Tarot is al eeuwenoud, maar blijft actueel en is een van de meest toegankelijke en praktisch toepasbare spirituele decks die er bestaat. Je kunt ingewikkelde leggingen doen met meerdere kaarten en vragen stellen over de toekomst. Je kunt het jezelf ook gemakkelijker maken door slechts een kaart te trekken. Een enkele tarotkaart kan je een schat van informatie geven over je dag of je toekomst. Deze zogenaamde ja/nee of een-kaart-legging geeft direct antwoord op je vraag zonder omwegen of omleidingen, zonder mitsen of maren.

Sommige ervaren tarotleggers vinden de een-kaart-legging te beperkt. Je kunt deze legging echter ook beschouwen als efficiënt en passend bij de periode waarin we leven. Daarbij heb je soms gewoon geen tijd om een legging met 10 of meer kaarten te doen. Een ja/nee legging kan dan een kort en krachtig antwoord geven op je vraag.

Een legging met een kaart is niet slechts een snelle manier om je Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) tarot binnen te krijgen. Voor beginnende tarotleggers is het een prettige manier om kennis te maken met de tarotkaarten. Deze legging kun je toepassen door aan het einde van de dag een kaart te trekken en hierop te reflecteren. Stel, je trekt de kaart Matigheid na een werkdag. Dit helpt je om je te realiseren dat het tijd is om het rustig aan te doen en om goed na te denken over de volgende stap die je gaat zetten.

Je kunt gaandeweg, als je de kaarten beter of goed kent, ook een kaart aan het begin van de dag trekken en je dag vol vertrouwen beginnen. Je trekt bijvoorbeeld de Ster. Je weet nu dat je erop mag vertrouwen dat dingen zich ontvouwen zoals ze bedoeld zijn. Je ervaart een innerlijke rust en vertrouwt op jezelf en het leven dat je leidt. Door elke dag actief bezig te zijn met tarot kun je de kaarten dieper leren begrijpen en daardoor meer zelfkennis opdoen.

Of je nu een tarot pro bent of een tarot maagd, een een-kaart-legging helpt je om in verbinding te komen met je tarotdeck en om alle betekenissen van de kaarten te leren kennen. Het kan je ook rust geven, wetende dat je nog niet alle verbanden hoeft te kunnen leggen. Dat je nog even mag ronddobberen op de oceaan die tarot heet, zonder kopje onder te gaan. Dus: pak je deck en trek een kaart! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top