Wat is tarot eigenlijk?

Door Nena

Wat is tarot eigenlijk

Nena's blog

In mijn vorige blog beschreef ik hoe ik zoekende ben naar mijn ware zelf. Zes jaar geleden heb ik een deck gekocht op een spirituele beurs. Nu is het tijd om me hierin te gaan verdiepen. 

Rider Waite tarot

Het deck dat ik kocht, was de Rider Waite tarot. De aardige dame die me de kaarten verkocht raadde me deze kaarten aan vanwege de toegankelijkheid ervan. Ze noemde de afbeeldingen helder en zei dat er een duidelijke symboliek in zat. Ik geloofde haar op haar woord. Op internet heb ik er toentertijd het boek ‘Tarot voor Dummies’ bijgekocht, aangezien ik een echte beginneling ben als het om tarot gaat. Ik weet nog dat ik destijds direct naar de uitleg over de kaarten ging, en wilde weten welke grote geheimen er schuil gingen achter de afbeeldingen op de kaarten. Maar, ik merkte dat de ‘antwoorden’ die ik kreeg mijn nieuwsgierigheid niet bevredigden. De uitleg was summier, al stemden de vragen, die bij elk kaart stonden, tot nadenken. Dus, terug naar het begin: ‘Wat is tarot eigenlijk?’

Afbeeldingen interpreteren

In mijn boek voor Dummies lees ik dat tarot een reeks plaatjes is, en dat je op heel veel verschillende manieren naar deze afbeeldingen kunt kijken. Dat vind ik een lastige, want ik vind het veel gemakkelijker als de betekenis van een afbeelding eenduidig is. Tegelijkertijd realiseer ik me dat het bij tarot om de interpretatie van de kaarten gaat. En interpretatie wordt gekleurd door je eigen visie, ervaringen en mening. 

Sleutel tot innerlijke wijsheid

Op de achterkant van het doosje van mijn Rider Waite zie ik staan dat mijn deck uit 78 kaarten bestaat. 22 Grote Arcana kaarten en 56 Kleine Arcana kaarten. Via biddytarot.com leer ik dat de Grote Arcana staat voor de spirituele lessen van het leven en dat de Kleine Arcana de uitdagingen en worstelingen van het dagelijks leven verbeeldt. Maar wat is tarot nu eigenlijk? Brigit Esselmont, de grondlegster van Biddy Tarot, verwoordt het heel mooi: tarot is het verhalenboek van ons leven, de spiegel van onze ziel en de sleutel tot innerlijke wijsheid. De tarotkaarten vertellen dus ook mijn verhaal. Ik denk dat de kaarten me in contact kunnen brengen met mijn onderbewustzijn. Van daaruit kan ik ‘tappen’ uit wat ik diep vanbinnen al weet, maar niet altijd durf te erkennen.

Snel leren

Ik hoop dat de tarotkaarten me de antwoorden kunnen geven waar ik naar verlang. Ik realiseer me dat ik aan het begin van mijn spirituele pad sta en nog veel mag leren. Ik merk dat ik eigenlijk direct van start wil en de kaarten wil kunnen lezen. Het liefst vandaag nog en dan ook nog eens als een volleerd tarotlezer. Zoals altijd wil ik te snel en wil ik het ook nog eens goed doen. Dat is een valkuil waar ik vaker tegenaan loop. De tarot maakt me nieuwsgierig. Ik wil er meer van weten. De vraag die nu in me opkomt, is: ‘Hoe kan ik tarotkaarten lezen?’ Daar wil ik in mijn volgende blog bij stilstaan. 

Join Waitlist Wil je weten wanneer dit artikel weer op voorraad is?

Inloggen

Levertijd

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.

Bezorgopties

We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling.

Verzendkosten

LandGratis verzenden bij een besteding van:
België4,95Gratis verzending bij een besteding van € 50,00 of meer
Bulgarije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Cyprus18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Denemarken8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Duitsland8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Finland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Frankrijk8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Griekenland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Hongarije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Ierland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Italië8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Kroatië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Luxemburg8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Nederland2,50Gratis verzending bij een besteding van € 40,00 of meer
Noorwegen8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Oostenrijk8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Polen18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Portugal18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Roemenië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Slowakije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Slovenië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Spanje18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Verenigd Koninkrijk18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer