Prachtig doosje

Het gaat natuurlijk om de inhoud van de verpakking, maar ik moet zeggen: een tarotspel in een mooi afgewerkt doosje heeft bij mij altijd een streepje voor. Het reflecteert de zorg en aandacht die de ontwerpen aan het spel heeft geschonken. En het doosje van The Naked Heart tarot is betoverend mooi.

De afbeelding op het deksel stelt een hart voor omringd door bloemen. Bovenaan zie je een maansikkel, onder de bloemenmandala vind je een nachtvlinder. Onderaan staan twee wolven die huilen naar de maan.

De tekening straalt energie en ook mysterie uit en maakt mij dus direct nieuwsgierig naar de binnenkant van het doosje. Deze is versierd met de vier elementen en een spreuk van de ontwerpster, Jillian C. Wilde: ‘Het naakte hart bevat de geheimen van de ziel’.

In het doosje zit een dik, compact boekje en het tarotspel. In het boekje lees je over de symboliek van de kaarten. Daarnaast geeft Jillian de lezers ook enkele suggesties voor kaartleggingen en tips over hoe je de tekening op de rug van de kaart kan gebruiken.

De kaarten

In dit tarotspel, met 23 grote arcana en 56 kleine arcana, spelen dieren een hoofdrol.
Elke kaart raakt me diep. Ze stralen kracht uit, in pure eenvoud en met oog voor detail. Daardoor krijgt het een energetische dynamiek!
De naam van het spel maakt het duidelijk: het naakte hart heeft de hoofdrol in dit tarotspel.
Jillian C. Wilde ziet het hart als een krachtplaats en een toegangspoort tot je zelf, tot je eigen verborgen schatkamer. Een plaats waar licht en schaduw elkaar raken en onze diepste kern vormen. De tarotkaarten zijn stapstenen, waarlangs je afdaalt naar jezelf en jezelf helder kan waarnemen. Net dat helder waarnemen van jezelf heeft een helend vermogen.

Sommige kaarten kregen een bijzondere naam.
Het Naakte Hart is grote arcana 22.
Hierover vertelt ze : ‘De tarotkaart ‘Het Naakte Hart’ stelt de verbondenheid van je fysieke lichaam, de kosmos, je Hoger Zelf en je Ziel voor. Het is dus belangrijk te vertrouwen op je eigen waarheid en je levensdoel. Pas dan kan je ontsnappen aan duisternis en kan je ziel zich verbinden met het licht.’
De grote arcana Aarde Moeder (III De Keizerin) is de creatieve kracht in dit tarotspel en in het universum.
De tarotkaart Lucht Vader (IV de Keizer) beschermt deze kracht.
Vanuit de grond groeit de Wijze Denker (V Hiërofant) harmonieus richting totale wijsheid.

De hofkaarten stellen telkens een familie voor: het kind, de adolescent, de moeder en de vader. Voor Pentakels is dit een familie bizons, voor Zwaarden zwarte panters, voor Bekers balein walwissen en voor Staven vossen. Zeer charmant en tegelijk krachtig.

Uitstraling

In dit tarotspel zit een speelse ondeugendheid verweven die vaak een glimlach op je gezicht tovert.
Het opent je hart en brengt rust, waardoor de boodschap van de tarotkaarten diep kan doordringen. De kaarten zijn met liefde ontworpen en dit straalt het ook uit. De energie in dit spel maakt je gelukkig. Tegelijk heeft het de kracht om blokkades zichtbaar te maken en het ego te ontmaskeren.

Voor wie vertrouwd is met de symboliek in de Waite tarot is dit een toegankelijk tarotspel. Toch voelt dit energetisch totaal anders aan.
Het duiden van de kaarten vraagt meer tijd, omdat de symboliek je uitnodigt je hart te openen voor haar boodschap.
De symbolen zijn apart, intrigerend, maar ook herkenbaar. Dit is een sterke troef!

Een kleine tip

De kaarten glijden niet gemakkelijk door je handen. Voordat je de kaarten gebruikt, maak je alle kaarten voorzichtig los.
Neem een doekje en wrijf met kleine, zachte bewegingen over elke kaart. Hoe meer je dit kaartspel gebruikt, hoe beter de kaarten in de hand liggen.

Producten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.
Scroll naar top

Neem contact met ons op

Inloggen