Hoe kan ik omgaan met verdriet en mezelf helen?

Raadpleeg deze tarot kaarten!

Het is vreselijk als je te maken hebt met verlies. Of het nu gaat om een relatiebreuk, een overlijden, een ontslag of iets wat je achter hebt moeten laten, het gevoel van verlies kan je volledig in beslag nemen. Hierdoor zie je zaken somber in, voel je je hopeloos en het beïnvloedt je relaties negatief. Je hebt het gevoel dat dit gevoel nooit meer over zal gaan. Weet echter dat zaken komen en gaan. Het is belangrijk dat je de tijd neemt om te helen en stappen zet om je beter te voelen. Gelukkig kan de tarot je hierbij helpen. Vooral de Zwaarden en Kelken geven je belangrijke informatie om zaken in een ander, positiever licht te zien. De volgende tarot kaarten kunnen je ondersteunen bij je helingsproces.

Mystic Monday Tarot VIII Strength
Kracht

Deze kaart geeft je een heel duidelijke boodschap: je bent sterk en het doorleven van je gevoelens maakt je alleen maar sterker. Heb vertrouwen, je komt hier doorheen. Wees moedig en weet, dat als je terugkijkt op dit proces, je zult zien hoe ver je bent gekomen.

Mystic Monday IX the hermit
De Kluizenaar

De Kluizenaar vertelt je dat je je terug moet trekken. Heling ontstaat niet door afleiding. Kom tot jezelf, laat je gevoelens toe en maak contact met je innerlijke wijsheid. Van hieruit kun je je gevoelens van verdriet en verlies een plekje geven en de wereld opnieuw instappen.

Mystic Monday Xiii death
De Dood

Je denkt misschien dat deze kaart staat voor de dood van een geliefde. Dit kan het geval zijn, maar het gaat vooral over de cyclus van het leven en vernieuwing. Wanneer de Dood verschijnt, heb je of krijg je te maken met verlies. De boodschap van deze kaart is echter dat je je niet moet richten op het verdriet dat je ervaart, maar op het begrijpen van dit verlies. Net als in de natuur, moeten oude dingen wijken om groei mogelijk te maken. Als je te maken hebt met de heftige gevoelens van verlies, vertelt de Dood je dat dit verlies nodig is om verder te komen. Door dit gegeven te accepteren en door open te staan voor iets nieuws, kun je jezelf helen.

Mystic Monday XVII The Star
De Ster

Als je te maken hebt met verlies, is dit een van de meest positieve kaarten die je kunt trekken. De Ster staat voor hoop en heling. Deze kaart herinnert je eraan dat er betere tijden aankomen, dus je moet volhouden en doorgaan. Laat de Ster je leiden als je je verloren voelt en je blik negatief gekleurd is. Ze moedigt je aan om een positieve kijk op het leven te houden. Blijf niet in je verdriet hangen, maar sta open voor heling. Je wilt je immers weer goed voelen, en dat zal ook gebeuren.

Kelken Aas

Deze inspirerende kaart staat voor vernieuwing. Je komt in een andere fase terecht met hernieuwde gevoelens, emoties, een sterkere intuïtie en een groter begrip. Vertrouw erop dat je gevoelens van verlies en verdriet niet eeuwig zullen duren. Weet dat een nieuwe start nabij is.

Mystic Monday Three of Swords
Zwaarden Drie

Als je verdrietig bent, kan het voelen alsof je hart doorklieft is met zwaarden. Deze kaart erkent dit heftige gevoel. Zwaarden Drie staat voor emotionele problemen. Je wilt het liefst dat deze zware gevoelens verdwijnen. Deze kaart vertelt je echter dat je deze gevoelens moet doorleven. Je kunt er niet omheen, je moet er doorheen. Dit helpt je om te groeien, om sterker te worden en om een beter begrip te krijgen van jezelf en de wereld om je heen. Het gaat niet om de bestemming, het gaat om de reis die je maakt.

Mystic Monday Five of cups
Kelken Vijf

Deze kaart geeft een duidelijk beeld van het gevoel van verlies. Een donkere man, gebogen hoofd, te midden van omgevallen kelken… Maar, als je goed kijkt, zie je dat drie kelken zijn omgevallen, maar dat er nog twee overeind staan en gevuld zijn. Dit vertelt je dat je naar de goede dingen in je leven moet blijven kijken. Als je alleen maar oog hebt voor je verdriet, zie je de positieve dingen niet meer. Verander je perspectief door te kijken naar wat er nog wel is.

Mystic Monday Ten of Swords
Zwaarden Tien

Het moeilijkste onderdeel van verlies is soms dat je niet weet of je iets of iemand voor altijd kwijt bent. Bijvoorbeeld omdat je de situatie niet werkelijk onder ogen durft te zien, of omdat je de valse hoop hebt dat er iets zal veranderen. Als Zwaarden Tien verschijnt, vertelt deze je kaart heel duidelijk dat iets voorbij is. De persoon komt niet terug en de situatie zal niet veranderen. Alleen als je de waarheid werkelijk accepteert, kun je jezelf helen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top