contact

Tarot.nl
Rozenstraat 3a
1214 BP Hilversum

T. 0031 (0)35 6233373
E. info@koppenholuitgeverij.nl