Tarotkaart De Heremiet, de grote arcana


De HeremietDe tarotkaart de Heremiet, een sobere, vreedzame afbeelding ligt voor ons. Een oude man houdt een lamp in zijn hand waarin een ster straalt. Met de andere hand leunt hij op een gouden staf. Zijn lange gewaad is grijs, de kleur van as. Zijn uitdrukking is vredig, zijn rug gebogen, als teken van gedane arbeid en inspanning. Hij staat helemaal alleen op de bergtop.
In de kaart de Kracht wordt het lichaam geaccepteerd, geliefd, is het ontspannen. De in het wit geklede vrouw heeft haar ogen gesloten, het lichaam verlaten en vindt zichzelf weer terug als kluizenaar/heremiet, ver weg, hoog op de berg, op de bergtoppen van de Dwaas en de Geliefden, maar helemaal alleen. Voor dit moment is het lichaam getranscendeerd.
Terwijl de vrouw in de kaart de Kracht haar lichaam heeft leren kennen en liefhebben, ontdekt de Kluizenaar zijn ziel en vindt het licht in zichzelf. Het is de eerste keer dat hij het licht direct ziet. Net als Adam op de kaart van de Geliefden kon hij het licht alleen maar in de ogen van Eva gereflecteerd zien.
Het gezicht van de Kluizenaar weerspiegelt ontspanning en tevredenheid. Desondanks blijft er rondom duisternis; de ster die hij heeft gevonden blijft in de lantaarn. Hij heeft het licht gevonden, maar de prijs die hij moet betalen om dit te ontdekken, is dat hij de ogen moet sluiten.
Hij heeft de schepper gevonden, maar de schepping is daarbij verloren gegaan. En hij heeft een hulpmiddel nodig om op de bergtop te komen; zonder zijn lange staf zou hij misschien kunnen vallen.

Astrologische samenhang

De Kluizenaar staat astrologisch gezien voor het dierenriemteken Maagd.

Duiding

  • de weg naar het innerlijk
  • zoektocht naar het eigen licht
  • afkeer van uiterlijkheden
  • eenzaamheid
  • meditatie
  • spanning, intensief zoeken ‘wie ben ik?’

De tijd is gekomen jezelf uit de wereld terug te trekken en alleen te zijn. Je wilt je innerlijke licht, je rijkdom in jezelf ontdekken en je bent op dit moment niet in uiterlijkheden, rijkdom, voorspoed en een sociaal leven geïnteresseerd. Je gaat vastberaden je eigen weg en schijnt naar binnen met je kleine licht, dat slechts een paar passen vooruit schijnt. Je weet dat niemand je nu antwoorden kan geven, je zou willen dat de weg zich vanuit jezelf verder vormt. Je wilt niet meer voor jezelf, voor het alleen zijn weglopen. Het maakt niet uit waar je naartoe gaat, naar het gedrang op het marktplein of naar het Himalayagebergte, je draagt jezelf en je problemen steeds met je mee.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.
Scroll naar top

Inloggen

TRACK & TRACE

Vul je bestelnummer hieronder in en klik op de "Volgen" knop om je bestelling te volgen. Deze kun je terug vinden op je ontvangstbewijs en in de bevestigings-e-mail die wij je hebben toegestuurd.

Verzendkosten

Gratis verzending bij bestelling vanaf € 30 < Nederland
Gratis verzending bij bestelling vanaf € 70 < België
Voor zakelijke klanten gelden andere verzendtarieven.