kracht, de grote arcana

De Magiër

De Dwaas begint aan zijn reis, de Nul wordt Een. Als de Dwaas het kind in de baarmoeder is, dan is de Magiër het pasgeboren kind. ‘Zo boven, zo beneden’ zegt zijn gebaar, wat onderstreept wordt door de bloemen onder en boven hem.
De Magiër is het kanaal tussen deze en de andere wereld. Hij houdt de toverstaf in zijn hand; het geheime symbool voor eenheid, creativiteit en macht.
Het oneindigheidssymbool boven zijn hoofd en zijn riem met een slang die in zijn eigen staart bijt, geeft weer dat de tijd en haar cycli uit de baarmoeder, de eeuwigheid, zijn geboren. Zijn witte gewaad duidt op tijdloos bewustzijn en de rode cape staat voor het hartstochtelijk menselijk verlangen.
De Magiër heeft de knapzak van de Dwaas open gemaakt en de inhoud voor zich uitgespreid: de Staf, de Beker, het Zwaard en het Pentakel, de symbolen voor vuur, water, lucht en aarde. Zij staan voor de ziel, het hart, het verstand en het lichaam, zij zijn de vier windrichtingen, de vier jaargetijden, de vier stadia van het menselijke bewustzijn, namelijk slaap, droom, ontwaken en transcendentie. En hij is blij dat hij aan zijn reis kan beginnen.
Je staat op eigen benen. Je weet dat je zelf verantwoordelijk bent voor de situatie waarin je je bevindt. En je hebt de kracht deze te veranderen op het moment dat je dat wilt. Je bent niet afhankelijk van de verwachtingen van anderen. Je bent je eigen baas en hebt niemand nodig die je helpt om je dagelijkse problemen op te lossen. Je weet dat je voor jezelf kunt beslissen. Je hebt alles in eigen hand.

Duiding

  • wil, activiteit
  • mannelijke energie, creativiteit, dadendrang
  • intuïtieve kennis van de wetten (geheimen) van het leven, en van het universum
  • het bewust zijn van de middelen, die je als mens toebedeeld zijn.
  • zelfverantwoordelijkheid
  • zelfverwezenlijking Je staat op eigen benen.

Je weet dat je zelf verantwoordelijk bent voor de situatie waarin je je bevindt. En je hebt de kracht deze te veranderen op het moment dat je dat wilt. Je bent niet afhankelijk van de verwachtingen van anderen. Je bent je eigen baas en hebt niemand nodig die je helpt om je dagelijkse problemen op te lossen. Je weet dat je voor jezelf kunt beslissen. Je hebt alles in eigen hand

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.
Scroll naar top

Inloggen

TRACK & TRACE

Vul je bestelnummer hieronder in en klik op de "Volgen" knop om je bestelling te volgen. Deze kun je terug vinden op je ontvangstbewijs en in de bevestigings-e-mail die wij je hebben toegestuurd.

Verzendkosten

Gratis verzending bij bestelling vanaf € 30 < Nederland
Gratis verzending bij bestelling vanaf € 70 < België
Voor zakelijke klanten gelden andere verzendtarieven.