De betekenis van tarot

De betekenis van tarot

Mensen zoeken al eeuwenlang naar antwoorden op levensvragen. En als je zelf niet direct een antwoord hebt, is het prettig als er een medium is dat je helpt om dichterbij het antwoord te komen, dat ergens diep in je schuilt, maar waar je niet direct toegang tot hebt. Op de website van Koppenhol Uitgeverij, tarot.nl vind je heel veel verschillende soorten tarotkaarten: van beschermengelen tarotkaarten, zigeunerwaarzegkaarten, elfen tarotkaarten, Dali tarot tot de godinnen tarot. Een van de meest bekende en zeer veel gebruikte tarotkaarten, zijn de Rider Waite kaarten

Terug naar de beginvraag: wat is tarot? De tarot bestaat uit 78 kaarten met verschillende afbeeldingen. Deze kaarten worden ingedeeld in de Grote Arcana en de Kleine Arcana en in hofkaarten. De tarot is eigenlijk niet anders dan een verzameling afbeeldingen waar je op veel verschillende manieren naar kunt kijken en die per kaart of in verschillende combinaties iets kunnen vertellen over (een situatie in) je leven. Tarot heeft alles te maken met interpretatie, want de betekenis die jij aan een afbeelding geeft, kan verschillen van de betekenis die een ander er aan geeft. Dat maakt de tarot uniek en zo krachtig.

Er zijn veel mensen die zich bezighouden met tarot en dat doen ze niet voor niets. Tarot helpt om je bewust te worden van jezelf en van de manier waarop jij naar jezelf en de wereld om je heen kijkt. Het gaat hierbij om de symbolen of archetypen die je leven beïnvloeden. Deze symbolen maken deel uit van je onderbewuste. Of, zoals Freud het benoemde, van dat deel van de ijsberg dat onder water staat en waar je niet direct toegang toe hebt. De tarot helpt je om verbinding te maken met dit onderbewuste deel. Het deel waarin antwoorden verscholen kunnen liggen over jou, je leven, wensen en mogelijke toekomst.

Maar eigenlijk moet je niet nadenken óver tarot, maar moet je de tarot ter hand nemen en uitproberen. Trek een kaart of doe een legging met meerdere kaarten om meer te weten te komen over jezelf. Wie weet welke verrassende of verbazingwekkende uitkomst je te wachten staat. En hopelijk leer je meer over jezelf en je drijfveren.

Wil je meer weten over:

Al deze vragen gaan we de komende blogs beantwoorden!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top