TAROT MAGAZINE

Trek een kaartje?

Wat houdt je bezig? Waar wil je meer over weten? Of ben je gewoon nieuwsgierig?Een tarot, lenormand of orakel dagkaart kan je al inzicht geven. Je hoeft niet in tarot te geloven, deze bestudeerd te hebben of speciale spirituele gaven te hebben om de tarot te lezen. De kaart vertelt je niet hoe je moet leven of wat je precies moet doen. De kaart kun je beschouwen als een richtingaanwijzer, maar jij bepaalt of en wat je hiermee doet. Een dagkaart trek je maar 1x per dag, bij voorkeur op een vast tijdstip. Gebruik de kaart als inspiratiekaart, als een boodschap voor de dag.

Wat staat er voor je in de sterren?

In tijden van verandering en onzekerheid, is het niet vreemd dat je zoekt naar houvast en hoop. Het was in januari al duidelijk dat de conjunctie (samenstand) tussen Pluto en Saturnus ontwrichtend zou werken. De gevolgen hiervan zouden groot zijn, maar dat een virus hiervan de oorzaak zou zijn, was bijna ondenkbaar. Je hebt misschien een tijdje gedacht dat het virus jou niet zou raken, maar het raakt ons nu allemaal. De maand april brengt in letterlijke zin zonneschijn en groei, maar in astrologische termen, is het een maand waarin Saturnus de boventoon voert.

Trek een kaartje

Wat houdt je bezig? Waar wil je meer over weten? Of ben je gewoon nieuwsgierig?Een tarot, lenormand of orakel dagkaart kan je al inzicht geven.

Je bent vrij

Heb je het gevoel dat je maar niet verder komt? Is je innerlijk vuur gedoofd door alle uitdagingen op je pad? De keuzes die je nu maakt lijken misschien niet optimaal, maar je ziet nog niet de open ruimte die voor je ligt, waar je los kunt breken en kunt rennen.

Wees speels

Wanneer je zwaarmoedig bent en het leven zwaar op je drukt, dan geeft de strandloper je de kracht om je last te verlichten door in alles de vreugde en humor te ontdekken. Word speels als een kind, nieuwsgierig en vol verwondering, en dan zul je spoedig zien dat je daadwerkelijk opfleurt.

Tijd om los te laten

Ben je onverbiddelijk geweest in je pogingen om iets vast te houden dat zijn beste tijd heeft gehad, en dat toch echt losgelaten moet worden? Het kan gaan om een situatie, een relatie, een overtuiging of een gewoonte, die je eens goed van pas kwam maar je nu niet langer bezielt. Deze kaart geeft aan dat het tijd is om te accepteren dat het verleden voorbij is, dus stel jezelf toe het verlies te voelen en te rouwen als je daar behoefte aan hebt.

shuffle
flip

Wat is tarot?

Tarot is een reeks van plaatjes. In plaatjes of symbolen denken is een elementaire functie van de menselijke geest. Een tarotspel, ook wel deck geheten, bestaat uit 78 kaarten. 22 hiervan vormen de Grote Arcana, die plaatjes bevat zoals de Dwaas, de Geliefden, de Gehangene en de Wereld. De andere 56 kaarten van een tarotspel vormen de Kleine Arcana, die bestaat uit vier kleuren genaamd Staven, Bekers, Zwaarden en Pentakels. De eerste 40 kaarten van de Kleine Arcana zijn genummerd van Aas tot 10. De laatste 16 kaarten worden hofkaarten genoemd omdat er koningen, koninginnen, ridders en pages op staan.

Hoe interpreteer je tarotkaarten

De manier waarop je de plaatjes van je leven interpreteert, is gebaseerd op jouw beperkte begrip van deze plaatjes. Wanneer dit begrip toeneemt, neemt je vermogen om naar jezelf en je leven te kijken toe – je begint je leven te zien vanuit een groter perspectief. Tarot biedt je de mogelijkheid om vanuit dit bredere gezichtspunt naar dingen te kijken. Deze eenvoudige verschuiving van perspectief heeft duizenden mensen geholpen om erachter te komen wie en wat ze eigenlijk zijn, wat het leven inhoudt en wat hun plaats is in de wereld. Tarot kan jou helpen hetzelfde te doen.

Leer meer over tarot

De tarot bestaat uit 78 kaarten met verschillende afbeeldingen. Deze kaarten worden ingedeeld in de Grote Arcana en de Kleine Arcana en in hofkaarten. De tarot is eigenlijk niet anders dan een verzameling afbeeldingen waar je op veel verschillende manieren naar kunt kijken en die per kaart of in verschillende combinaties iets kunnen vertellen over (een situatie in) je leven. Tarot heeft alles te maken met interpretatie, want de betekenis die jij aan een afbeelding geeft, kan verschillen van de betekenis die een ander er aan geeft. Dat maakt de tarot uniek en zo krachtig.

De grote arcana

De Grote Arcana illustreert in de vorm van plaatjes het pad dat iedereen op welk spiritueel pad dan ook ontwikkeld of doormaakt door een hoger bewustzijn. Dit is een van de redenen waarom de tarot een krachtig hulpmiddel kan zijn, welk spiritueel pad je ook volgt.

Scroll naar top