HOE KIES JE EEN TAROT DECK VOOR BEGINNERS

Je staat op het punt om je eerste tarot deck te kopen. Dan zie je dat er heel veel verschillende decks zijn. Het duizelt je. Welke moet je nu kiezen? Moet je je laten leiden door je intuïtie en gevoel, of door je verstand?

Luisteren naar intuïtie of verstand?

Het is altijd goed om te luisteren naar je intuïtie, want je wilt immers een deck kopen dat bij jou past. Een valkuil hierbij is, dat je een deck koopt dat er mooi uitziet, maar moeilijk te interpreteren is. Daarom is het belangrijk dat je kiest voor een deck dat rijk is aan symbolen en met heldere illustraties. Illustraties waarbij je je een goed beeld kan vormen van de scenes die op de kaarten zijn afgebeeld.

Start met een traditioneel deck

Het is ook handig om een deck te kopen dat past bij de meest voorkomende beschrijvingen over tarot. Denk hierbij aan boeken, websites en andere bronnen. Een deck dat niet binnen het meest voorkomende ‘plaatje’ past, is veel moeilijker om te interpreteren en kan tot frustraties leiden. Het is daarom verstandig om te beginnen met een meer traditioneel deck. Naarmate je de tarot beter leert kennen, kun je altijd nog voor andere, alternatieve tarot decks kiezen.

Met welke decks kun je het beste beginnen?

Het deck dat met stip op nummer een staat, is de Rider Waite tarot. Het is een van de meest traditionele decks die je kunt kiezen en perfect voor beginners. De kaarten zitten vol symbolen en de scenes zijn helder geïllustreerd, zodat je er gemakkelijk een beeld bij kunt vormen.

Een variant op de Rider Waite tarot, is de Radiant Rider Waite tarot deck. Deze lijkt erg op zijn klassieke ‘broer’, maar met het verschil dat de afbeeldingen levendiger geïllustreerd zijn en een rijke en diepe uitstraling hebben.

Een ander deck dat we je aanbevelen, is de Robin Wood tarot deck. Een deck vol elementen uit de natuur, die de kaarten een extra dimensie geven. De kaarten zijn eenvoudig te lezen en te duiden. Als de Rider Waite niet bij jou past, is dit een goed alternatief.

Kijk ook eens naar de Classic Tarot Llewellyn. Dit deck is gemakkelijk te gebruiken en bevat duidelijke illustraties die doen denken aan vroeger tijden. De namen van de kaarten staan op de kaarten geschreven, zodat je deze niet op hoeft te zoeken. Het is, zoals de naam al zegt, een klassiek deck, en het is aan jou of dit je aanspreekt.

Spreekt een modern deck je meer aan, kijk dan eens naar de Everyday tarot mini deck. De afbeeldingen zijn gebaseerd op de Rider Waite Tarot, maar in beperkte kleuren en in abstracte illustraties weergegeven. Het deck is kleiner dan de reguliere decks en daardoor gemakkelijk om mee te nemen.

Wil je graag een eigentijds, alternatief deck? Dan is het Lichtziener Tarot echt iets voor jou. De traditionele tarotarchetypen worden op originele wijze in beeld gebracht. Het thema licht en schaduw loopt als een rode draad door dit deck. Op onze site https://www.tarot.nl/magazine/lichtziener-tarot-intro/ vind je meer informatie over dit deck en kun je een dagkaart trekken. Zo kun je direct kennismaken met het deck en beslissen of deze bij jou past.

Een deck dat wat moeilijker te lezen is, maar veel mensen wereldwijd aanspreekt, is The Wild Unknown tarot deck. De kaarten bevatten symbolen uit het dierenrijk en heeft een magische uitstraling. Luister goed naar je intuïtie of dit deck ‘leesbaar’ is voor jou, of dat je met een deck begint dat om minder uitleg vraagt.

Vier praktische tips

We zetten nog vier tips op een rij:

  • Op onze site vind je voorbeelden van de afbeeldingen op de kaarten. Hierdoor krijg je al een beeld van het tarot deck. Vertrouw vervolgens op wat je intuïtie je vertelt, maar vertrouw ook op je gezonde verstand. Je staat aan het begin van een reis en je ‘navigatie’ moet nog afgesteld worden. Maak het jezelf daarom niet te moeilijk.
  • Vraag jezelf af of je voor een traditioneel deck wilt gaan of voor een moderne variant.
  • Kijk eens hoe je favoriete kaart is afgebeeld. Resoneert dit bij jou?
  • Vraag je ook af waarvoor je het deck precies wilt gebruiken. Sluit het deck aan bij deze behoefte of wens?
Moet ik een boek aanschaffen?

Er is een heel scala aan boeken over tarot. Maar, is het nodig om een boek aan te schaffen? Je hóeft geen boek te kopen om een goede tarot reading te kunnen doen. We raden je aan om eerst de tijd te nemen om de kaarten te leren kennen. Bekijk elke kaart aandachtig en vraag je af wat je ziet en welke betekenis je hieraan verleent. Weet dat er geen goed of fout is. Het is geen ‘raadspelletje’. Vertrouw op wat je gevoel je vertelt. Noteer je ingevingen. Een tarot boek kan je vervolgens helpen om meer diepgang te krijgen in de readings die je gaat doen. Of deze nu voor jezelf of voor een ander zijn. Bij onze selectie tarotboeken geldt hetzelfde als bij de tarotdecks: onderzoek wat bij jou past. Waar liggen je vragen? Wat spreekt je aan? Wil je diep in de tarot duiken, kijk dan eens naar de boeken van Hajo Banzhaf. Als je direct aan de slag wilt, kunnen we Tarot voor iedereen of Tarot een open boek aanbevelen.

Tot slot

Tarot decks helpen je om je te verbinden met je innerlijke wijsheid. De kaarten onthullen wat je eigenlijk, diep vanbinnen, al weet. De kaarten creëren een lijntje met je onderbewustzijn en geven je inzicht in je verleden, het heden en de toekomst. De boodschappen die je krijgt, zijn gebaseerd op het huidige pad dat je bewandelt.

Succes met het maken van een keuze!

Mocht je advies of tips nodig hebben, we helpen je graag.

  •  
Join Waitlist Wil je weten wanneer dit artikel weer op voorraad is?

Inloggen

Levertijd

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.

Bezorgopties

We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling.

Verzendkosten

LandGratis verzenden bij een besteding van:
België4,95Gratis verzending bij een besteding van € 50,00 of meer
Bulgarije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Cyprus18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Denemarken8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Duitsland8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Finland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Frankrijk8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Griekenland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Hongarije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Ierland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Italië8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Kroatië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Luxemburg8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Nederland2,50Gratis verzending bij een besteding van € 40,00 of meer
Noorwegen8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Oostenrijk8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Polen18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Portugal18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Roemenië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Slowakije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Slovenië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Spanje18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Verenigd Koninkrijk18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer