Bij legpatronen  gaat het erom dat je de kaarten benadert met de bedoeling jezelf beter te begrijpen via een levenskwestie of een probleem – wat de waarheid over deze situatie ook mag blijken te zijn.

“Als iemand wil dat je zijn kaarten leest maar een houding heeft in trant van  ‘ik zeg hier vraagtekens bij’  of ‘laat maar eens zien wat je kunt’, raad ik je aan niet met deze persoon in zee te gaan.

Werken met de tarotkaarten betekent niet dat je de betekenis van iedere kaart uit je hoofd moet leren. Omdat een afbeelding op zoveel verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden, is dit een enorm karwei (zelfs voor iemand met een fotografisch geheugen). Iedere kaart is een individu waarvoor je de tijd moet nemen om te leren kennen. Wanneer je dit doet, kun je betekenissen ontdekken waar nog nooit iemand over heeft nagedacht!

Je bedoeling voorbereiden

Wanneer je met tarotkaarten werkt, moet je ervoor zorgen dat je een vraag in je hoofd hebt zitten, en dat mag best een algemene vraag zijn. Hoe specifieker je vraag is, hoe makkelijker het voor de kaarten is om je suggesties en opties te bieden of te bevestigen wat je misschien al weet.

Richt je op één vraag

Wanneer je teveel wilt bereken met één vraag, zal je lezing een onleesbare puinhoop worden. Begin je zin nooit met de woorden ‘wanneer’, ‘wie’, en ‘zou ik moeten’. Je kunt een zin bijvoorbeeld wel beginnen met het woord ‘waar’.

Vermijd vragen waarop je met ja of nee moet antwoorden, welk patroon je ook gebruikt. Wanneer je een patroon legt, kunnen de kaarten die je omdraait je helpen vast te stellen wat er is gebeurd en wat er gebeurt – het verleden en het heden. Wat er in de toekomst gaat gebeuren is nog steeds onbekend, maar een kaart in een patroon die in een toekomstige positie is gelegd, kan aangeven wat er zou kunnen gebeuren op basis van je neigingen in het verleden en het heden. (Als je je handelen wijzigt, zou je je toekomst kunnen wijzigen.)

Tarotkaarten worden soms bewustzijnskaarten genoemd. Ze laten je niet alleen zien via welke routes je dezelfde plaats kunt bereiken – hoger bewustzijn – maar kunnen je ook helpen om je richting of je weg te wijzigen.

De betekenis van een legpatroon interpreteren

Een tarotlezing weerspiegelt het bewustzijnsniveau van de persoon die de kaarten leest. Voor ieder legpatroon kun je onderstaande richtlijnen gebruiken:

  • Begin de kaarten te interpreteren door je eerste gedachten en gevoelens over de kaarten boven te laten komen
  • Kijk vervolgens naar de interpretaties van iedere tarotkaart of er een vraag of een concept uitspringt die bijzonder relevant voor je is.
  • Wanneer je de kaarten legt voor iemand anders, volg je hetzelfde patroon door de eerste gedachten en gevoelens van de ander boven te laten komen, daarna ga je de vragen stellen.

Als de interpretaties die op je afkomen je niet aanstaan, bedenk dan wat je zou kunnen doen om de dingen te veranderen. Vaak betekent dit dat je je houding verandert ten opzichte van iemand of iets, omdat het onmogelijk is om de tijd stil te zetten. Sommige gebeurtenissen zijn bijvoorbeeld onvermijdelijk – zoals de dood van iemand met een terminale ziekte.

Wanneer je onzeker bent over de betekenis van een of meerdere kaarten, laat het dan even rusten. Wanneer je een patroon leest voor iemand anders, moedig hem of haar dan aan commentaar te leveren. Soms komen de beste inzichten van de andere persoon.

En als laatste tip bij het lezen van de tarotkaarten;
Laat liefde en medeleven de motivatie zijn voor ieder woord dat je zegt!

Overzicht legpatronen;

Het Keuzespel – Deze legmethode maakt duidelijk dat de vraagsteller altijd meerdere mogelijkheden heeft en niet is gebonden aan één keuze.

De blinde vlek methode – Onbewuste krachten worden vaak passief of lijdend ondergaan, omdat de vraagsteller zich er niet bewust van is. Als het om een moeilijk thema gaat, dan kan deze kaart een positieve impuls geven om hiermee om te gaan. Als het om een waardevolle eigenschap gaat, is het een verrijking van het leven van de vraagsteller.

De relatie legpatroon – Veel mensen gebruiken deze legmethode om erachter te komen hoe het ervoor staat met een liefdesrelatie. De kaarten kunnen echter ook gebruikt worden voor relaties op zakelijk of familiair gebied, of bijvoorbeeld voor de relatie met de buren.

De Ankh Legpatroon – Met deze legmethode kun je verborgen achtergronden en diepere oorzaken achterhalen.

De astrologische cirkel legpatroon – Als bijna geen andere legmethode is de Astrologische Cirkel geschikt om de tarot uitvoerig te raadplegen. De methode verschaft inzicht in 12 gebieden van het leven. Hierdoor is deze legmethode een goede start voor een uitgebreide advies. De gebieden die door belangrijke kaarten op de voorgrond worden geplaatst, kunnen aansluitend met verdere leggingen diepgaander worden verkend.

Producten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.
Scroll naar top

Neem contact met ons op

Inloggen