Wat is tarot eigenlijk?

Door Nena

In mijn vorige blog beschreef ik hoe ik zoekende ben naar mijn ware zelf. Zes jaar geleden heb ik een deck gekocht op een spirituele beurs. Nu is het tijd om me hierin te gaan verdiepen. 

Rider Waite tarot

Het deck dat ik kocht, was de Rider Waite tarot. De aardige dame die me de kaarten verkocht raadde me deze kaarten aan vanwege de toegankelijkheid ervan. Ze noemde de afbeeldingen helder en zei dat er een duidelijke symboliek in zat. Ik geloofde haar op haar woord. Op internet heb ik er toentertijd het boek ‘Tarot voor Dummies’ bijgekocht, aangezien ik een echte beginneling ben als het om tarot gaat. Ik weet nog dat ik destijds direct naar de uitleg over de kaarten ging, en wilde weten welke grote geheimen er schuil gingen achter de afbeeldingen op de kaarten. Maar, ik merkte dat de ‘antwoorden’ die ik kreeg mijn nieuwsgierigheid niet bevredigden. De uitleg was summier, al stemden de vragen, die bij elk kaart stonden, tot nadenken. Dus, terug naar het begin: ‘Wat is tarot eigenlijk?’

Afbeeldingen interpreteren

In mijn boek voor Dummies lees ik dat tarot een reeks plaatjes is, en dat je op heel veel verschillende manieren naar deze afbeeldingen kunt kijken. Dat vind ik een lastige, want ik vind het veel gemakkelijker als de betekenis van een afbeelding eenduidig is. Tegelijkertijd realiseer ik me dat het bij tarot om de interpretatie van de kaarten gaat. En interpretatie wordt gekleurd door je eigen visie, ervaringen en mening. 

Sleutel tot innerlijke wijsheid

Op de achterkant van het doosje van mijn Rider Waite zie ik staan dat mijn deck uit 78 kaarten bestaat. 22 Grote Arcana kaarten en 56 Kleine Arcana kaarten. Via biddytarot.com leer ik dat de Grote Arcana staat voor de spirituele lessen van het leven en dat de Kleine Arcana de uitdagingen en worstelingen van het dagelijks leven verbeeldt. Maar wat is tarot nu eigenlijk? Brigit Esselmont, de grondlegster van Biddy Tarot, verwoordt het heel mooi: tarot is het verhalenboek van ons leven, de spiegel van onze ziel en de sleutel tot innerlijke wijsheid. De tarotkaarten vertellen dus ook mijn verhaal. Ik denk dat de kaarten me in contact kunnen brengen met mijn onderbewustzijn. Van daaruit kan ik ‘tappen’ uit wat ik diep vanbinnen al weet, maar niet altijd durf te erkennen.

Snel leren

Ik hoop dat de tarotkaarten me de antwoorden kunnen geven waar ik naar verlang. Ik realiseer me dat ik aan het begin van mijn spirituele pad sta en nog veel mag leren. Ik merk dat ik eigenlijk direct van start wil en de kaarten wil kunnen lezen. Het liefst vandaag nog en dan ook nog eens als een volleerd tarotlezer. Zoals altijd wil ik te snel en wil ik het ook nog eens goed doen. Dat is een valkuil waar ik vaker tegenaan loop. De tarot maakt me nieuwsgierig. Ik wil er meer van weten. De vraag die nu in me opkomt, is: ‘Hoe kan ik tarotkaarten lezen?’ Daar wil ik in mijn volgende blog bij stilstaan. 

Maak kennis met onze nieuwe blogger: Nena!

Hoi, ik ben Nena! Vanaf nu schrijf ik elke twee weken een blog voor tarot.nl. Ik neem je mee op mijn spirituele zoektocht naar mezelf. Op mijn pad zal de tarot een centrale rol gaan spelen. Ik kan mezelf af en toe hopeloos in de weg zitten, vooral omdat ik zo perfectionistisch van aard ben.

Het is tijd!

Dit is mijn eerste blog voor tarot.nl. In deze blog wil ik jullie meenemen op de spirituele zoektocht naar mezelf. Ik ben Nienke, 33 jaar en docent op een MBO.

Wat is tarot eigenlijk?

In mijn vorige blog beschreef ik hoe ik zoekende ben naar mijn ware zelf. Zes jaar geleden heb ik een deck gekocht op een spirituele beurs. Nu is het tijd om me hierin te gaan verdiepen. Het deck dat ik kocht, was de Rider Waite tarot.

Hoe lees ik tarotkaarten?

In mijn vorige blog heb ik verteld dat ik jaren geleden een Rider Waite deck heb gekocht. Ik heb het antwoord gezocht op de vraag wat tarot nu eigenlijk is. Nu wil ik weten hoe ik deze kaarten kan lezen.

1 reactie op “Wat is tarot eigenlijk?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.
Scroll naar top

Inloggen

TRACK & TRACE

Vul je bestelnummer hieronder in en klik op de "Volgen" knop om je bestelling te volgen. Deze kun je terug vinden op je ontvangstbewijs en in de bevestigings-e-mail die wij je hebben toegestuurd.

Verzendkosten

Gratis verzending bij bestelling vanaf € 30 < Nederland
Gratis verzending bij bestelling vanaf € 70 < België
Voor zakelijke klanten gelden andere verzendtarieven.