Koop geen namaak tarot decks!

Wie koopt er nu namaak tarot decks?
Er zijn, over het algemeen, twee groepen mensen die namaak tarot decks kopen. Mensen die de tarot wereld nog niet goed kennen en zich laten verleiden door een ‘goede’ aanbieding, bijvoorbeeld via Aliexpress, Wish of Ebay. En mensen die hun schouders ophalen en die het niet uitmaakt dat de kaarten kwalitatief gezien niet goed zijn. Ze willen gewoon een deck hebben en staan niet stil bij de gevolgen van hun keuze.
Drie redenen om originele decks te kopen
Waarom zou je een origineel deck kopen als de namaak versie veel goedkoper is? (Bijvoorbeeld slechts 10 USD/€ 11,86 i.p.v. 30 USD/€ 25,29). Daar zijn drie goede redenen voor:1. Je steunt de makers van het tarot deck. Als je de makers (auteur en illustrator) steunt, kunnen ze weer nieuwe decks maken. Dit geldt in het bijzonder voor Indie decks.2. De kwaliteit is veel en veel beter Goedkoop geproduceerde tarot decks gaan maar kort mee. Daarbij voelen de kaarten niet hetzelfde (slap in plaats van stevig) en de details zijn minder scherp. Je readings kunnen hierdoor aan kracht en betekenis verliezen.3. Er kan negatieve energie aan de kaarten kleven Je bent wellicht bekend met de (positieve) energie die eerlijk geproduceerde kaarten met zich meedragen. Namaak decks kunnen een vreemde of negatieve energie mee hebben gekregen tijdens het productieproces. Je maakt gebruik van ‘gestolen kunst’ en dit geeft nooit een positieve vibratie.
Hoe weet je of een tarot deck namaak is?
Er zijn drie punten waar je op kunt letten als je een origineel deck wilt kopen.Real vs Fake tarot cards | Mireille van Rijn1. De prijs Als de prijs ‘te mooi klinkt om waar te zijn’, dan is dit meestal ook zo. Als je het originele deck voor een fractie van de prijs vindt op sites zoals Aliexpress, Wish of zelfs kleine ‘specialistische’ winkels, is de kans groot dat je te maken hebt met een namaak versie van het deck. Houd er wel rekening mee dat dit bij Indie decks anders kan zijn. Als een Indie deck de weg naar het grote publiek vindt via een uitgeverij, daalt de prijs doordat de oplage toeneemt.2. Kwaliteit en afmetingen Een origineel tarot deck is van goede kwaliteit en de kaarten zijn vaak groter dan hun namaak varianten. De juiste afmetingen kun je vinden op onze site bij de productinformatie (zie ‘extra informatie). Daarnaast kun je naar (YouTube) video’s over het deck kijken om te zien hoe de kaarten eruit horen te zien qua kleur, afmetingen en kwaliteit van de kaarten.3. De verpakking Op originele tarot decks staat een ISBN-nummer, de naam van de auteur en/of illustrator, de naam van de uitgeverij en waar het deck gemaakt is. Bij namaak tarot decks is er vaak weinig aandacht besteed aan de verpakking. Als je ernaar kijkt, bekruipt je vaak al het gevoel dat er iets niet klopt. Het gaat vaak om dunne, eenvoudige dozen Er staat geen tekst op de dozen, zodat het deck in veel verschillende landen kan worden verkocht. Ook een QR-code op de doos kan (zeer goed!) verraden dat het om een namaak deck gaat. Namaak dozen bestaan vaak uit een deel, terwijl originele decks een doos met deksel hebben. En namaak dozen gaan op een andere manier open dan originele dozen.Via reviews en social media kun je erachter komen of een deck namaak of echt is. Doe dus eerst research als je ook maar enige twijfel hebt over het deck dat je wilt kopen.
Decks die vaak worden nagemaakt
Een deck dat veel wordt nagemaakt is the Wild Unknown Tarot deck. Er zijn zoveel edities van, dat het moeilijk is om bij te houden welke origineel zijn en welke namaak. Daarom worden de eerste en tweede editie niet meer gedrukt. Andere decks waarvan veel namaak versies in omloop zijn, zijn de Rider Waite tarot, Smith Waite Centennial Tarot, Starman Tarot, Wheel of the Year Tarot, Witches Tarot, Shadowscapes Tarot en Tarot Familiairs. Bij tarot.nl verkopen we alleen de originele versie van deze decks.
Wat kun je doen?
Eenvoudig: koop geen namaak tarot decks! Like of link geen van deze decks en deel je ervaringen op social media als je onverhoopt toch een namaak deck hebt gekocht. Denk er ook aan om de artiest of auteur attent te maken op het feit dat er een namaak versie van zijn/haar deck in omloop is. Laat je ook niet verleiden tot ‘geweldige aanbiedingen’. En tot slot: moedig anderen aan om decks te kopen bij betrouwbare winkels of sites, zoals tarot.nl.
Join Waitlist Wil je weten wanneer dit artikel weer op voorraad is?

Inloggen

TRACK & TRACE

Vul je bestelnummer hieronder in en klik op de "Volgen" knop om je bestelling te volgen. Deze kun je terug vinden op je ontvangstbewijs en in de bevestigings-e-mail die wij je hebben toegestuurd.

Levertijd

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.

Bezorgopties

We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling.

Verzendkosten

LandGratis verzenden bij een besteding van:
België4,95Gratis verzending bij een besteding van € 50,00 of meer
Bulgarije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Cyprus18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Denemarken8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Duitsland8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Finland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Frankrijk8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Griekenland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Hongarije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Ierland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Italië8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Kroatië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Luxemburg8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Nederland2,50Gratis verzending bij een besteding van € 40,00 of meer
Noorwegen8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Oostenrijk8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Polen18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Portugal18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Roemenië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Slowakije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Slovenië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Spanje18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Verenigd Koninkrijk18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer