Wie koopt er nu namaak tarot decks?

Er zijn, over het algemeen, twee groepen mensen die namaak tarot decks kopen. Mensen die de tarot wereld nog niet goed kennen en zich laten verleiden door een ‘goede’ aanbieding, bijvoorbeeld via Aliexpress, Wish of Ebay. En mensen die hun schouders ophalen en die het niet uitmaakt dat de kaarten kwalitatief gezien niet goed zijn. Ze willen gewoon een deck hebben en staan niet stil bij de gevolgen van hun keuze.

Drie redenen om originele decks te kopen

Waarom zou je een origineel deck kopen als de namaak versie veel goedkoper is? (Bijvoorbeeld slechts 10 USD/€ 11,86 i.p.v. 30 USD/€ 25,29). Daar zijn drie goede redenen voor:

1. Je steunt de makers van het tarot deck.
Als je de makers (auteur en illustrator) steunt, kunnen ze weer nieuwe decks maken. Dit geldt in het bijzonder voor Indie decks

2. De kwaliteit is veel en veel beter
Goedkoop geproduceerde tarot decks gaan maar kort mee. Daarbij voelen de kaarten niet hetzelfde (slap in plaats van stevig) en de details zijn minder scherp. Je readings kunnen hierdoor aan kracht en betekenis verliezen.

3. Er kan negatieve energie aan de kaarten kleven
Je bent wellicht bekend met de (positieve) energie die eerlijk geproduceerde kaarten met zich meedragen. Namaak decks kunnen een vreemde of negatieve energie mee hebben gekregen tijdens het productieproces. Je maakt gebruik van ‘gestolen kunst’ en dit geeft nooit een positieve vibratie.

Hoe weet je of een tarot deck namaak is?

Er zijn drie punten waar je op kunt letten als je een origineel deck wilt kopen.

Real vs Fake tarot cards | Mireille van Rijn

1. De prijs
Als de prijs ‘te mooi klinkt om waar te zijn’, dan is dit meestal ook zo. Als je het originele deck voor een fractie van de prijs vindt op sites zoals Aliexpress, Wish of zelfs kleine ‘specialistische’ winkels, is de kans groot dat je te maken hebt met een namaak versie van het deck. Houd er wel rekening mee dat dit bij Indie decks anders kan zijn. Als een Indie deck de weg naar het grote publiek vindt via een uitgeverij, daalt de prijs doordat de oplage toeneemt.

2. Kwaliteit en afmetingen
Een origineel tarot deck is van goede kwaliteit en de kaarten zijn vaak groter dan hun namaak varianten. De juiste afmetingen kun je vinden op onze site bij de productinformatie (zie ‘extra informatie). Daarnaast kun je naar (YouTube) video’s over het deck kijken om te zien hoe de kaarten eruit horen te zien qua kleur, afmetingen en kwaliteit van de kaarten.

3. De verpakking
Op originele tarot decks staat een ISBN-nummer, de naam van de auteur en/of illustrator, de naam van de uitgeverij en waar het deck gemaakt is. Bij namaak tarot decks is er vaak weinig aandacht besteed aan de verpakking. Als je ernaar kijkt, bekruipt je vaak al het gevoel dat er iets niet klopt. Het gaat vaak om dunne, eenvoudige dozen Er staat geen tekst op de dozen, zodat het deck in veel verschillende landen kan worden verkocht. Ook een QR-code op de doos kan (zeer goed!) verraden dat het om een namaak deck gaat. Namaak dozen bestaan vaak uit een deel, terwijl originele decks een doos met deksel hebben. En namaak dozen gaan op een andere manier open dan originele dozen.

Via reviews en social media kun je erachter komen of een deck namaak of echt is. Doe dus eerst research als je ook maar enige twijfel hebt over het deck dat je wilt kopen.

Decks die vaak worden nagemaakt

Een deck dat veel wordt nagemaakt is the Wild Unknown Tarot deck. Er zijn zoveel edities van, dat het moeilijk is om bij te houden welke origineel zijn en welke namaak. Daarom worden de eerste en tweede editie niet meer gedrukt. Andere decks waarvan veel namaak versies in omloop zijn, zijn de Rider Waite tarot, Smith Waite Centennial Tarot, Starman Tarot, Wheel of the Year Tarot, Witches Tarot, Shadowscapes Tarot en Tarot Familiairs. Bij tarot.nl verkopen we alleen de originele versie van deze decks.

Wat kun je doen?

Eenvoudig: koop geen namaak tarot decks! Like of link geen van deze decks en deel je ervaringen op social media als je onverhoopt toch een namaak deck hebt gekocht. Denk er ook aan om de artiest of auteur attent te maken op het feit dat er een namaak versie van zijn/haar deck in omloop is. Laat je ook niet verleiden tot ‘geweldige aanbiedingen’. En tot slot: moedig anderen aan om decks te kopen bij betrouwbare winkels of sites, zoals tarot.nl.

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.
Scroll naar top

Neem contact met ons op

Inloggen