De 36 Lenormand kaarten kunnen ook vanuit een astrologische hoek bekeken worden. Elke kaart heeft een connectie met een specifieke planeet. En die planeet heeft op haar beurt ook weer specifieke eigenschappen. In ons sterrenstelsel zijn we bekend met acht planeten rondom onze eigen wereldbol. Daarbij komen nog de Maan en de Zon als beïnvloeders.

De Maan

Saturnus vertegenwoordigt het oude, traditionele en onbuigzame. Het is de planeet van de zwaartekracht, het logisch denken en het bewustzijn. Saturnus houdt zijn been stijf en geeft geen duimbreed toe. Officiële instanties vallen ook onder deze planeet. In een bepaalde stand geeft het beperkingen aan. Leer je daarmee te leven, dan geeft het een diepgang aan.

Saturnus is de planeet van de winter. Saturnus staat voor materialisme, hij ziet een zekerheid in financiën. Tevens heeft deze planeet met ouderdom, hindernissen en tegenspoed te maken. In het algemeen geeft Saturnus beperkingen aan, die achteraf nog wel eens zeer nuttig kunnen zijn. Het metaal dat bij Saturnus hoort is lood. Niet voor niets is Saturnus is “loodzwaar”. De kleuren van Saturnus zijn indigo, grijs, donkergroen en bruin. Onyx is de steen die bij Saturnus hoort.

Kaarten: Wolken, berg, boek
Kleur: Indigo, grijs, donkergroen, bruin
Element: lucht
Metaal: Lood
Kristallen: Onyx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.
Scroll naar top

Inloggen