fbpx

Filter

Uw dagkaart voor Montag 20 Januar 2020

streep

KONING VAN HERFST

De Koning van Herfst is een vreemde vogel. In zaken heeft hij absoluut gouden handen. Maar, in tegenstelling tot zovelen in de zakenwereld, hebben zijn gouden handen zijn eigen hart beroerd – waardoor zijn hart van goud werd. Nu wil hij de wereld redden! Hij kan honderden mensen leiden terwijl hij ondertussen zijn afval scheidt en zijn volksvertegenwoordiger telefonisch de les leest. Hij is bijzonder charmant en zal iedereen die er om vraagt helpen. Wanneer je een dier verwondt, zul je hem tegenover je vinden. (En je wilt niet tegenover hem staan – neem dat maar van ons aan.)
Deze Koning houdt van de mooie dingen in het leven en werkt hier heel hard voor. Te hard. Waar is je echtgenoot? Oh. Op kantoor. Onderweg. Bij die demonstratie. Maak je geen zorgen… hij zal weer naar huis komen. Uiteindelijk.
De Koning van Herfst zit op zijn troon waaromheen grote trossen rijpe druiven hangen. De druiven symboliseren de overvloed die hij heeft gecreëerd, en de Duitse herder aan zijn zijde staat voor zijn vermogen om zijn voorspoed veilig te stellen.

Verdere betekenissen van deze kaart:

Een gulle en meelevende werkgever. Een natuurlijk gevoel voor zaken. Vechten voor het goede. Een bloeiende carrière. Aanstaande pensionering.

De Kleine Arcana

De Kleine Arcana van het Elfentarot bestaat uit vier symbolen. Deze symbolen zijn lente, zomer, winter en herfst, en corresponderen met de historische symbolen staven, bekers, zwaarden en munten. Elk symbool kent 14 kaarten, van Aas tot Koning, net als bij gewone speelkaarten.
Waar de Grote Arcana de belangrijke keerpunten van het leven vertegenwoordigt, weerspiegelt de Kleine Arcana gewoonlijk de alledaagse aspecten van het leven. De Hofkaarten van de Kleine Arcana (Prinses, Prins, Koningin en Koning) in dit deck zijn ontworpen om je aandacht te richten op personen met wie je omgaat in dit leven. Soms zullen de kaarten jou voorstellen of de manier waarop je op anderen overkomt. Maar ze kunnen ook een situatie weerspiegelen die een bepaalde persoon vertegenwoordigt of waarin hij of zij een rol speelt.
Het is belangrijk te onthouden dat het afgebeelde geslacht op de Hofkaarten geen vast gegeven is. Als je een kaart trekt waarop toevallig een vrouw staat, maar de karaktereigenschappen klinken voor jou als die van een man die je kent, volg dan dat inzicht en interpreteer die kaart als een verwijzing naar een man.

Herfst

Herfst is de tijd om te oogsten. Onze inspanningen om een bevredigende carrière en een comfortabel leven te creëren werpen nu hun vruchten af. Deze kaarten behoren bij de dagelijkse, elementaire aspecten van het leven op aarde:

  • Veiligheid en geborgenheid
  • Geld
  • Ons lichamelijk welzijn
  • Het onderwijzen van onze kinderen (en onszelf)
  • Het werk dat we doen

Deze kaarten draaien ook om materiële overvloed, waaronder onze huizen en bezittingen, en onze investeringen voor de toekomst. Omdat dit alles afhankelijk is van onze prachtige aarde, vertegenwoordigt dit symbool de zorg om het milieu en de prachtige dieren die deze planeet met ons delen.
In traditioneel tarot is dit het symbool van munten en het element aarde.


© Het Elfen Tarot, Doreen Virtue & Radleigh Valentine

Bestel hier de kaarten

 

Über uns

Den eigenen Geist zur erkunden ist ein wunderbares Abenteuer und eine große Herausforderung. Bei einer spannenden Reise ist die richtige Ausrüstung besonders wichtig. Die Tarot Produkte von Koppenhol sind entwickelt, um dich bei deiner Reise durch dein Inneres zu begleiten und deine eigenen Qualitäten zu entdecken. Wir hoffen, dass du bei uns genau die Werke findest, die deinen Geist ermutigen und deine Seele berühren.

Kontakt

Tarot.nl
Rozenstraat 3a
1214 BP Hilversum

T. 0031 (0)35 6233373
E. info@koppenholuitgeverij.nl