gekruisde takken

HET MEDICIJNWIEL

De Essentie

Het Medicijnwiel is een heilig wiel waarin de vier hoofdrichtingen zijn aangegeven. Het geeft de cyclus van het leven, de cycli van de natuur en de kringloop van de kosmos weer. Het werd al eeuwenlang door inheemse culturen voor harmonie en welzijn in de dorpen gebruikt. De vier richtingen symboliseren de vier stappen die de sjamaan neemt om krachtig en wijs te kunnen handelen.

De Uitnodiging

Om de heldere hemel duidelijk in je leven te kunnen zien, is het belangrijk dat je eens naar bepaalde aspecten van je eigen wezen kijkt. Ga vanuit het zuiden Het Medicijnwiel binnen en kijk dan nog eens hoe je nog steeds aan gebeurtenissen vanuit het verleden vasthoudt. Ga verder naar het westen en let op welke relaties niet goed voor je zijn en je je energie ontnemen. Ga naar het noorden en vraag jezelf af: ‘Weet ik wat ik het liefste zou willen en laat ik dit merken?’ Ga tenslotte naar het oosten en visualiseer hoe je het volgende hoofdstuk van je leven wilt invullen.Het is aan jou hoeveel tijd je in iedere richting besteedt – minuten, dagen of maanden. Maar wanneer je het genoeg vindt, stap dan uit het wiel en denk na over je reis.

Het Medicijn

Je moet je helende reis niet langer uitstellen. Het begin kan moeilijk zijn, maar je moet de innerlijke kracht ontdekken om het medicijnwiel binnen te gaan, anders mis je misschien de gelegenheid. Er zijn veel manieren en veel wegen, kies degene die het beste bij je past. Als je eenmaal de manier of je weg hebt gevonden, is het niet (op)volgen de enige fout die je kunt maken. Ga stoutmoedig op pad.


© Het Mystieke Sjamanen Orakelkaarten set, Colette Baron-Reid, Marcella Lobos, Alberto Villoldo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *