Maart_2020_Horoscoop

MAART 2020

Maart is de maand van de doorbraken. De maand tussen de winter en de lente, wanneer je een positieve verandering verwacht, en je gedag kunt zeggen tegen de koude dagen. Er zijn veel uitdagingen, die betere dagen aankondigen.

In de horoscoop van maart staat instabiliteit centraal. Daarom is het een goede tijd om bezig te zijn met persoonlijke gevoelens en gedachten of meditatie. Het is wel een goede maand om tijd te besteden aan de mensen die je liefhebt.

De planeten Venus en Mercurius staan het grootste gedeelte van maart in het teken van ram. Hierdoor ben je wat impulsiever, directer in contact en in de liefde. Dat kan leuke ontmoetingen opleveren, maar ook leiden tot confrontaties.

Een planeet van compromissen

Venus houdt van harmonie, vrede en van compromissen sluiten en dichterbij elkaar komen, ook al zijn er verschillen. Voor duurzame relaties heb je een scheutje Venus nodig. Het is als het cement dat de stenen bijeen houdt. Daarom wordt Venus ook wel de liefdesplaneet genoemd. Al net zo belangrijk voor relaties is communicatie, en deze wordt beïnvloed door Mercurius. De woorden die we kiezen en spreken, de dingen die we verzwijgen, ze raken het hart van de ander. Ze vormen de tonen die de melodie van je relaties maken.

Geen makkelijke energie

Venus en Mercurius komen samen. Vanaf 7 maart doen ze dat in het teken ram. Dat is geen gemakkelijke energie voor Venus. Ram is namelijk kort door de bocht, impulsief, recht voor zijn raap en ook wel egocentrisch. Het gaat in de eerste plaats om jezelf. Laat de compromissen voor wat ze zijn, en volg je eigen pad. Mercurius zorgt ervoor dat ook je communicatie een stuk directer wordt. Je maakt van je hart geen moordkuil en zegt wat je denkt. Omdat Mercurius en Venus samen opgaan, heb je meer behoefte aan contact en gesprekken. Maar, als je bij de ander bent, kan het flink botsen, of er kan liefde ontstaan.

Zo haal je het beste uit de energie van Mercurius en Venus in Ram

De maand maart is voor alle relaties een kleine test. Mocht je iemand zijn die te veel geeft en waarbij de ander alleen maar neemt, dan is het nu je kans om het evenwicht te herstellen. Je voelt je mondiger en beseft beter wanneer het niet rechtvaardig is wat de ander van je vraagt. Mercurius en Venus zijn als een steuntje in je rug en helpen je om ‘nee’ te zeggen. Al kan dit met enige discussies gepaard gaan.

Vind je het leven prima in je eentje, maar zou je wel weer eens verliefd willen worden? Dan is nu het moment! Laat jezelf zien. Meld je aan voor een event, datingsite, of ga op een blind date. Laat de ‘natuur’ zijn gang gaan.

In maart zijn we allemaal wat botter dan normaal. Je kunt dingen zeggen die als brutaal kunnen worden opgevat. Probeer er de humor van in te zien, dit is een Mercurius kwaliteit. Neem afstand van jezelf, relativeer de situatie en je hebt een vriend gemaakt in plaats van een vijand.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top