fbpx

Filters

Het vergevingsritueel Ho’oponopono is een eeuwenoude methode uit Hawaï. Het is een simpele mantra met een krachtige werking op het onderbewuste. Je vergeeft jezelf en anderen onvoorwaardelijk. Hierdoor kom je nog dichter bij je ware zelf.

 

Onvoorwaardelijk vergeven

Vergeven betekent niet dat je accepteert wat een ander heeft gedaan, het betekent dat je jezelf bevrijdt van dat wat je energetisch nog aan de ander bindt. Je ontdoet jezelf van emoties als wrok of boosheid die je tegenhouden om nog meer liefde te ervaren in je leven. Met Ho’oponopono vergeef je ook jezelf onvoorwaardelijk, waardoor je (jezelf) meer lief kunt hebben.

Al in het oude Hawaï was dit een traditioneel gebruik. Als iemand bijvoorbeeld geestelijk of fysiek ziek was, kwam de familie bij elkaar om dit vergevingsritueel te doen. Tegenwoordig wordt dit vergevingsproces individueel uitgevoerd. Het is even effectief als simpel, want het is ‘slechts’ een mantra wat je een aantal keer herhaalt.

Hoe werkt het?

In het Hawaïaanse woordenboek wordt Ho’oponopono omschreven als ‘geestelijke reiniging’. Het zorgt voor innerlijke rust en meer harmonie in jezelf en in je leven. Het is vooral een kwestie van ervaren dat het werkt, in plaats van begrijpen hoe het precies werkt. De vier zinnen werken op je onderbewuste, zelfs als je het nog niet gelooft. Ze vormen een soort meditatie om je energie te reinigen. Ze richten zich rechtstreeks tot je hogere zelf. Ze werken door ruimte en tijd en door oorzaak en gevolg.

Wanneer zich problemen voordoen, je streng bent voor jezelf, je iemand hebt te vergeven of liever nog: als dagelijks ritueel, zeg je de volgende vier zinnen hardop of in jezelf. Als je dat wilt kun je ook een korte visualisatie doen van het probleem, van degene die je wilt vergeven of de situatie die je wilt helen. Neem waar welke gevoelens zich hierbij aandienen. Adem rustig in en uit. Spreek dan de zinnen in gedachte uit en blijf je gevoelens observeren. Herhaal de vier zinnen tot je meer rust en harmonie voelt. Tot je een gevoel van mededogen en begrip voelt.

HET  SPIJT ME
VERGEEF ME, ALSJEBLIEFT
IK HOUD VAN JE
DANK JE WEL
De betekenis

Door te zeggen dat het je spijt kom je in contact met je gevoelens. Je wijst het probleem niet meer af, maar durft te zien wat je ervan kunt leren. Je ziet dat het probleem naar je toe is gekomen om van te groeien en om sterker van te worden. Je neemt verantwoordelijkheid voor jouw aandeel in een situatie en maakt jezelf vrij van schuld. Vergeving vraag je voor het feit dat je jezelf of een ander hebt veroordeeld. Je maakt daardoor weer contact met de energie van zuivere liefde. Met ‘ik houd van je’ stuur je onvoorwaardelijke liefde naar jezelf en het universum. Je ziet en respecteert het goddelijke in jezelf en accepteert de situatie. Je houdt van jezelf en respecteert het goddelijke in de ander, ondanks de menselijke onvolkomenheden. Tot slot bedank je het universum, de kosmos of het goddelijke voor de transformatie. Je dankt omdat je vrij bent van de energetische keten van het verleden. De krachtige energie van dankbaarheid zorgt er bovendien voor dat je meer positieve gevoelens en ervaringen naar je toe haalt. 

Vergeven is iets wat je kunt leren door te oefenen. Ook al voelen deze zinnen in eerste instantie nog ongeloofwaardig, op een gegeven moment zal je het toch gaan geloven. Eerst onbewust en vervolgens bewust. Je hoeft het alleen maar toe te passen en te ervaren wat het voor je doet. 

€24,95
 
€12,50
 
 

OVER ONS

De reis door je eigen geest is het meest uitdagende en ook meest waardevolle avontuur dat je aan kunt gaan. Maar, je kunt natuurlijk niet op reis gaan zonder de juiste bagage. De tarot producten van het Koppenhol zijn ontworpen om door je innerlijke landschap te navigeren, en je kwaliteiten te ontdekken en te vieren. We hopen dat je tarot producten vindt die je raken, uitdagen en je ziel voeden. 

CONTACT

Koppenhol Uitgeverij
Rozenstraat 3a
1214 BP Hilversum

T. 0031 (0)35 6233373
E. info@koppenholuitgeverij.nl

IDEAL Giropay ING PayPal SOFORT
Creditcard Belfius Bancontact KBCCBC SEPA