Hoe train je je intuïtie met tarot?

Kun je je intuïtie trainen met tarot? Het antwoord luidt volmondig ja! Maar, wat is intuïtie eigenlijk? Intuïtie heeft alles te maken met het volgen van je gevoel. Het is niet voorbehouden aan speciale groepen mensen, zoals heksen, magiërs of mensen met paranormale gaven. Intuïtie is aangeboren en behoort dus ieder mens toe. Het is een soort zesde zintuig. Soms ‘weet’ je dingen gewoon, zonder dat hier concrete bewijzen voor zijn. Intuïtie kan heel krachtig zijn. En het mooie is, dat tarot je kan helpen om je contact met je intuïtie te versterken.

Maar hoe dan? Tarotkaarten zijn gewoon kaarten met wat inkt op papier. Hoe kun je hiermee dan je intuïtie vergroten? Het gaat erom dat je werkelijk contact maakt met de kracht van de kaarten. Dit doe je als volgt:

1. Maak contact met de kaarten

Zoek of creëer een rustige plek. Je kunt kaarsen aansteken of muziek opzetten. Zorg dat je pen en papier bij de hand hebt. Neem de tarotkaarten in je handen en sluit je ogen.
Nu ga je iets doen wat misschien vreemd voelt, maar waar je reis naar binnen wel mee begint: je gaat contact maken met je intuïtie door deze te personifiëren. Je praat tegen je intuïtie alsof het een mens is. ‘Lieve intuïtie, dankjewel dat je er altijd bent. Leid mijn handen terwijl ik contact maak met deze kaarten.’ Maak nu gebruik van al je zintuigen. Alles wat je opmerkt is goed, hoe klein ook. Noteer dit. Heb je een bepaalde gedachte? Schrijf deze ook op. Evenals sensaties in je lijf. Alles is goed. Ga door totdat je niets meer op kunt schrijven.

2. Schud de kaarten

Het is nu tijd om de kaarten te schudden. Doe dit op je eigen manier. Schuddend of door de kaarten uit te spreiden over de vloer of tafel. Maak vervolgens weer een stapel van de kaarten.

3. Stel je vraag

Gebruik je intuïtie als een soort vriend(in) die je goede raad kunt vragen. ‘Welke boodschap wil je me vertellen?’ of ‘Wat zie ik nu niet helder?’ Je kunt alles vragen wat je wilt, maar stel vooral open vragen. Kies nu de bovenste kaart van de stapel of waaier 1 tot 3 kaarten uit. Vraag je intuïtie om je te leiden en pak met je linkerhand (ontvangende hand) een kaart.

4. Interpreteer de kaarten

Kijk goed naar de kaart en gebruik al je zintuigen. Wat valt je op? Wat valt je in? Schrijf je eerste reacties op. Er is geen goed of fout. Je zult merken dat je de ene keer direct een antwoord hebt, en dat je een andere keer met vragen blijft zitten. Vertrouw er dan ook op dat je intuïtie je de weg zal wijzen. Een leuke manier om de kaarten te interpreteren, is door in gesprek te gaan met een van de symbolen op de kaart. Wat wil hij/zij/het je vertellen? Open je hiervoor en luister.

Praat ik met mijn intuïtie of zijn het gewoon gedachten?

Hoe weet je nu of je met je intuïtie praat? Dat weet je niet. Hierdoor kun je denken dat je jezelf maar wat wijsmaakt, of gedachten ‘verzint’. Maar, maakt het uit? Als jij sterk voelt dat iets klopt voor jou, dan is dat het enige wat telt, toch? Je luistert naar je gevoel en combineert dit gevoel met de afbeeldingen op de kaarten. Dan kun je er eigenlijk nooit naast zitten. Het is vooral belangrijk dat je veroordelende gedachten achterwege laat. Dat je jezelf de ruimte geeft om te luisteren naar je intuïtie. Laat ook je innerlijke criticus los, dat vervelend stemmetje in je hoofd dat je vertelt dat je het niet goed doet, of dat intuïtie maar onzin is. Focus op het positieve, op de sterke gevoelens die vrijkomen als je naar je intuïtie luistert.

De kracht van tarot

Tarot leidt je af van je logische, rationele gedachten. Daarom is het gemakkelijker om via deze kaarten in contact te komen met je intuïtie. Sommigen geven aan dat ze zich verbinden met Spirit en op die manier in een staat van zijn komen die ruimte geeft aan alle gevoelens die opkomen en die de weg kunnen wijzen. Tarot maakt het gemakkelijker om je te verbinden met de symbolen op de kaarten. Doordat je hierop gericht bent, leidt dit je wederom af van je rationele geest. Tarot helpt je om zaken te ontwarren die op het eerste gezicht zodanig in de war zitten dat er geen beginnen aan lijkt. Maar door de kaarten te gebruiken, krijg je een leidraad, nieuwe invalshoeken en ontstaan er lichtpuntjes.

Tips om je te verbinden met je intuïtie

Tot slot een aantal tips om je te verbinden met je intuïtie:

Mediteer. De boodschappen die je intuïtie geeft worden vaak in stilte en rust gegeven.

• Houd een dromendagboek bij. Je onderbewuste geeft boodschappen door die vanuit je intuïtie komen.

• Wees creatief. Door creatief te zijn, leg je je rationele brein het zwijgen op en geef je je intuïtie de ruimte om te spreken.

• Test jezelf. Doe voorspellingen en kijk of ze uitkomen. Hoe vaak heb je het bij het juiste eind?

• Luister naar je lichaam. Je lichaam vertelt je haarfijn of een situatie goed valt of je de keel uitkomt.

• Verander je schema. Plan bewust rust in of ga er tussenuit, zodat je je intuïtie daadwerkelijk kunt horen.

• Ga de natuur in. Laat de hightech wereld achter je en kom tot rust in bijvoorbeeld bos of op het strand. Luister naar wat je intuïtie je dan vertelt.

• Herhaal. Maak dezelfde bewegingen, bijvoorbeeld door te dansen of door appels te snijden. Zo kom je tot rust en geef je ruimte aan je intuïtie.

Explore More Items
Explore More Items
Join Waitlist Wil je weten wanneer dit artikel weer op voorraad is?

Levertijd

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.

Bezorgopties

We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling.

Verzendkosten

LandGratis verzenden bij een besteding van:
België6,95Gratis verzending bij een besteding van € 50,00 of meer
Bulgarije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Cyprus18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Denemarken9,95Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Duitsland9,95Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Finland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Frankrijk9,95Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Griekenland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Hongarije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Ierland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Italië9,95Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Kroatië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Luxemburg9,95Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Nederland4,95Gratis verzending bij een besteding van € 40,00 of meer
Noorwegen18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Oostenrijk9,95Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Polen18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Portugal18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Roemenië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Slowakije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Slovenië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Spanje18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Verenigd Koninkrijk18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer