Hoe lees ik tarotkaarten?

Door Nena

In mijn vorige blog heb ik verteld dat ik jaren geleden een Rider Waite deck heb gekocht. Ik heb het antwoord gezocht op de vraag wat tarot nu eigenlijk is. Nu wil ik weten hoe ik deze kaarten kan lezen.

Betekenis van de kaarten leren?

In mijn vorige blog schreef ik al dat ik op de site van Biddy tarot las wat tarot nu eigenlijk is. En, ik vond nog veel meer informatie. De site maakte me enthousiast, omdat ik volgens grondlegster Brigit de betekenis van de kaarten niet uit mijn hoofd hoef te leren. Pfff, dat is een hele opluchting! Ik haakte namelijk eerder af, omdat ik de betekenissen niet in mijn hoofd kreeg. Maar wat moet ik dan wel doen?

Webinar van Biddy Tarot

Ik besluit me in te schrijven voor het gratis webinar How To Quickly Read Any Tarot Card Intuitively Without Memorising All 78 Cards. Ik ben super nieuwsgierig. Brigit vertelt heel enthousiast en helder over tarot. Haar belangrijkste boodschap: ‘Leg dat (tarot)boek weg!’ Ze leert me in het uur dat volgt dat ik mijn intuïtie mag vertrouwen. Als ik bijvoorbeeld een vraag heb over mijn spirituele ontwikkeling, kan ik een kaart trekken en benoemen wat ik allemaal op de kaart zie. Mijn ‘vertaling’ van de beelden in woorden is al een belangrijke eerste stap.

Mijn kaart

Om het wat concreter te maken, heb ik net een kaart getrokken: Kracht. Wauw! De uitstraling van de kaart is bijna voelbaar. Ik zie een vrouw die een leeuw aait. Daar is moed voor nodig, denk ik bij mezelf. Ik zie het lemniscaat teken boven haar hoofd, het symbool voor oneindigheid. Ze draagt bloemen op haar hoofd en ik zie bloemen rondom haar jurk. Ze staat, samen met de leeuw, in de natuur. De interpretatie die ik hieraan geef, is dat ik sterker en moediger ben dan ik denk. Dat ik op het goede pad zit en door mag gaan. Terwijl ik dit allemaal opschrijf, merk ik dat ik bang ben dat mijn interpretatie niet ‘juist’ is. Ik spreek mezelf toe, want ik weet dat het niet gaat over ‘goed’ of ‘fout’.

Brigit vertelt over numerologie en ik zie in haar presentatie dat het cijfer acht, behorende bij de Kracht kaart, staat voor actie. Hoe treffend en toepasselijk! Ik wil aan de slag met mijn spirituele ontwikkeling. Nu!

De volgende stap

Brigit maakt duidelijk dat tarot leren lezen betekent dat ik veel moet oefenen. Dat ik vertrouwd moet raken met de kaarten en hun veelzijdige boodschappen. Ik vind het een geruststellende gedachte dat ik niet hoef te beschikken over bovennatuurlijke gaven om de tarot te kunnen lezen en begrijpen. Tijdens het webinar presenteert Brigit haar online cursus Master the Tarot card meanings. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier erg enthousiast van raak. Ik ben toe aan de volgende stap in mijn spirituele ontwikkeling. De Kracht kaart vertelde het me al 😊

Maak kennis met onze nieuwe blogger: Nena!

Hoi, ik ben Nena! Vanaf nu schrijf ik elke twee weken een blog voor tarot.nl. Ik neem je mee op mijn spirituele zoektocht naar mezelf. Op mijn pad zal de tarot een centrale rol gaan spelen. Ik kan mezelf af en toe hopeloos in de weg zitten, vooral omdat ik zo perfectionistisch van aard ben.

Het is tijd!

Dit is mijn eerste blog voor tarot.nl. In deze blog wil ik jullie meenemen op de spirituele zoektocht naar mezelf. Ik ben Nienke, 33 jaar en docent op een MBO.

Wat is tarot eigenlijk?

In mijn vorige blog beschreef ik hoe ik zoekende ben naar mijn ware zelf. Zes jaar geleden heb ik een deck gekocht op een spirituele beurs. Nu is het tijd om me hierin te gaan verdiepen. Het deck dat ik kocht, was de Rider Waite tarot.

Hoe lees ik tarotkaarten?

In mijn vorige blog heb ik verteld dat ik jaren geleden een Rider Waite deck heb gekocht. Ik heb het antwoord gezocht op de vraag wat tarot nu eigenlijk is. Nu wil ik weten hoe ik deze kaarten kan lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.
Scroll naar top

Inloggen

TRACK & TRACE

Vul je bestelnummer hieronder in en klik op de "Volgen" knop om je bestelling te volgen. Deze kun je terug vinden op je ontvangstbewijs en in de bevestigings-e-mail die wij je hebben toegestuurd.

Verzendkosten

Gratis verzending bij bestelling vanaf € 30 < Nederland
Gratis verzending bij bestelling vanaf € 70 < België
Voor zakelijke klanten gelden andere verzendtarieven.