TAROT MAGAZINE

Tarot is a card-game that you don't play to win or lose, if there is a winner, it's the player who discovers the value of play itself.

Philippe St. Genoux

Trek een kaartje?

Wat houdt je bezig? Waar wil je meer over weten? Of ben je gewoon nieuwsgierig? Een tarot-, lenormand- of orakeldagkaart kan je al inzicht geven. Je hoeft niet in tarot te geloven, deze bestudeerd te hebben of speciale spirituele gaven te hebben om de tarot te lezen. De kaart vertelt je niet hoe je moet leven of wat je precies moet doen. De kaart kun je beschouwen als een richtingaanwijzer, maar jij bepaalt of en wat je hiermee doet. Een dagkaart trek je maar 1x per dag, bij voorkeur op een vast tijdstip. Gebruik de kaart als inspiratiekaart, als een boodschap voor de dag.

Volle maan reading

VOLLE MAAN READING DOOR MABEL

Om de oceaan over te steken, heb je de moed nodig om het land achter je te laten. Welkom bij je volle maan Reading van 5 juni. De volle supermaan in Boogschutter op 5 juni, schijnt het licht schijnen op je eigen bewustwordingsproces. Loop je het met liefde en wijsheid? Of vraagt je ego constant; what’s in it for me? Het hele leven is een litanie van veranderingen en toch is het mens eigen om ons met hand en tand te verzetten tegen verandering. Nu is de kans om oude overtuigingen, verslavingen, gedragingen of zelfs mensen los te laten en een gezonder, stabieler en volwassen leven te creëren.

Trek een kaartje

Wat houdt je bezig? Waar wil je meer over weten? Of ben je gewoon nieuwsgierig?Een tarot, lenormand of orakel dagkaart kan je al inzicht geven.

Tijd om samen te werken

Denk je nu echt dat je alles zelf moet doen? Heb je het idee dat hulp je toch altijd teleur zal stellen, of niet goed genoeg zal zijn? Misschien is het tijd om je patronen omtrent controle en negativiteit eens aan te pakken. Het is niet belangrijk waar of waarom je pessimistisch of wantrouwig werd. Het feit dat de mier je een boodschap komt brengen is een teken dat je kunt helen en opnieuw kunt leren te vertrouwen op de oprechtheid van anderen.

Je hebt iets magisch

Twijfel je aan je unieke innerlijke magie? Ben je bang dat je niet origineel bent en dat je geen creativiteit bezit? Misschien denk je ten onrechte dat je geen ‘creatief type’ bent. De boodschap van deze kaart is dat wij allemaal iets creatiefs in ons hebben, en dat iedereen op deze planeet iets magisch tot stand kan brengen.

Je bent nooit alleen

Heb je al je aandacht op één persoon gericht, of reken je slechts op één vriend of persoon om je bij te staan, zonder enige andere hulpbronnen in te schakelen? Je verdient de steun en liefde van veel mensen, en wanneer je deze kaart hebt getrokken, word je eraan herinnerd dat je onderdeel bent van een gemeenschap.

shuffle
flip

Wat betekent tarot?

Tarot is een reeks van plaatjes. In plaatjes of symbolen denken is een elementaire functie van de menselijke geest. Een tarotspel, ook wel deck geheten, bestaat uit 78 kaarten. 22 hiervan vormen de Grote Arcana, die plaatjes bevat zoals de Dwaas, de Geliefden, de Gehangene en de Wereld. De andere 56 kaarten van een tarotspel vormen de Kleine Arcana, die bestaat uit vier kleuren genaamd Staven, Bekers, Zwaarden en Pentakels. De eerste 40 kaarten van de Kleine Arcana zijn genummerd van Aas tot 10. De laatste 16 kaarten worden hofkaarten genoemd omdat er koningen, koninginnen, ridders en pages op staan.

Hoe interpreteer je tarotkaarten

De manier waarop je de plaatjes van je leven interpreteert, is gebaseerd op jouw beperkte begrip van deze plaatjes. Wanneer dit begrip toeneemt, neemt je vermogen om naar jezelf en je leven te kijken toe – je begint je leven te zien vanuit een groter perspectief. Tarot biedt je de mogelijkheid om vanuit dit bredere gezichtspunt naar dingen te kijken. Deze eenvoudige verschuiving van perspectief heeft duizenden mensen geholpen om erachter te komen wie en wat ze eigenlijk zijn, wat het leven inhoudt en wat hun plaats is in de wereld. Tarot kan jou helpen hetzelfde te doen.

Leer meer over tarot

De tarot bestaat uit 78 kaarten met verschillende afbeeldingen. Deze kaarten worden ingedeeld in de Grote Arcana en de Kleine Arcana en in hofkaarten. De tarot is eigenlijk niet anders dan een verzameling afbeeldingen waar je op veel verschillende manieren naar kunt kijken en die per kaart of in verschillende combinaties iets kunnen vertellen over (een situatie in) je leven. Tarot heeft alles te maken met interpretatie, want de betekenis die jij aan een afbeelding geeft, kan verschillen van de betekenis die een ander er aan geeft. Dat maakt de tarot uniek en zo krachtig.

De grote arcana

De Grote Arcana illustreert in de vorm van plaatjes het pad dat iedereen op welk spiritueel pad dan ook ontwikkeld of doormaakt door een hoger bewustzijn. Dit is een van de redenen waarom de tarot een krachtig hulpmiddel kan zijn, welk spiritueel pad je ook volgt.

Scroll naar top