Nieuwemaan (of zoneclips) in Kreeft
20 juli 2020

In 2020 zijn is er twaalf maal een nieuwe maan, één voor elke maand van het jaar. Tussen de nieuwe maan in vind je de volle maan. Er is alleen niet één nieuwe maan voor elk sterrenbeeld, want er zijn twee nieuwe manen in Kreeft (in juni en juli) en er is dit jaar géén nieuwe maan in Steenbok. De nieuwe maan is de perfecte tijd voor nieuwe maan rituelen.

Nieuwemaan vindt plaats als de zon en de maan op dezelfde plek in de dierenriem staan. De zon heeft één maand nodig om een dierenriemteken te doorlopen, dus twaalf maanden voor alle twaalf tekens. De veel snellere maan doet over één teken iets meer dan twee dagen en een maand over alle tekens. Dit betekent dat de zon en de maan één keer per maand samenvallen, zodat het dan nieuwemaan is. Als je Kreeftvrienden hun verjaardag vieren, betekent dat de zon in Kreeft staat en er een nieuwemaan in Kreeft zal zijn. Dit geldt voor alle twaalf tekens.

Nieuwemaanwensen

Nieuwe maan herinnert ons eraan dat we eens per maand onze dromen en doelen helder voor ogen moeten hebben door ze op te schrijven of uit te tekenen. Het geheim van het doen van wensen of het vaststellen van voornemens is, ervoor te zorgen dat ze uit het hart komen en dat ze aanvoelen alsof ze al werkelijkheid zijn geworden.

Het proces voor het bepalen van nieuwemaanwensen:

  • Schrijf de top-tien van je wensen voor de maand op
  • Visualiseer en voel je wensen in je lichaam. Schrijf een affirmatie ter ondersteuning op.
  • Schrijf op wat je van plan bent te doen om je wensen te laten uitkomen.
  • Mediteer en laat de hechtingen los door te zeggen: Ten goede van iedereen of helemaal niet! en/of Om Namo Narayani.

Plan je leven met behulp van de nieuwe maan; Kreeft

Maak tijd voor je familie

De kracht van Kreeft betreft thuis en familie en niets is voor Kreeften belangrijker. Als je de laatste tijd te weinig tijd aan je naaste dierbaren hebt besteed, neem dan contact met hen op (heb je geen familie die dichtbij woont of helemaal geen familie, dan tellen mensen die als familie aanvoelen mee). Vooral als er sprake is van kwesties met familie, is nieuwemaan in Kreeft de juiste tijd om met hen in het reine te komen. 

Ban onzekerheid uit

Ga na of er sprake is van onzekerheid, angst of bezitterigheid op enig gebied in je leven en weest daar eerlijk over. Kijk naar het symbool van het teken Kreeft – de krab. Het is een klein dier met een heel hard schild ter bescherming van een zachte en kwetsbare binnenkant. Dat is het gevoel van Kreeft, en dat hebben we allemaal- we zijn allen zelfbeschermend. Vraag jezelf deze maand af of je te hard bent omdat je ongerust bent. Herken enkele barrières en neem ze weg. Je zult je er beter bij voelen. Ga ook na of je niet te humeurig bent. Meditatie kan dit verhelpen.

Verzorg jezelf

Ga op zoek naar je verzorgende kant. De energie van Kreeft is warm en knus. Verbeeld je een lieve oma met wit haar en grote borsten, die je tegen zich aan drukt als je van streek bent. Haar kop thee of warme chocola maakt dat je je al veel beter voelt. De energie van Kreeft bevat meer dan dit, maar dit maakt er een groot deel van uit. Neem voor jezelf deze maand goed te verzorgen. Zorg ook voor anderen, vooral kinderen.

Herzie je doelstellingen

Kreeft is een van de meest dynamische en volhardende tekens. Misschien stelt al dat zorgen en verzorgen mensen beter in staat de wereld in te trekken om hun doelen te bereiken. Bekijk deze maand dus de doelen die je jezelf voor dit jaar hebt gesteld. De nieuwe maan in Kreeft is ongeveer in het midden van het jaar, dus bedenkt wat je nu hebt bereikt van waar je aan het begin van het jaar naar streefde en wat je nu moet aanpakken om op koers te blijven (of weer op koers te komen).

de Nieuwemaan Reading
Door Mabel

Hallo lieve allemaal. Welkom bij je nieuwe maan reading voor 21 juni. Wat je de aankomende maand met Venus retrograde gaat aanpassen, veranderen, transformeren, liefhebben of loslaten, zal net als een rozenstruik over zes maanden volledig in bloem staan. Daarom is het deze maand zo belangrijk om vooral wat de liefde betreft een pas op de plaats te maken. Voor elke sterrenbeeld, staat het in een ander astrologisch huis deze nieuwe maan in kreeft. We hebben 12 huizen en die staan voor ieder van ons in een ander levensgebied. Dat levensgebied vertegenwoordigt de energie, dat aan dat huis is gekoppeld. En ik voor elk sterrenbeeld dat met heel veel liefde uitgezocht. Ben jij nieuwsgierig hoe jouw hele astrologische chart/persoonlijke blauwdruk van jouw leven eruitziet, dan kun je dat deze maand bestellen en dan krijg je dat samen voor de prijs van wat normaal een tarot consult is. Dus je krijgt 175 euro aan waarde er cadeau bij deze maand.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top