Waarom je niet goed bent in het leggen van tarot

Wanneer ik met anderen over tarot praat zeggen ze vaak, dat ze niet goed zijn in het leggen van tarot, of dat ze het hebben geprobeerd maar het voor hen niet werkt, of dat de kaarten ze niets zeggen. Het is natuurlijk oké wanneer je er geen gevoel voor hebt.

Ik groeide op met het spelen met kaarten, iedereen in mijn familie deed het. Ik vind het prettig om kaarten vast te houden, het schudden van de kaarten geeft me een gevoel van rust. Dat was mijn geluk toen ik de tarot ontdekte, zelfs toen ik nog niets wist over de betekenis van de kaarten.

Jouw leven is niet mijn leven. Misschien heb je niets met kaarten en dat is prima. Maar er zijn heel veel legmethodes en manieren om de kaarten te ‘lezen’ en ik denk dat iedereen wel een of meer manieren kan aanleren om dit ook te kunnen. Als de kaarten je geen gevoel geven, kun je ook runenstenen, I Chingmuntjes of iets dergelijks gebruiken.

Gebruik je de juiste kaarten?

Misschien heb je kaarten gekozen die je niet zoveel zeggen. Afhankelijk van de afbeeldingen kun je tarotkaarten te ouderwets, te sprookjesachtig, te heteroseksueel of anderszins vinden. Als de afbeeldingen van een tarotdeck je niet aanspreken, kies dan een ander deck. Er zijn talloze tarotkaarten verkrijgbaar.
Maar misschien zijn de tarotkaarten zelf niet het probleem, maar is het probleem hoe je ze moet ‘lezen’. Hierover bestaan twee verschillende gedachtestromen.

Gebruik je intuïtie

De één denkt dat je door middel van een ‘handleiding’ de betekenis van de kaarten moet leren om op die manier je intuïtie te ontwikkelen.
De ander is van mening dat je je intuïtie moet volgen en de handleiding helemaal kunt negeren. Ik denk het eerste, en niet alleen omdat ik de auteur ben van boeken over tarot.

Het idee achter een ‘systeem’ van waarzeggen met tarotkaarten is het verkrijgen van een manier die fungeert als een intermediair tussen jou en je intuïtie, je psychische zelf. Sommige mensen handelen van nature al volgens hun intuïtie – ze weten, voelen of interpreteren dingen door middel van aura’s of energie, of gewoon gevoelsmatig.

Paranormaal begaafd

Ik ben met zo’n iemand getrouwd, die geen enkele kaart of steen gebruikt, ook niet iets anders, omdat ze daar geen behoefte aan heeft. Maar veel mensen vinden dat hun geest een opkikkertje of een steuntje nodig heeft.
Soms kan het gevoel dat je paranormaal begaafd bent, dat je iets niet moet doen, of misschien beter niet kunt doen, je een beetje angstig maken. Het zeggen van de betekenis van de tarotkaart die je hebt getrokken, in plaats van te zeggen wat je erbij voelt, kan die angst verlichten. Velen voelen zich geremd door het gevoel het niet oké is om paranormaal begaafd te zijn. Maar dat hoeft helemaal niet. Het ‘lezen’ van de toekomst, andermans geheimen, lijkt een beetje op het interpreteren van hun dagboek. Wanneer wordt onthuld waardoor we worden geremd, kunnen we meer volgens de geest handelen, weten we meer en kunnen we met die kennis verder komen.

Kennis overdragen

Wanneer ik de kaarten leg, kan ik me ontspannen. Ik lees de gedachten van een ander niet, ik ben gewoon een intermediair, en draag de kennis over die ik door middel van de kaarten, die ik heb bestudeerd, heb ontvangen, niet heb uitgevonden. Dit stelt me in staat om intuïtief de waarheid te vertellen en een relatie met de kaarten te krijgen. Dit noem ik de interactie met de tarot.

De waarheid is, dat ik mijn intuïtie en mijn paranormale begaafdheid gebruik als ik de kaarten lees. De Heremiet geeft wijsheid aan door middel van afzondering. Dat betekent niet dat degenen voor wie ik de tarotkaarten lees zich zou moeten afzonderen. Het kan ook betekenen dat er ergens een wijze leraar is, die zich misschien heeft afgezonderd en waar degene die een vraag heeft naar moet zoeken. Of is degene die een vraag stelt de leraar? Welk deel van het leven van de vraagsteller wordt verlicht door de lantaarn van de Heremiet? Welk deel blijft in de schaduw. Bij elke interpretatie moet ook de intuïtie worden gebruikt.
De kaarten lezen zonder de betekenis te hebben bestudeerd, is voor mij hetzelfde als gewoon je intuïtie volgen. De kaarten heb je bijna niet nodig.

Het bestuderen van de betekenissen

De betekenissen bestuderen is zoiets als een leermeester. En wanneer je iets goed kent, goed hebt bestudeerd en het in gedachten houdt, dan is dit de stem in je die je remt, het zwijgen opleggen. En dan ontdek je dat je veel meer volgens je intuïtie handelt en de kaarten kunt ‘lezen’.
Maar het is moeilijk dit in gedachten te houden! Dat heb ik vaak gehoord, en dat is ook zo. Het werken met de tarot vraagt discipline. Door de geheimen te doorgronden en deze van buiten te leren (toen ik begon maakte ik zelf een paar kaarten) krijg je een sterke relatie met de kaarten. De interactie met de kaarten is dan niet gebaseerd op verwarring maar op vertrouwen.

Leer de kaarten goed kennen

Als jij zegt dat je niet goed bent ‘in tarot’, dan weet je misschien niet goed hoe je de tarotkaarten moet gebruiken. Maar door er regelmatig mee te werken, zodat je ze goed leert kennen, kun je dat gevoel veranderen en ga je de kaarten op een gemakkelijke en natuurlijke manier lezen.

Als je je gefrustreerd voelt omdat je niet weet wat je doet, dan werkt het gewoon bekijken van de afbeeldingen op de kaarten niet voor jou. (Maar als dit wel werkt, gefeliciteerd! Er zijn een aantal kaartleggers die de kaarten nooit hebben bestudeerd zoals ik voorstel, en hierover ga ik niet me ze strijden. Maar ik richt me tot degenen die denken dat ze geen talent voor tarot hebben).

Methode

Tijdens mijn lessen om de mensen meer bewust te maken van hun psyche ben ik twee soorten problemen tegengekomen: mensen die denken dat ze niet mediamiek zijn, en mensen die te mediamiek zijn, die teveel beelden zien en te empathisch zijn.

De methode om waar te zeggen doe je volgens een systeem of volgens een bepaalde techniek. De tarot gebruikt de betekenis van de kaarten. Een systeem werkt het beste voor mensen die denken dat ze niet mediamiek zijn. Door het leren van een techniek, leer je je talent het beste te gebruiken wanneer je deze techniek gebruikt. Je leert dat wanneer je de tarotkaarten tevoorschijn haalt het tijd is om aan het werk te gaan, waardoor je de rest van de tijd rustiger wordt.
Wanneer de tarot tot nu toe voor jou niet heeft gewerkt, kan het te zijn dat je ‘te mediamiek’ bent, en dat je beter iets eenvoudigers kunt gebruiken – gebruik liever een kanaal dan een raakvlak.
Eigenlijk ben je misschien niet goed in het leggen van de tarot omdat je er geen affiniteit mee hebt, of dat je het verkeerde deck gebruikt, of dat je de tarot niet hebt bestudeerd en probeert het zonder bestuderen te doen, of je hebt geestelijke gezien geen behoefte aan tarot.

Ik heb ervaren dat iedereen die van tarotkaarten houdt en ze beter wil leren begrijpen, en bereid is om er tijd en energie aan te besteden, een kundig lezer van de tarotkaarten kan worden. In het verleden heb ik tarotcursussen gegeven, maar helaas zijn er weinig van dergelijke cursussen. Daarom is het zo fantastisch dat er zo veel boeken over tarot zijn uitgegeven, waardoor je deze zelf kunt bestuderen.

Deborah Lipp

Join Waitlist Wil je weten wanneer dit artikel weer op voorraad is?

Inloggen

TRACK & TRACE

Vul je bestelnummer hieronder in en klik op de "Volgen" knop om je bestelling te volgen. Deze kun je terug vinden op je ontvangstbewijs en in de bevestigings-e-mail die wij je hebben toegestuurd.

Levertijd

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.

Bezorgopties

We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling.

Verzendkosten

LandGratis verzenden bij een besteding van:
België4,95Gratis verzending bij een besteding van € 50,00 of meer
Bulgarije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Cyprus18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Denemarken8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Duitsland8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Finland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Frankrijk8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Griekenland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Hongarije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Ierland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Italië8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Kroatië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Luxemburg8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Nederland2,50Gratis verzending bij een besteding van € 40,00 of meer
Noorwegen8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Oostenrijk8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Polen18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Portugal18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Roemenië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Slowakije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Slovenië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Spanje18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Verenigd Koninkrijk18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer